Beharangozó: Real Madrid – Atlético Madrid: Újabb madridi derbi a Bernabéuban

A Santiago Bernabéu ma este a szurkolók által egyik legjobban várt mérkőzésnek ad otthont, hiszen az Atlético Madridot látja vendégül a legendás helyszínen a Real Madrid a spanyol bajnokság 17. fordulójában, a világjárvány kitörése óta először. A héten mindkét csapat megnyerte saját BL-mérkőzését, így biztossá vált, hogy mindketten ott lesznek a legjobb 16 csapat között. Carlo Ancelotti csapatának célja a jó sorozatuk folytatása, a sorozatban tizedik győzelmük megszerzésével. 

Bernabéu

A bajnoki listavezető Real Madridnak az egyik legerősebb kihívója ellen növelheti előnyét a tabella élén ma este. A blancók jelenleg 10 ponttal állnak az Atlético Madrid előtt, de a vendégek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A madridisták a két legutóbbi hazai derbijüket megnyerték Simeone együttese ellen.

„Felkészültünk a meccsre és magabiztosak vagyunk” – mondta Ancelotti a találkozót megelőző sajtótájékoztatón. Az olasz szakember keretébe visszakerült a rövid időre kiesett Karim Benzema, továbbá Gareth Bale is, aki 20 mérkőzést volt kénytelen kihagyni ebben az idényben. A LaLiga gólkirályi címéért versenyben lévő francia csatár 12 gólt szerzett az idényben, kettővel többet mint Vini Jr., akivel közösen a liga legveszélyesebb párosát alkotják.

Az Atlético a Porto legyőzésével jutott tovább a Bajnokok Ligája következő körébe a héten. Simeone csapata a Mallorca ellen vereséget szenvedett a bajnokságban, ami egy hétmeccses veretlenségi sorozatnak vetett véget a matracosok számára. Az Atlético jelenleg a tabella negyedik helyén áll, 8 győzelemmel, 5 döntetlennel és 2 vereséggel. A csapat legeredményesebb játékosa a bajnokságban 7 gólos Luis Suárez.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…