Modrić: Csodás érzés, amikor a Bernabéu a nevemet skandálja

A játékosok közül Modrić, Courtois és Asensio állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére az Atlético Madrid elleni győztes bajnoki után.

Modrić:
„Csodálatos érzés, amikor hallod, ahogy a Bernabéu skandálja a neved. Szeretném még egyszer megköszönni a szurkolóknak azt a szeretetet, amit mindig megadnak nekem. Végre hazai közönség előtt játszhattunk le egy derbit, sokat segít, ha a Bernabéuban lehetünk a közönségünk előtt. Ma jó teljesítménnyel és megérdemelt győzelemmel mutattuk meg, hogy milyen sokat jelent nekünk az, hogy itt játszhatunk.”

Modric

„Jó helyzetben vagyunk, de még hosszú utat kell bejárnunk. Egyszerre csak egy meccsel szabad foglalkoznunk, az utolsó pillanatig fókuszálnunk kell. Az ilyen meccseken a legjobbadat kell nyújtanod, magas szinten kell teljesítened, mi pedig pontosan ezt tettük. Mindannyian szeretünk ezeken az összecsapásokon pályára lépni.”

„Fizikálisan és fejben is jól érzem magam. Jól dolgoztunk az előszezonban, keményen dolgozunk az idény során is az edzővel és az erőnléti edzőkkel. Ezen az úton kell folytatnunk.”

Asensio:
„Nagyon fontos meccs volt ez. Meg akartuk szerezni a három pontot, folytatni a jó sorozatot a szurkolóink előtt. Ez egy derbi, egy igazán különleges élmény. A szurkolóknak is nagyon fontos. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de jó teljesítményt tettünk le az asztalra.”

„Jelenleg nagyon megbízható teljesítményt nyújtunk, nagy önbizalommal játszunk és csapatként dolgozunk együtt, ez a pályán is meglátszik. Ez fontos, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot. Ma mentünk előre, kihasználtuk a területeket a kontráknál, ahogy a gólomnál is. A legjobb az, hogy sok opció áll a rendelkezésünkre csapatként, és tudjuk, hogy hogyan hozzuk ki ezekből a legtöbbet.”

Asensio

„Vinícius remekül játszik, gólokat szerez és gólpasszokat oszt. Örülünk, hogy így fejlődik. Nagyon örülök a sikerének, mert remek srác.”

„Nagyon jól érzem magam. Mindig próbálok gondot okozni az ellenfélnek, hogy segítsem a csapatot, most pedig jönnek a gólok is, döntő fontosságúnak bizonyulok. Remélhetőleg így tudom folytatni.”

„Még sok meccset kell lejátszani, jó helyzetben vagyunk, de továbbra is úgy kell hozzáállnunk a meccsekhez, ahogy eddig. Kapkodnunk sem szabad, de továbbra is nyernünk kell a meccseket, ez a legfontosabb.”

Courtois:
„Jó meccset játszottunk. Nagyszerű gólt szereztünk, irányítottuk a mérkőzést, jól reagáltunk. A második gólnál egészen hátulról indítottuk a támadást, direkt futballt játszottunk és betaláltunk. Az ellenfeleinket alaposan tanulmányozzuk, remek munkát végzünk az edzői stábbal. Az egész arról szól, hogy fizikálisan legyünk jó állapotban és tegyük azt, amit az edző kér.”

„Remekül védekeztünk, ez a negyedik kapott gól nélküli meccsünk sorozatban. Nagyszerű munkát végeztünk, így kell folytatnunk tovább. Most több időnk van felkészülni a következő meccsre. A Cádiz ellen fogunk játszani, akik a tabella utolsó harmadában vannak, de kemény ellenfélről van szó.”

„Amikor Vinícius itt kezdett játszani, 18 éves volt, és már akkor tudtuk, hogy top játékos. Néha elhibázott egy-egy passzt, de folyamatosan fejlődött. Természetes módon fejlődött és érte el az érettséget azzal, hogy játszott. Minden egyes meccsel nőtt a tapasztalata és a javult a döntéshozási képessége.”

Courtois

„Kroos és Modrić remekül játszottak. Az egyik leglenyűgözőbb dolog az volt, ahogy megjátszottuk a nehéz labdákat a sorok között, és volt is bátorságunk ezeket meglépni. Kidolgozták a belüket, remekül teljesítenek.”

„Tisztelnünk kell az ellenfeleket, akik a második és a harmadik helyen vannak mögöttünk. A Sevilla és a Betis remekül játszik, csak néhány ponttal vannak lemaradva. Az, hogy növeltük az előnyünket az Atléticóval és a Barcelonával szemben, szép dolog, de a bajnokságnak még nincs vége. Ha arra gondolunk, hogy elkezdünk meccseket veszíteni, az nem jó.”7

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…