Inzaghi: Carlo pályafutása önmagáért beszél

Simone Inzaghi az Inter utolsó Bajnokok Ligája-csoportmeccsének előestéjén állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére, s válaszolta meg kérdéseiket.

A Real Madridnak elegendő egy döntetlen is, erre való tekintettel milyen mérkőzésre számít? Karim Benzema távolléte befolyásolja a terveiket?

Ez a találkozó nagyon fontos számunkra. Igaz, hogy már mindkét csapat biztos továbbjutó, ugyanakkor szeretnénk kiemelkedő eredménnyel zárni a csoportmérkőzéseket. Jó teljesítményt nyújtottunk az első meccs alkalmával, azonban az kevésnek bizonyult a győzelemhez. Holnap valami pluszra lesz szükségünk. Benzema kétségtelenül egy klasszis játékos, de az edzők fel vannak készülve az ilyen helyzetekre. Luka Jović például gólpasszt adott és gólt lőtt a hétvégi bajnokin. A Real Madridnak hihetetlen erőforrásai vannak.

Miben változott a szezon kezdetéhez képest? Az Inter jelenleg kiváló formának örvend…

Jobban meg kellett ismernünk egymást. A csapat tavaly ugyanebben a felállásban játszott. A szezon kezdete óta eredményes futballt játszunk. Igaz, elhullajtottunk néhány pontot, de mindig a megfelelő módon és keményen dolgoztunk. Mostanra állandósult a jó formánk, ami természetesen együtt járt az önbizalmunk növekedésével is.

Mit gondol Carlo Ancelottiról?

Carlo pályafutása önmagáért beszél. A hazai mérkőzésünk előtt volt szerencsénk beszélgetni, ami mindig örömmel tölt el. Örülök, hogy sikeres a bajnokságban. A Real Madridnak egyelőre remek szezonja van.

Mik a legfrissebb csapathírek? Lautaro és De Vrij visszatérnek?

Ranocchia, Darmian, Satriano és Correa nem lesznek elérhetőek, Joaquin szombaton sérült meg az Olimpicóban. Kár érte, napról napra egyre jobb formába került, igazán jól ment neki a játék. Persze nem ez az első veszteségünk az idény során, így ezzel is megbirkózunk valahogy. Lautaro gond nélkül edzett, míg De Vrij és Koralov szereplése a mérkőzés előtt dől majd el.

Az Inter viseli most az olasz futball legjobbját nyomasztó terhet?

Nagyok az elvárások, akárcsak az első mérkőzésen, amelyen többet érdemeltünk volna. Idegenben pályára lépni persze más, de magabiztosak vagyunk. Jól teljesítünk, ez pedig boldoggá teszi a klubot és a szurkolóinkat is. Ott vagyunk a legjobb tizenhat között, de a mérkőzés és a csoporton belüli helyezésünk továbbra is fontos.

A sérülteket helyettesítő játékosok mind remekül teljesítenek. Mi a titok?

Ez olyasmi, amire edzőként igen büszke lehetek. Mindannyian fontos elemei a csapatnak, jó látni, hogy azok is teszik a dolgukat és kiválóan teljesítenek, akik ezidáig kevesebb lehetőséghez jutottak. A lehetőségeimhez képest úgy kell irányítanom a csapatot, hogy új ötletekkel állok elő és motiválom a játékosaimat. A lényeg, hogy mindenkinek professzionális a hozzáállása.

Felér egy szakvizsgával a Real Madrid elleni mérkőzés?

Kulcsfontosságú lesz az esti összecsapás. Az Internek ezidáig egyetlen alkalommal sikerült diadalmaskodnia Madridban. Bizonyára lesznek majd nehéz pillanataink, de azért jöttünk, hogy megmutassuk a karakterünk és remekül teljesítsünk.

Mennyire aggasztja Vinícius jelenlegi formája?

Felkészültek vagyunk. Ő egy kiváló képességű labdarúgó, aki idén mind a gólok, mind a gólpasszok terén kiegyensúlyozott formát mutat. Figyelnünk kell rá, de ez igaz a Real többi játékosára is. Csordultig vannak top futballistákkal.
 

Forrás: inter.it
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK