Toni Kroos: A gólszerzők kedvenc csapattársa

Toni Kroos visszatérése örömmel tölti el a Real Madrid szurkolóit. A német játékos túllendült sérülésein, 2021-et pedig remek formában hagyhatja maga mögött, miközben a középpályáról irányítja a bajnoki cím felé robogó királyi gárdát.

Pontos passzai évek óta a legjobbak közé emelik, az évet pedig a spanyol bajnokság legjobbjaként zárhatja, már ami az asszisztokat illeti – 12 találatot készített elő ebben az évben. Nem sokkal követi őt csapattársa, Karim Benzema, a harmadik helyen pedig Jorge de Frutos, a Levante játékosa áll.

Kroos teljesítménye alapján azt is gondolhatnánk, hogy fényes edzői karrier áll előtte, de ő maga nem szeretné ezt az utat folytatni annak ellenére, hogy remekül érti a játékot. Az öltözőben úgy tartják róla, hogy higgadt és nem ragadtatja el magát, ezt pedig néhány anekdota is alátámasztja. 2014-ben például, miután a német válogatott megnyerte a világbajnokságot, Angela Merkel meglátogatta a játékosokat az öltözőben, hogy gratuláljon nekik. Mindenki köré gyűlt, kivéve egyetlen embert – Toni Kroos a háttérben ült, egyedül.

Toni Kroos

Egyre jobban megismerhetjük a Real Madrid karmesterét, köszönhetően heti podcastjének, melyet testvérével, Felixszel vesznek fel, ebben például azt is elmondja, hogy Madridban töltött hét éve során alig járt a város központjában. Robbie Williams iránti csodálata és barátságuk sokak számára meglepő volt, emellett elmondta véleményét a homoszexualitásról is a futballban, az emberi jogok megsértéséről Szaúd-Arábiában, és rengeteg más dologról is.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK