Beharangozó: Athletic Bilbao – Real Madrid: A San Mamésben zárja az évet a királyi gárda

A Real Madrid utolsó mérkőzésére utazik a 2021-es naptári évben. A bajnoki éllovas az Athletic Bilbao vendégeként lép pályára szerdán este 21:30-tól, a 21. forduló előrehozott mérkőzésén. A csapat győzelemmel szeretné zárni az évet, folytatva nagyszerű veretlenségi sorozatát (14 mérkőzés, 12 győzelem, 2 döntetlen).

A királyi gárda már másodjára találkozik a Bilbaóval ebben a hónapban. Ancelotti csapata december 1-jén fogadta a baszk együttest, akkor 1-0-s hazai győzelem született. Az összecsapás óta a fővárosi gárda 5 mérkőzést vívott meg kapott gól nélkül.

„A látogatásunk a San Mamésben bizonyítéka lehet annak, hogy milyen erős a keretünk” – magyarázta Ancelotti mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján. A keretből hiányzók sorát ezúttal Casemiro növeli, aki sárga lapos eltiltás miatt nem léphet pályára. A góllövőlista vezetője, Karim Benzema azonban szerepelhet ma este, ráadásul egyik kedvenc ellenfele ellen: már 14 alkalommal vette be a Bilbao kapuját a bajnokságban.

Benzema y Vinícius

Az ellenfél

A Bilbao legutóbbi meccsén az utolsó pillanatban győzte le a Betis együttesét. Marcelino legénysége 5 győzelmet, 9 döntetlent és 4 vereséget könyvelhet el a bajnokságban, és az európai kupaporondot jelentő helyekért küzdenek. A legnagyobb veszélyt Inaki Williams jelentheti, aki már öt gólt szerzett, illetve Munain, aki pedig ugyanennyi asszisztot jegyez. A két csapat legutóbbi hat bajnoki összecsapásán négy madridi győzelem mellett két döntetlen született.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK