Courtois: Szerdán nyernünk kell, hogy jól zárjuk az évet

A játékosok közül Courtois és Lucas Vázquez nyilatkozott a Cádiz elleni döntetlen után.

Courtois:
„Úgy érezzük, hogy több pontot is szerezhettünk volna. A mérkőzés úgy alakult, mint a Villarreal és az Osasuna elleniek. Olyan csapatokról van szó, akik erősen védekeznek, nem hagynak számodra területeket. Talán gyorsabban kellett volna járatnunk a labdát az első játékrészben. A második félidőben felgyorsultunk, voltak kisebb nagyobb középre adott labdáink, mögéjük lőtt labdák, távoli lövések… Sajnos végül nem sikerült megszereznünk a győzelmet, de jó győzelmi sorozatban voltunk. Tovább kell lépnünk, szerdán pedig nyernünk kell egy nehéz helyszínen. Nem szabad lógatnunk az orrunkat az egy pont miatt, tovább kell mennünk.”

Courtois

„Egy mérkőzéssel többet játszottunk mint a Sevilla, az Atlético és a Barcelona, de még mindig jó ritmusban vagyunk. A legfontosabb az, hogy továbbra is tartsuk fenn a nyomást az első helyen, nyerjük a meccseinket, ezért is fontos, hogy győzni tudjunk a Bilbao ellen szerdán, és jó hangulatban zárjuk az évet. Az új esztendőben is nyernünk kell a meccseinket. Remekül teljesítettünk az első 18 összecsapáson, bár sajnos veszítettünk néhány pontot hazai környezetben. A csapatok védekezni jönnek ide, mivel a kontráink nagyon veszélyesek. Nem volt könnyű ez a hét, de megyünk előre.”

„A héten történtek nem befolyásolták a dolgokat, csak két vagy három napra változott meg az edzések rendje. Egyébként jól dolgoztunk, minden normálisan zajlott. A pozitív esetek száma megnőtt, mivel a vírus egy kicsit fertőzőbb most, de úgy gondolom, hogy minden rendben van. Mindenki jól van, ez most a legfontosabb.”

Lucas Vázquez:
„Az elejétől a végéig domináltunk a mérkőzésen. Talán az utolsó harmadban hiányzott valami, ahol most nem a legjobbunkat hoztuk és volt néhány tiszta helyzetünk. A futballban vannak napok, amikor  a labda bemegy a hálóba, és vannak olyan napok, amikor egyszerűen semmi nem megy be. Ez most az utóbbi volt.”

„Tudtuk, hogy milyen mérkőzésre számítsunk, hogy hogyan fognak felállni. Ha néhány helyzetünket értékesíteni tudtuk volna, akkor teljesen más meccs lett volna ez. Tanulnunk kell belőle, meg kell tartanunk a lendületet, még mindig vezetjük a tabellát. Jó formában vagyunk, így fogjuk folytatni.”

Lucas Vázquez

„Az első félidőben még sok időnk volt. Ahogy haladtunk előre az időben, egyre inkább meg akartuk szerezni a vezetést. Mindent megtettünk elöl, kockáztattunk azzal, hogy esetleg lekontráznak minket, de erre volt szükség. Kár, hogy nem tudtunk nyerni.”

„A bajnokságban különböző helyzetekkel szembesülünk a meccseken, néha nyolc percet kapunk, néha kettőt… Úgy gondolom, hogy néha túlságosan is jutalmazzák az időhúzást. Ez egyáltalán nem kifogás, de figyelembe kell venni.”

„Nem figyeljük a tabellán a különbséget, csak magunkra koncentrálunk. Így akarjuk folytatni. A csapat remek őszi idényt produkált. Keményen dolgozunk tovább a végsőkig, hogy a szurkolóinkat megajándékozhassuk trófeákkal. Mindannyian ezt szeretnénk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK