Beszámoló: Real Madrid – Inter Milan (2-0): Megvan a csoportelsőség!

Kroos és Asensio góljainak köszönhetően a Real Madrid 2-0 arányban múlta felül az Inter együttesét a BL csoportkörének zárófordulójában, lényegében egy pillanatnyi kétséget sem hagyva a csoportelsőség kapcsán.

A Real Madrid a D csoport élén zárta a Bajnokok Ligája aktuális kiírásának csoportkörét, miután 2-0 arányban legyőzte az olasz bajnok Inter Milan együttesét. A blancók Toni Kroos és Marco Asensio góljának köszönhetően nyertek, ráadásul az Inter csapatából Nicolo Barella idő előtt mehetett zuhanyozni, miután ököllel megütötte Militãót.

A blancóknak elég volt egyetlen pont is a csoportelsőséghez, azonban a csapat nem bízott semmit a véletlenre, és már a második percben lehetőséghez jutott Vini Jr. egyéni villanását követően, azonban a brazil lövése Škriniaron megpattanva hagyta el a játékteret. Öt perccel később Brozović próbálkozott lövéssel, de távoli kísérlete a kapu felett hagyta el a labdát.

A Real Madrid alig negyed órányi játék után megszerezte a vezetést. Rodrygo indult be a jobb szélen, középre mozgott, majd a túloldalon érkező Krooshoz passzolt, közben Casemiro átlépte a labdát, a német középpályás pedig remek lövéssel lőtt védhetetlenül a vendégek kapujába. (1-0)

Kroos

Az Inter a legutóbbi három meccsén még csak gólt sem kapott, de ezen az estén már két gólt kellett volna szerezniük ahhoz, hogy csoportelsők lehessenek. Megvolt a lehetőségük még a szünet előtt az egyenlítésre, de Çalhanoğlu szögletét Perišić az oldalhálóba fejelte. Inzaghi csapata ezúttal sem volt elég pontos a kapu előtt. Az olaszok az egész csoportkör folyamán küzdöttek a helyzetkihasználással, ez a probléma ezen a találkozón is sújtotta őket, hiszen bár lövéseik voltak, a kaput szinte alig találták el. Innentől kezdve a szünetig már csak a Real Madridról szólt a meccs. Jović próbálkozott lövéssel, majd Rodrygo találta el a kapufát.

A második félidő elején mindkét oldalon jöttek a helyzetek, a legnagyobb talán Barella előtt adódott, aki a 48. percben került szembe Courtois-val, ám lövése kapu fölé ment. Aztán tovább nehezítették saját dolgukat az olaszok, miután Barella indokolatlanul veszített el türelmét. A játékos ütközött Militãóval, melynek következtében a pálya mellett találta magát, a földön fekve pedig teljesen elveszítette önkontrollját, és dühből ököllel ütötte meg Militão lábát. A brazil egészen higgadtan vette tudomásul az esetet, a bíró mindenesetre őt sárga lappal, az ököllel ütő Barellát pedig piros lappal „jutalmazta”.

Kihasználva emberelőnyét, a Real Madrid innentől végig dominálta a mérkőzést. Rodrygo lövésénél védett nagyot Handanovic a 70. percben, azonban 9 perccel később már ő is tehetetlen volt. Közben még Casemiro helyére a 71. percben beállt Camavinga, mint az első madridi csere az este folyamán, majd Asensio, Mariano és Valverde a 78. percben Jović, Kroos és Rodrygo helyett. Egy perccel később Asensio kapott labdát a tizenhatos bal sarkánál, igazított egyet rajta, majd nagy lövést eresztett meg a kapu felé és bődületesen nagy kapufás gólt akasztott ballal a hosszú sarokba. (2-0)

A 81. percben még beállt Hazard is Vini Jr. helyett, de emlékezetes esemény a hátralévő időben már nem történt. A Madrid tehát csoportelsőként zárta a BL aktuális kiírásának csoportkörét, és várhatja a legjobb 16 csapat sorsolását.

Forrás: realmadrid.com, MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK