Ancelotti: Ez a meccs jó alkalom arra, hogy megmutassuk, mi rejlik a keretben

Az olasz mester az Athletic Bilbao elleni találkozó előtt.

„Nagyon izgalmas és nehéz mérkőzés vár ránk a San Mamésben, egy olyan helyszínen, ahol a szurkolók olyan hangulatot varázsolnak, amit nagyon kedvelek. Van néhány hiányzónk, de ez egy jó lehetőség lehet arra, hogy az egész keret minőségét meg tudjuk mutatni. Jól fel fogunk készülni a meccsre, megpróbálunk majd nyerni, ahogy mindig.”

„Minden a hatékonyságról szól. Az egyik első edzőm azt mondta, hogy ha nálad van a labda, nem fogsz gólt kapni, és több esélyed lesz nyerni. De labdabirtoklással önmagában még nem lehet nyerni, hatékonynak is kell lenned, minőségi játékot kell játszanod és képesnek kell lenned megfelelően mozogni, ha a területeket lezárják. Ezeket tudja a csapat, nem aggódom emiatt. Sok kapura lövésünk volt, de elöl hiányzott valami, ez előfordul. Nemrég az Athletic ellen láthattuk, hogy ők sokkal direktebb, agresszív futballt játszanak, úgyhogy teljesen már lesz ez a találkozó mint a Cádiz elleni.”

„A középpályáról kiesett Casemiro és Modrić, ez egy esély az olyan játékosoknak, mint Camavinga, aki eddig nem sokat játszott. Most és a jövőben is számolunk vele, ahogy Valverdével is. Holnap ez egy jó esély lehet ezeknek a játékosoknak. Nem tudom, hogy változtatni fogok-e a rendszeren, mivel mostanában eléggé sikeresek voltunk, nem vagyok biztos a változtatásban. Igaz, hogy nincs jobb szélsőnk, ez lenne az egyetlen ok, ami miatt változtatnék. Lehet, hogy jobb lenne egy 4-4-2, de nem vagyok benne biztos. Megvárom az estét, az este mindig jó tanácsadó.”

Ancelotti

„Igaz, hogy Modrić jelenleg nem edz, mivel nincs jól. Bármi is legyen a teszt eredménye, pozitív vagy negatív, a játékos lehet negatív és fáradt, lehet láza, tünetei. Modrić nem edz, mert nem érzi jól magát. Meg kell várnunk amíg jobban lesz, erre most itt lesz a hétnapos szünet. Remélhetőleg amikor visszatérünk, újra képes lesz edzésbe állni. Az persze igaz, hogy ha valakinek pozitív a tesztje, nem edzhet. Ez egy orvosi kérdés.”

„Vini nem fáradt. Holnap a 22. meccsét fogja lejátszani. Ha fizikálisan rendben van, játszik, mivel sokat ad a csapatnak. Nekem nem tűnik fáradtnak, nagyon motivált és lelkes, nagyon fontos számunkra, különösen az olyan meccseken, mint a holnapi, ahol egy olyan csapatra lesz szükségünk, amely készen áll felvenni a harcot egy olyan együttessel, amely keményen dolgozik a pályán. Nekünk is szükségünk lesz arra az energiára, ami a Bilbaót jellemzi.”

„Fel kell mérnem Hazard állapotát. Végig a pályán volt a legutóbbi meccsen, meg fogjuk vizsgálni a mai edzés után. Tegnap rendben volt, elvégezte a regeneráló edzést, ahogy a többiek is. Ő nem olyan szélső, aki a vonal mellett játszik, mint Vini Jr., szívesen játszik a bal szélen, de inkább a csatár mögött. A jobb oldalon játszott legutóbb. Szeretném, ha jól érezné magát amikor játszik, de sosem játszott itt, mivel Lucas Vázquez szokott itt futballozni.”

„Szeret a csatárok mögött játszani, én pedig azt szeretném, ha a játékosok jól éreznék magukat a pályán. Hazard jól dolgozik, megfelelő intenzitással edz. Ha játszani fog, nem gondolom, hogy az kockázatos lesz. A játékos jó formában van, maximum azért lehet fáradt, mert nincs hozzászokva ahhoz, hogy háromnaponta pályára lépjen, ezért mondjuk azokhoz képest, akik megszokták ezt a ritmust, nagyobb számára a kockázat.”

„Büntetők? Kicsit fura ez nekem, de ilyen volt 2021. Remélhetőleg 2022 szerencsésebb lesz.”

„Sevilla – Barcelona? Szeretnék egy jó meccset látni, én pedig úgy gondolom, hogy az is lesz, mivel a két csapat különböző szinten tart. A Barcelona egyre jobb, a Sevilla pedig jó sorozatban van. Ez egy látványos meccs lesz, meg fogom nézni a TV-ben.”

„Úgy gondolom, hogy a labdabirtoklás határozza meg a ritmust és így lehet irányítani a játékot, ennyi. Amikor sokkal direktebben játszol, az kockázatosabb lehet, hiszen veszélyesek lehetnek a kontrák. A játékosaimtól azt kérem, hogy előre játsszanak, jó kombinációkat hajtsanak végre és mozogjanak a labda nélkül is.”

„Ceballos hosszú ideig volt partvonalon kívül, nemrég megkezdte a munkát. Kétséges, hogy a keretbe kerül-e, mivel hosszú ideig volt távol. Minőségi játékos, aki nagyon szeretne visszatérni, de nem fogunk kockáztatni senkit sem. Ő egy fontos része lesz a keretnek jövőre, amikor visszatérünk.”
 
„Isco esete nem könnyű. Mind emberileg, mind szakmailag. A játékos nem mutathatta meg a benne rejlő kvalitásokat, mivel a csapat nélküle teljesített nagyon jól, és ennek a dinamikának az állandósága nem csak neki, hanem másoknak is megnehezítette a dolgát.”

„Iscóról beszélek, de ugyanezt mondhatnám Nacho, Camavinga, Valverde vagy Marcelo esetében is. Ez a jó sorozat nem tett jót nekik abból a szempontból, hogy nem kaptak játékperceket, amikor megmutathatták volna, mit tudnak. De szakmailag elmondhatom, hogy mindannyian remekül dolgoznak. Nincsenek konfliktusok emiatt, nem veszekszünk egymással, nem vagyok rá mérges. Szakmai szinten elfogadták, hogy a csapat jól teljesít. Jól dolgoznak az edzéseken, türelmesek, várják a lehetőséget. Isco most nincs jól, de fontos lehet a holnapi meccsen.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…