Egytől egyig: Real Madrid – Cádiz (0-0)

Egy papíron viszonylag könnyű meccsel folytatódott a spanyol bajnokság, Ancelotti csapata egy nagyon impozáns győzelmi szériában várta a Cádiz együttesét a Santiago Bernabéu Stadionban. A mesternek több hiányzóval is számolnia kellett, azonban még Modrićék távollétében is kötelező lett volna a győzelem a Real Madridnak. Jöjjenek a szokásos értékelések, továbbra is szubjektív módon.

Csapatok

Real Madrid 6,32 (Szerkesztői pontszám: 6)
A várakozásoknak megfelelően brutális madridi fölény volt jellemző a találkozó alatt. Az első játékrészben nem igazán működött a támadójáték, a csapat jobbára átlövésekkel, illetve beadásokkal próbálkozott, a második félidőben azonban már valamelyest mutatkozott remény arra, hogy feltörje Ancelotti csapata a Cádiz védekezését. Az ellenfél minden mezőnyjátékosa gyakorlatilag védekezésre rendezkedett be, nagyjából 40 méterre a kaputól tömörült az egész vendégcsapat, de a találkozó utolsó perceiben volt, hogy az összes Cádiz-játékos a saját tizenhatosán belül helyezkedett el. Ezúttal nem igazán találta meg az ellenszert a Real Madrid, a rengeteg kapura lövésből jó néhány távoli próbálkozások voltak csak, melyek vagy jócskán elkerülték a kaput, vagy Ledesma tudta őket hárítani. Bosszantó pontvesztés ez, papíron gólokkal kellett volna nyerni ezt a meccset. Sok idő viszont nincsen a gondolkodásra, mert szerdán már a Bilbao ellen kell helytállni.

Madridstore
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Cádiz 4,74 (Szerkesztői pontszám: 5,5)
Valahol azt hittem, hogy mint a Real Madrid ellen sokan, majd ők is berendezkednek kontrákra – különösen úgy, hogy a bajnokságban átlagosan náluk van a legkevesebbet a labda, ennek ezúttal is eleget tettek. A 18 százalékos labdabirtoklás tulajdonképpen azt sejteti, hogy közük nem volt a labdához, Courtois kapujára egyáltalán nem voltak veszélyesek – egy esetet kivéve, amikor Negredo a kapu mellé gurított, azzal a helyzettel hatalmas esélyt puskázott el a vendégcsapat. Végső soron célt ért azonban a játékuk, ugyanis sikerült pontot rabolniuk a listavezetőtől, ezzel viszont továbbra is a tabella utolsó előtti helyén tanyáznak. 

Játékosok

A meccs embere – Toni Kroos 6,93 (Szerkesztői pontszám: 8)
Ebben az emberben ezúttal sem kellett csalódnunk, amit lehetett, ő megtette, a helyzetek befejezése nem az ő kávéháza, viszont a helyzetek előkészítésében nincs nála jobb. A társaknak 9 kulcspasszt osztott ki, ezen kívül ő is többször célba vette az ellenfél kapuját, szám szerint 6 alkalommal. Ezúttal is jól forgatta a csapatot, a két oldal közötti váltásokat hosszú labdákkal igyekezett meggyorsítani, az ellenfél rendezett védekezése azonban jobbára jól reagálta le ezeket a passzokat, mindenesetre nálam ő volt a meccs legjobbja. 

Thibaout Courtois 7,37 (Szerkesztői pontszám: 6,5)
Az, hogy nem volt túlságosan nehéz dolga, még enyhe kifejezés, ugyanis a meccs nagy részében csak szemlélője volt annak, ahogy a csapat próbál rést találni az ellenfél védekezésén. A Cádiz összesen 4 alkalommal vette célba a kapuját, viszont egyszer sem találta azt el, így ezúttal feladata nagyjából kimerült abban, hogy az ellenfél beadásait lehúzza és gyorsan megjátssza a társakat. 

Lucas Vázquez 5,22 (Szerkesztői pontszám: 5)
A meddő mezőnyfölény miatt nem igazán kellett a védekező feladataira koncentrálni egy-két kivételtől eltekintve. A támadójátékhoz, különösen az első játékrészben nem igazán tudott hozzátenni, legalábbis ami a beadásait illeti, de az egész találkozó során nem voltak ezek kellően pontosak, a betörörülő Cádiz védelem könnyen hatástalanította ezeket. Mivel Hazard folyamatosan a pálya közepe felé játszott, így neki kellett bejátszania a teljes jobb oldalt, általában Valverde segített be neki a pálya azon részén, azonban ez így is kissé halovány játék volt. 

Éder Militão 7,02 (Szerkesztői pontszám: 7)
A nagyon magasan védekező hazai csapat egyik legjobbja volt a hátsó alakzatban, Lozanót nagyon könnyen hatástalanította, így gyakorlatilag az ellenfél egyetlen feljebb tolt támadóját sikerült semlegesítenie. A második játékrész előrehaladtával egyre többet lépett fel ő is, sokszor a madridi védelem már a Cádiz térfelén adogatta körbe a labdát. 

David Alaba 6,87 (Szerkesztői pontszám: 6,5)
A találkozó vége felé már balhátvédet játszott, illetve leginkább balszélsőt, erre a meccsre pedig valószínűleg ez lehetett volna a legjobb opció már az elejétől kezdve, figyelembe véve azt, hogy Mendy nem igazán volt produktív a rendkívül mélyen védekező ellenféllel szemben. Végül a pálya ezen részén nem igazán tudott kibontakozni, tekintve azt, hogy nagyjából 10 perc jutott itt neki. 

