Beszámoló: Real Madrid – Atlétio Madrid (2-0): Magabiztos győzelem a városi rivális ellen

A blancók győzelme egy percig sem forgott veszélyben, 13 pont előny az Atléticóval szemben.

A Real Madrid hatalmas lépést tett a 2021/2022-es spanyol bajnoki cím felé, hiszen 2-0 arányban legyőzte a regnáló bajnokot a Santiago Bernabéu Stadionban ezen a vasárnap estén. Karim Benzema sérüléséből visszatérve lőtt csodálatos kapásgólt, Asensio pedig egy tőle megszokott nagyszerű találattal állította be a 2-0-s végeredményt.

Vinícius Jr. adta a gólpasszt mindkét találat előtt, pedig az Atléti kezdetben jól fogta őt, még úgy is, hogy nem volt bevethető jobb hátvéd a csapatban. Marcos Llorente kapta a feladatot, amit eleinte jól is látott el, azonban a brazil átkerült a jobb oldalra, ahol remek labdát kapott, meglátta a középen érkező Benzemát, akinek nagyszerűen játszotta vissza a labdát, a francia pedig kapásból, szépségdíjas mozdulattal lőtt kapura védhetetlenül. 1-0. Az akció egyébként Modrić nagyszerű labdaszerzéséből indult.

Real Madrid

Az Atlético közel került az egyenlítéshez, azonban Thibaut Courtois vetődve védeni tudott Griezmann szabadrúgásánál a félidő vége előtt. A francia aztán a szünetről már nem jött vissza, ahogy Carrasco sem, helyükön João Félix és Lemar kapott lehetőséget. A blancók csapatában Benzema kapott pihenőt, a helyét Jović foglalta el a pályán.

A csere bizonyos mértékig működött is, hiszen a matracosok játéka feljavult, Félix pedig hamarosan munkát is adott Courtois-nak, majd egy remek passzal hozta helyzetbe Cunhát, akit szintén a belga óriás állított meg. Ezek az Atlético pillanatai voltak, a Real Madrid fejben még az öltözőben volt. Lemar próbálkozott a gyengébbik lábával, de nem tudta kihasználni a lehetőségét, a Real Madrid pedig büntetett.

Luka Jović tartotta meg jól a labdát, majd Viníciushoz játszott, aki remekül látta meg a jobb oldalon üresen érkező Asensiót, aki aztán nagyszerű mozdulattal tekert el Oblak mellett. 2-0. A brazil tehát második gólpasszát jegyezte ezen az estén.

Renan Lodi és Luis Suárez, később pedig Herrera is pályára lépett még Simeone csapatában, az Atléti dolgozott ki néhány helyzetet, de vagy Courtois mutatott be remek védést, vagy a kísérletek nem voltak elég magabiztosak. Hermoso például a kapu fölé fejelt, Lemar szabadrúgása kimaradt, Courtois pedig arccal védte ki João Félix lövési kísérletét az utolsó pillanatokban. A Madrid oldalán Carvajal, Asensio és Vinícius is elhagyta a pályát, Nacho, Valverde és Rodrygo érkezett a helyükre a 81., 85. és 87. percben.

Annyit talán érdemes megjegyezni, hogy Mateu Lahoz nem minden esetben nyúlt a lapokhoz, amikor a szurkolók vagy épp a játékosok ezt várták volna, így mindkét oldalon maradtak el sárga lapos figyelmeztetések, és talán második sárgák vagy azonnali piros lapok is, de összességében következetes játékvezetést láthattunk.

A Real Madrid tehát végül megtartotta kétgólos előnyét, ami azt jelentette, hogy a városi riválisához képest 13 pontos, az Osasunával döntetlent játszó Barcelonához képest pedig 18 pontot előnnyel várhatja a következő fordulót. Jelenleg tehát a Sevilla a legnagyobb kihívó, 8 pont lemaradással.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK