Carlo Ancelotti: Hazard kezdeni fog holnap

A Real Madrid olasz mestere a Cádiz elleni bajnoki mérkőzés előtt is készségesen állt az újságírók rendelkezésére.

„Ért minket néhány rossz hír a héten, de akik pozitív COVID-tesztet produkáltak, mind jól vannak. A csapat jól edzett, készen áll a holnapi meccsre.”

„Benzema eddig külön edzett a többiektől, de ma már csatlakozott a társakhoz, gólokat is szerzett. Jól érzi magát, játszani is fog holnap.”

„Nem kell túlságosan sokat változtatnunk a felálláson. Egy olyan csapat lesz az ellenfelünk, akik papíron ugyan kevesebb minőséggel rendelkeznek, de megvan a saját stílusuk és jól szervezettek. Kifejezetten jól használják ki a rögzített helyzeteket és nagyon gyorsan kontráznak. Ez egy ugyanolyan meccs, mint az összes többi, ha mélyen kell védekeznünk, akkor így fogunk tenni. A holnapi meccs miatt nem változtatunk az elmúlt hetek stílusán. Ami a védekezésünket illeti, a szezon elejéhez képest sokkal jobban teljesítünk. Ez az a terület, amelyen a legtöbbet fejlődtünk.”

„Modrić pozitív tesztjét követően többeket is pozitívra teszteltek, így példáult Asensiót, Rodrygót és Bale-t. A többiek tesztje viszont negatív lett, így tudtunk készülni. Ez olyasvalami, amivel nem csak a társadalomnak, hanem nekünk is meg kell birkózni és együtt kell élnünk vele. Egy pillanatig sem gondoltunk a meccs halasztására. Egyrészt azért, mert olyan keret áll rendelkezésünkre, amelyik képes megbirkózni azzal, ha többen is kiesnek egyszerre. Másrészt azért, mert úgy vélem, hogy a labdarúgásnak és a társadalomnak is együtt kell élnie a vírussal, amely nem annyira erős, mint korábban. Elővigyázatosnak kell lennünk, de az élet nem áll meg. A klub sokat követel tőlünk ebből a szempontból, minden egyes nap tesztelnek minket, előre kell tekintenünk.”

„Hazard a kezdőcsapat tagja lesz holnap, játékperceket fog kapni és megmutathatja, mire képes. Fűti a vágy és a motiváció. Nemcsak azért játszik, mert többen is kiestek, hanem azért, mert jól teljesített az edzéseken és megérdemli a lehetőséget. Nem mindig volt képes 100 százalékot nyújtani az edzéseken, különböző fizikai problémák miatt, de most jól van. Úgy gondolom, jól fog teljesíteni.”

„Az edzésen végzett munka alapján Hazard készen áll. Nyilvánvaló, hogy az idény első felében befolyásolta a helyzetét az, hogy Vini Jr. És Benzema nagyon jól teljesítettek együtt. Eden nem érzi magát komfortosan a jobb oldalon, így ott Asensiót és Rodrygót vetettük be a leggyakrabban. Minden megvan benne ahhoz, hogy jól teljesítsen az idény második felében és hasznos legyen a csapat számára.”

„A Bajnokok Ligája sorsolása nem volt túl szerencsés, de most már csak arra kell koncentrálnunk, ami ránk vár. Nem lesz egyszerű, de nagyon izgalmas dolog Európa legjobb csapataival megmérkőzni. Nehéz, de elbűvölő mérkőzés lesz.”

„Az este 9 órai kezdés egy kicsit késő számomra, de nem az a spanyolok számára. Nagyon sok olasz ember már alszik ilyenkor. A mi meccsünket viszont erre az időpontra időzítették, így ezt kell elfogadnunk.”

„Modrić legutóbbi tesztje ugyan negatív lett, de nem edzett. Egy kicsit fáradt, láza is volt. Nem játszik a holnapi mérkőzésen. Azt követően pedig meg kell majd vizsgálnunk a különböző szabályozásokat, hogy megtudjuk, le kell-e töltenie a 10 nap karantént, vagy edzhet. Tisztáznunk kell ezt a kérdést, mert még mindig nem egyértelmű.”

„Davide (Ancelotti) jól van, ahogy a többiek is. Nincsenek tünetei. Jól érzi magát, de otthon van. Az egész család otthon van, mindenkinek negatív lett a tesztje. Már hozzászoktunk, hiszen nem ez az első eset, hogy a tesztje pozitív, illetve kétszer is megkapta már a vakcinát. Együtt kell élnünk ezzel. Sajnos ez egy olyan probléma, ami a világon nagyon sok családot érint. Megbirkózunk vele, aztán hamarosan visszatér majd.”

Madridstore

Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

„Az edzéseink jól sikerültek, szerencsések voltunk. Nem szabad túlságosan sokat beszélni a szerencséről, de néha valóban segít. A csapat jól teljesített a hét során. Ugyanazokra a dolgokra kell figyelnünk: megfelelő pihenés, a játékosok állapotának felmérése… hiszen nagyon sok meccsünk van. Eddig jól teljesítettünk és remélhetőleg fenn tudjuk ezt a formát tartani az idény második felében is.”

„A 2014/15-ös idény nem volt egyszerű. Amire tisztán emlékszem, hogy Modrić súlyos sérülése megbontotta az egyensúlyt a középpályán. Emlékszem, hogy néhány meccsen Ramos is játszott a középpályán, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is például. Az idény egy részében nem teljesítettünk jól, de végül eljutottunk a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, ahol egyetlen gól választott el minket a döntőtől. A bajnokságban pedig két ponttal maradtunk le.”

„A Barcelona jelenleg nincs ténylegesen harcban a bajnoki címért, hiszen előttük van a Sevilla, az Atlético és a Betis is. A Barcelonában viszont ott van az a minőség, ami szükséges ahhoz, hogy a legvégsőkig harcolhassanak. Ha a Barcelona edzője lennék, akkor is ugyanezt mondanám.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…