Ferland Mendy 5,95 (Szerkesztői pontszám: 5)
A váratlan ritmusváltások és kombinációk ezúttal hiányoztak a játékából, támadásban nem igazán tudott segítségére lenni Viníciusnak, aki jobbára egyedül próbált megverni 3-4 védőt. Védekezésben neki sem jutott túl sok feladat, néhány labdát sikeresen fedezett egy-egy előre ívelésnél, de nagyjából ebben ki is merült a védekező munkája – persze többre nem is volt szükség, a támadójátékban viszont egyáltalán nem volt meggyőző.

Casemiro 6,13 (Szerkesztői pontszám: 4)
Azért az első félidőben bemutatott szerelése után átfutott az agyamon, hogy ebből lehet akár piros is, tekintve azt a vehemenciát, ahogy páros lábbal odacsúszott az ellenfélnek. Szerencsére csak a sárga került felmutatásra, ezzel viszont ki is hagyja a következő mérkőzést. Azt kevésbé értettem, hogy miért került a kezdőbe, vagy hogy utána miért is játszotta végig a találkozót, tekintve azt a tényt, hogy 32 eladott labdája volt, ami irreálisan sok. Mivel a Cádiz semmilyen veszélyt nem jelentett, ráadásul a meccs egészében mélyen hátul beállt védekezésre minden mezőnyjátékosával, talán indokolt lett volna Casemiro pihentetése és egy kreatívabb játékos felhozatala. 

Fede Valverde 6,54 (Szerkesztői pontszám: 6)
Egy parádés lövéssel majdnem sikerült bevennie az ellenfél kapuját, a löketet azonban Ledesma bravúrral kiszedte. Végig aktív volt, azonban kevésbé éreztem benne az átütő erőt, mint ahogy azt nála megszokhattuk. Végül 70 percet töltött a pályán, Jović váltotta az uruguayit. 

Eden Hazard 7,02 (Szerkesztői pontszám: 6,5)
Az első félidőben nagyon gyenge játékot produkált, mondjuk ez nem is csoda, amennyit mostanában szerepel. A második játékrészre azonban feljavult, jobban játékba jött a belga, aki papíron jobbszélsőt játszott, azonban ez a gyakorlatban leginkább azt jelentette, hogy a jobb oldalról szinte mindig befelé mozogva próbált helyzetet teremteni. A szünetről visszatérve tehát már hasznosabb játékot mutatott be, az utolsó pillanatos bokapasszokkal pedig sikerült helyzeteket teremtenie. 5 kulcspasszt mutatott be, valamint volt egy óriási helyzete, Kroos labdájába azonban már nem tudott kellő erőt belevinni. 

Vini JR 6,20 (Szerkesztői pontszám: 6)
Az utóbbi hetek után ez kevésbé volt jó teljesítmény tőle, a Cádiz nagyon ügyelt arra, hogy legalább 2 védő figyeljen rá, ráadásul a meccs egésze alatt tulajdonképpen nem nyíltak előtte olyan szabad területek, amelyeket bejátszhatott volna, így kevésbé volt meggyőző ezúttal, főleg magához képest. 

Karim Benzema 6,03 (Szerkesztői pontszám: 6)
Sajnos ő sem találta meg a rést az ellenfél védelmén, bár meg voltak neki is a helyzetei, a társaknak való előkészítésben ő is jeleskedett, csak az a probléma, hogy a kapu előtt kevésbé volt határozott. A támadóharmad minden szegletében megfordult, hogy kissé kimozgassa az ellenfél védőit, viszont nem tudott döntő faktor lenni ezen a találkozón. 

Cserejátékosok

Luka Jović 5,78 (Szerkesztői pontszám: 5)
Volt pár jó összjátéka Benzemával, de alapvetően nem sokat tudott változtatni a játék képén. Ami viszont kicsit problémásabb volt nála is, hogy volt több lehetősége, ezeket azonban rendre elpuskázta. 

Nacho 5,79 (Szerkesztői pontszám: – )
Középhátvédnek érkezett, hogy aztán Alaba kikerüljön a bal oldalra, ezt azonban érzésem szerint későn lépte meg Ancelotti. 

Edzői teljesítmény – Carlo Ancelotti 5,87 (Szerkesztői pontszám: 6)
Arról nyilván nem tehetett, hogy a helyzetek nem mentek be, de az, hogy nem sikerült reagálni az ellenfél egy az egyben, 90 percig tartó, saját térfelére tömörülő játékára, az kissé az ő felelőssége is. Valverde 70. percben való lecserélését nem igazán értettem, amikor Casemirót is lehozhatta volna a pályáról, a brazil játéka és a meccs képe pedig talán indokolttá is tette volna ezt a lépést. Alaba balhátvédbe történő kitolása már későn jött, ennek megfelelően nem is igazán tudott ott érvényesülni az osztrák. Nehéz helyzetben volt, mert nagyon sok hiányzója volt a csapatnak, viszont ennek ellenére is nagyon bosszantó, hogy míg a tabella felső részében szereplő csapatok ellen hozza a három pontokat a Madrid, addig most a bajnokság utolsó előttijével hazai pályán marad gól nélkül. A javításra szerdán sor kerülhet, ugyanis Bilbao ellen, idegenben lép majd pályára a csapat.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…