Ki az a Peter Federico?

Egy az első csapat keretében korábban nem látott név bukkant fel a Cádiz elleni meccsre nevezett játékosok között. De ki is az a Peter Federico? A 19 éves szélsőt Raúl González Blanco Castillájának egyik kiemelkedő alakjaként tartják számon. Xavi García Ferré, a Petert nyolc évvel ezelőtt felfedező utánpótlásedző nagy hatással volt a játékos fejlődésére, most pedig leült beszélgetni az AS újságírójával arról, hogy mire is számíthatunk a fiatal szélsőtől.

Mikor figyelt fel Peterre?
A 2013/2014-es idényben, amikor még U12-es játékos volt. Az első pillanattól látszott, hogy olyan játékos, aki képes megteremteni a különbséget. Olyan érzékkel játszott, ami inkább egy brazil játékosra lenne jellemző. Senkivel szemben nem habozott, más volt, mint bármelyik srác, akit korábban láttam. Azonnal tudtam, hogy profi lesz belőle, egy pillanatig sem kételkedtem ebben.

Hogyan szerezte meg a csapata számára?
A helyi klubnál, a Getafe Olímpicónál játszott, de ők beolvadtak a miénkbe, a Ciudad de Getaféba, úgyhogy néhány tornán szerepeltettem, legutoljára a szezonzáró madridi szuperkupán, amit meg is nyertünk. Ezt követően megkezdtem a következő idény csapatának összeállítását, és volt vele egy beszélgetésem, ahol megpróbáltam meggyőzni, hogy a mi projektünk tökéletesen passzolna hozzá. Eleinte nagyon hezitált, nehéz volt bármit is kihúzni belőle, ő egyszerűen csak élvezni akarta a játékot a társaival. De végül meggyőztem arról, hogy ha csatlakozna hozzánk, az egy nagy előrelépés lenne számára, és mindent biztosítani fogunk számára, ami szükséges.

Peter Federico

És hogyan jött a Real Madrid érdeklődése?
A Real Madrid részéről Óscar Carazo érdeklődött először, aki igazgatóként dolgozott a klubnál. A tudtunkra hoztac, hogy érdeklődnek. Julio César Gómez, a Ciudad de Getafe igazgatója aztán szólt nekem, majd szeptember és december között a Madrid játékosmegfigyelője, Rubén Ángulo elkezdte figyelni őt a meccseinken. Nem mondtam neki és a családjának erről semmit. Úgy gondoltam, hogy jobb, ha nem zavarom meg.

Decemberben aztán eljött a pillanat, amikor a Real Madrid jelezte, hogy szeretnék, ha azonnal csatlakozna az U14-es csapatukhoz. Elmondtam az édesapjának, aki a következőt mondta: „A srác majd nálad akar maradni, olyan vagy neki, mint egy második apa. De amiről azt gondolod, hogy a legjobb neki, azt fogjuk tenni.” Én pedig természetesen azt mondtam, hogy a Real Madrid lenne Peter számára a legjobb választás, és most kell megtenni ezt a lépést.

Gondolja, hogy később történelmet írhat a Real Madridban?
Nagyon bízom benne. Nagyon kedvelem a srácot, örülnék, ha összejönne neki. A Real Madrid az első pillanattól kezdve azt várja, hogy jobb legyél, ő pedig megfelel az elvárásoknak, nincs kétségem efelől. Ő egy olyan játékos, aki varázslatos dolgokat produkál, olyan tehetsége van, ami kiemeli őt a többi szélső közül.

Manapság nem nagyon látni olyan szélsőt, mint ő. Az európai futballban kivezették már erről a posztról a kreativitást, de neki a vérében van. Komoly kvalitásokkal és önbizalommal bír, és bár ballábas, mindkét szélen kiválóan megállja a helyét. A védők jobban teszik, ha összezárják a lábaikat, különben olyan kötényeket kapnak, amelyek után a nézők felugranak a székeikből a Bernabéuban.

Mit jelent neki és a családjának, hogy bekerülhetett az első csapat keretébe?
Egy álma vált valóra ezzel. Profi játékos lett, ráadásul a Real Madridban. A családja biztosan nagyon boldog és büszke.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK