Carlo Ancelotti: Azért futunk ki a gyepre holnap, hogy mosolyt csaljunk a szurkolók arcára

Nagy derbi vár kedvenc csapatunkra vasárnap este. Előtte azonban annak rendje és módja szerint Carlo Ancelotti válaszolt a média képviseletének kérdéseire.

„A statisztika szerint itt is három pont a tét, azonban egy ilyen meccs esetében ott az érzelmi oldal is, hiszen egy közvetlen riválissal szembeni derbiről beszélünk. Nagy nyomást helyez mindkét csapatra az a tudat, hogy egymásnak közvetlen riválisai, hiszen egy ilyen meccs nagyon fontos és különleges a szurkolók számára. A tabellán tehát ez is három pont, de mi azért is futunk ki a gyepre holnap, hogy mosolyt csaljunk a szurkolóink arcára.”

„Nem gondolunk arra, hogy mennyire intenzíven védekezik az ellenfelünk. Egy egy kemény küzdelemmel járó meccs lesz, már csak azért is, mert mindkét klub ugyanazért a célért hajt az idény során. Az Atlético egy szilárd csapat, kiváló egyéniségekkel és kollektív minőséggel. Nagyon jó tervre van szükségünk, ami előnyhöz juttat minket a játék, valamint a mérkőzés terén is.”

„Benzema a csapattal edzett, jól érzi magát, bevethető és játszani is fog. Külön ki kell emelnem, hogy minden egyes játékosunk edzett, kivéve Ceballost, aki jövő héten csatlakozhat a többiekhez. Rá szeretnék világítani arra a munkára, amit az orvosi csapat, valamint az erőnléti edzők végeznek a háttérben. Az, hogy egy szinte teljesen egészséges keret áll rendelkezésünkre a szezon ezen szakaszán, azt jelenti, hogy az említett részlegek nagyszerű munkát végeznek.”

„Bale jól érzi magát, bekerült a keretbe. Nem tudom, hogy a kezdőcsapat tagja lesz-e. Készen áll a játékra, akár a padról beszállva, akár a kezdő sípszótól. Meg kell mutatnia a motivációját, azt, hogy játszani akar, függetlenül attól, hogy mikor lép pályára. Az edzéseken éppen ezt teszi. Jelzi a motivációját, hogy ő is ott van a keretben.”

„Ha nyerünk, az további három pont előnyt jelent számunkra a riválisunkkal szemben, akik nagyon keményen harcolnak azért a címért, amit az előző idényben megnyertek. Vannak viszont további meccseink, pillanataink és csatáink az idény során, így nem szeretnék még nagyobb nyomást generálni. A jelenlegi nyomás jót tesz a csapat számára. Magabiztosak vagyunk, mert jól teljesítünk. Remlljük, hogy holnap is jól fogunk játszani.”

„Eddig jobban teljesítettünk, mint a többi csapat. Ha a LaLiga ma érne véget, akkor mi lennénk a befutók, de még nagyon sok van hátra, hat vagy hét további hónapon át küzdenünk kell. Nem tudom megmondani, hogy mi fog történni. Csak a jövő érdekel minket, nem pedig a múlt, hiába teljesítettünk eddig jól.”

„A bajnoki címnek ugyanakkora jelentőséget tulajdonítok, mint a többi trófeának, amiért harcban vagyunk vagy megnyertünk korábban. A Bajnokok Ligája Európa és a világ legfontosabb sorozata. Még sosem nyertem meg a LaLigát, és ez nagyon motivál.”

„Nem tudom, hogy az Atlético milyen felállást választ majd. Mindkét csapat kedveli a kontrákat, és meg is vannak a játékosaink, akik ezeket megfelelően véghez tudják vinni. Fontosak lesznek a párharcok, valamint a pontrúgások is, ezt észben kell tartanunk. Egy nagyon erős ellenfél vár ránk, kemény meccs lesz ez mindenki számára. Jó erőpróba is lesz ez egyben számunkra, amit mindkét fél szurkolói szeretni fognak.”

„Diego Simeone valami egészen különleges dolgot épített az Atlético Madridnál, ami Európa egyik legjobb csapatává avanzsálta őket. Minden egyes évben ott vannak a legjobbak között, címeket nyernek, és folyamatosan kiemelkedően teljesítenek. Minden edző szeretne egy kicsit Simeone cipőjében járni, legalábbis abban az értelemben, hogy már ennyire hosszú ideje egy csapatnál lehet és folyamatosan leteheti velük a névjegyét. Remélem, hogy hasonló dolog történhet velem is, és 14 éven át ennél a klibnál maradhatok.”

„Kedvelem Griezmann, Suárez és De Paul játékát is, de az Atléticónak nagyon jó védői és kiváló kapusai is vannak. Egy nagyon erős csapatról beszélünk, amit jó játékosok alkotnak.”

Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

„Az Atlético játékosainak karaktere megváltozott az évek során. Most sokkal több egyéni kvalitás rejlik a csapatban, de mégis ugyanaz az elhivatottság jellemzi a támadásaikat és a védekezésüket is. A mentalitásuk nem változott.”

„Jelen pillanatban nem állunk rosszul a sérülések terén. Ugyanazt tesszük, mint a többi csapat, amelyeknek háromnaponta játszaniuk kell. Figyelnünk kell a játékosaink fáradtságára és megfelelő mennyiségű regenerációt kell biztosítanunk számukra a következő mérkőzés előtt. Akik nem játszanak egy mérkőzésen, azoknak edzeniük kell, akik pedig játszanak, azoknak pihenésre van szükségük. Emellett segítened kell a játékosokat a regenerálódásban különböző speciális kezelésekkel, mint például a hideg és meleg vizes fürdő váltakozása. Ez nem titok, hanem olyasvalami, amit minden csapat alkalmaz.”

„Courtois nagyszerű pályafutásnak örvend. Kiválóan teljesített az Atléticónál, a Chelsea csapatánál és most itt is kiemelkedőt nyújt. Nagyszerű hálóőr. Folyamatosan kincentráltan áll a kapuban, ez a legnagyobb erőssége.”

„Figyelembe kell vennem a keret karakterisztikáját és a stílusunkat is, amikor a meccsre készülök. Minden egyes edző támadófutballt szeretne játszani, mindig az ellenfél térfelén akarunk lenni. Ugyanakkor ezt egyszerűen nem lehet 90 percen át tartani, hiszen van egy másik csapat is a pályán. A játékosaim képességeit figyelembe véve akkor vagyunk a legjobbak, amikor mélyen védekezünk. Ha magasan akarunk nyomást gyakorolni, akkor olyan játékosokra van szükségünk a pályán, mint Valverde és Camavinga.”

„Nem az a legnehezebb dolog, ha van egy 100 millió eurós játékos a padon. A legnehezebb, hogy játékosokat kell kihagynod a kezdőcsapatból. Mi több, ha a játékosok profik és elhivatottak, akkor még inkább nehezebb dolgod van.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…