Ancelotti: Nem szabad túlreagálnunk ezt a vereséget

A csapat vezetőedzője, Carlo Ancelotti nyilatkozott a Getafe elleni vereséget követően.

A vereség

„Nem szabad túlreagálnunk a vereséget. Továbbra is a tabella élén állunk és motiváltak vagyunk a jövővel kapcsolatban. Jól reagáltunk a gólra az azt követő tíz percben. Utána azonban elkezdtünk idegessé válni, aminek hatására sok labdát adtunk el és a párharcokból is rendre vesztesen kerültünk ki. Kaptak egy ajándék gólt, egy olyan játékostól, aki egyébként általában stabilan védekezik. Ezen kívül nincs sok mondanivalóm a mérkőzéssel kapcsolatban azt leszámítva, hogy látszólag még ma is a vakációnkat töltöttük.”

„Ez a csapat közelről sem volt ugyanolyan, mint karácsony előtt. Hiányzott a koncentráció. Nem érdemeltünk vereséget, inkább egy döntetlen lett volna fair, de mivel ajándékoztunk nekik egy gólt, végül kikaptunk. A csapat még a szünetben maradt. Sosem egyszerű ennyi kihagyást követően játszani, de ez már csak magyarázkodás. Nem játszottunk jól, de amint mondtam már, nem érdemeltünk győzelmet, ugyanakkor vereséget sem. Pontokat vesztettünk, de a jövőre kell koncentrálnunk.”

Akarat hiánya

„Tegnap mondtam a játékosoknak, hogy milyen elégedett vagyok az edzésen mutatottakkal, mivel mindannyian motiváltnak tűntek. Lehet, hogy ma még az edző is a vakációját töltötte.”

Ancelotti-Getafe-Real-Madrid

Bírói teljesítmény

„Nem a játékvezetőn múlt. Esetleg ha jól játszottunk volna, lehetne erről szó, de ez most nem így volt. Két sárga lapot kaptunk az első félidőben. Egyet én, ami szerintem szükségtelen volt és egyet Rodrygo. Szerintem többször is felmutathatta volna a lapot a bíró, főleg az első félidőben.”

Kiemelendő játékosok

„Egy játékost sem emelnék ki. Sokaknak nem ez volt életük meccse. Benzema is játszott már jobban, de nem lenne fair bárkit is kiemelni.”

Hazard

„Asensio és Rodrygo kezdőbe helyezésének szakmai okai voltak az edzést követően. Mivel vírusosak voltak, tudtam, hogy nem fogják végigjátszani a 90 percet, így Hazard frissen állhatott be. Minden tőle telhetőt beleadott, de nem sikerült helyzeteket kialakítanunk.”

Marcelo

„Egészen különleges, amit támadásban ad a csapatnak, ezért játszott a második félidőben.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…