Simeone: Fel tudjuk venni a versenyt a Madriddal

Az Atlético mestere a ma esti derbi előtt.

A derbi előtti hangulat a csapatban: „Az egyik legnagyobb riválisunk ellen fogunk egy nagyon fontos meccset játszani. Nagyszerű pillanatban vannak. Ancelotti visszatérésével sokat javult a védekezésük, ami lehetővé teszi számukra, hogy nagyobb biztonsággal menjenek előre.”

A vereség elkerülése melyik csapatnak a fontosabb? „Mindig növeljük a nyomást azzal, ha azt mondjuk, hogy ez egy döntő, vagy a bajnokságnak vége… Ez mindig egy nagy párharc lesz. Sok jó csapat van, öt vagy hat is a tabella elején, akiknek remekül megy a játék. Egyszerre csak egy mérkőzéssel foglalkozunk.”

Llorente vs. Vinícius: „ Vinícius remekül játszik, gólokat lő, nagyon dinamikus. Vrsaljko és Trippier nem bevethető [Utóbbi idő közben bekerült a keretbe – a szerz. kieg.], úgyhogy továbbra is Marcos játszik azon a poszton. Nincs jelenleg másik ember, aki bevehető a szélső védő poszton.”

Simeone

Suárez: „Beszéltem vele a Porto elleni meccs után, amikor arról értekeztek vele kapcsolatban, hogy nem tesz hozzá semmit a játékhoz. Elég csak megnézni, hogy milyen örömmel rohant ünnepelni, amikor Griezmann és Correa betalált. Csodálom őt. 34 éves, és bár mindent megnyert már, még mindig játszik. És úgy is pályára lépett, hogy nem volt 100%-os állapotban, mert a csapatnak szüksége volt rá. Óriási átéléssel ünnepelt. Ez mindent elmond arról, hogy ki is Suárez. A keretben lesz, és meglátjuk, hogy kezdőként lép-e pályára vagy csereként.”

Vinícius a Madrid legveszélyesebb játékosa? „Mindenkinek megvan a maga karaktere, de jelenleg még mindig Benzema jár az élen, ahogy az elmúlt tíz évben is, amióta itt vagyok. Mindegyikük nagyon magas szinten teljesít. Komoly tapasztalatuk van a középpályán, olyan játékosokkal, akik meghatározzák a meccs ritmusát, magas letámadással, szervezéssel. A Madrid mindig igazán erős csapat volt, de amióta itt vagyok az Atlétinél, mindig versenyben voltunk velük.”

Griezmann: „Antoine mindig vissza akart térni, itt akar lenni. Remélem, hogy tovább javul és fejlődik. Szükségünk van rá, különösen az erőfeszítések miatt, amiket tesz, mint ahogy azt az utolsó néhány meccsen is láthattuk. Senki nem vitathatja a tehetségét, ez teszi erőssé. Tehetség, áldozatkészség, erőfeszítés, versenyszellem, képesség arra, hogy a pálya bármely részén játszani tudjon. A minap például a bal szélre kellett kimennie, miután Carrascót kiállították. Mit mondhatnék róla, amit még nem tudtok? Fontos meccs jön, remélem, hogy a legjobbját tudja adni a pályán töltött ideje alatt.”

Az Atléti közel 6 éve nem nyert derbit: „Nem gondolkozom ilyeneken túl sokat. Nem tudom pontosan, de az elmúlt tíz meccsen négyszer nyertek és hat döntetlenünk volt, ha jól emlékszem. És mindig versenyben voltunk velük. Tudják, hogy ez egy nehéz meccs lesz számukra is.”

João Félixet hogy érinti majd, ha nem játszik? „Nem tudom, mit értesz játék alatt. Játszhat 30 percet úgy, hogy döntő fontosságú lesz, vagy 60-at úgy, hogy rossz meccse van.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK