Ancelotti: Meg akarjuk nyerni ezt a meccset

Az olasz mester az Inter elleni BL-mérkőzés előtt.

Jó sorozat: „Az elkötelezettség és a minőség nagyon fontos, mi pedig megmutatjuk ezt. A jó sorozatunk is ennek köszönhető. Néha a minőség az, ami döntőnek bizonyul, néha pedig a másik. Ez a klub egész történelmében tetten érhető volt. Még mindig ez a legjobb klub a világon, amely egyre több trófeát nyer, különösen Európában, pontosan az elvárásoknak köszönhetően. Ha a Real Madridban játszol, így kell gondolkodnod. Igaz, hogy ünnepeltük és élveztük a Tizediket, de nem dőltünk hátra elégedetten, hanem mentünk tovább, mivel erről szól ez a klub, a szurkolók pedig pontosan ezt is várják tőled.”

A Tizennegyedik: „Még nem gondolkodtam ezen. Egyelőre azt szeretném, ha folytatódna ez a jó sorozatunk, minden meccsre felkészülünk és külön stratégiát dolgozunk ki. Várjuk a holnapi találkozót, mivel a Bernabéuban fogunk pályára lépni egy erős ellenfél ellen, amely remek futballt játszik. Egy BL-mérkőzés következik, amelyet meg akarunk nyerni. Nehéz elérni a sorozat végéig, de ez a célunk. És a vége alatt a döntőt értem, mivel ha meg akarod nyerni a BL-t, először el kell jutnod a döntőig.”

Ancelotti

Esélyes a Madrid? „Nem tudom megmondani. Csak annyit mondhatok, hogy minden egyes csapat ellen versenyben leszünk, köszönhetően a csapatban rejlő minőségnek. Ennyi. A többit meglátjuk. Ha meg akarod nyerni ezt a sorozatot, a világ legjobb csapatai ellen kell pályára lépned. A célunk az, hogy egészen a döntőig jussunk, nem számít, hogy egy erős csapattal találkozol a legjobb 16 között vagy a negyeddöntőben, mindenképp versenyezned kell. Nem tudom, hogy nyerni fogunk-e vagy nem, de az biztos, hogy küzdeni fogunk.”

Csoportelsőség: „Ez egy fontos meccs nekünk, már elmondtam, hogy miért. Egy olyan csapat ellen fogunk játszani, amely remekül futballozik, és a tét az első hely lesz, ami nagyon fontos. Ráadásul hazai pályán játszunk majd. Ez a három dolog már elég jó indok arra, hogy valaki megnézze ezt a meccset, szerintem érdekes lesz.”

„Szeretném megmutatni, hogy jól dolgozom a csapat győzelmekhez segítésén. Én magam nem kell, hogy bárkinek is bármit bebizonyítsak. Szerintem nagyon fiatal stábunk van és fiatal játékosaink, akik rengeteg lelkesedést és tanulás iránti vágyat hoznak magukkal. Remekül érzem magam az edzői stábban, mivel kombináljuk az ő lelkesedésüket és az én tapasztalatomat.”

Militão: „Sokkal jobban koncentrál a helyezkedésre. Taktikai szempontból sokat javult. Kiváló egyéni képességekkel rendelkezik, nagyon erős a levegőben, az egy az egy elleni harcokban, javult az együttműködése Alabával, és az is, ahogy a többiekkel összejátszik.”

Alaba: „Gyorsan beilleszkedett, mivel intelligens játékos. Remekül alkalmazkodott, a csapat része akart lenni, nagyon jól teljesít. Mivel egy igazán okos játékos, jól tud együtt dolgozni a többiekkel a védelemben.”


Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Az előző időszaka: „Nem könnyű összehasonlítást csinálni, hiszen minden idénynek megvan a maga egyedi története. Igaz, hogy a második évem nem volt sikeres, de közel álltunk hozzá, hiszen egy elődöntőt játszottunk, a bajnokságban pedig két pontra voltunk a győzelemtől. A döntő faktor a januári és februári időszak volt, ahol nem alakultak jól a dolgok, többek között Luka Modrić sérülése is ekkor történt, így ő nem tudott játszani. Minden idény más, nem lehet őket összehasonlítani.”

Brozović: „Ő az Inter egyik legfontosabb játékosa, de nem csak belőle áll a csapat. Az Inter egy olyan együttes, amely remekül mozog, Brozović pedig egy fontos alkotóelem. Hogyan fogjuk megállítani? Egyértelmű, hogy gondolkodunk azon, hogy miként tudunk a védelemben és támadásban is irányítani. Nem tudom, hogy mit mondhatnék a nápolyi munkámról, az volt a feladatom, hogy bejussunk a BL-be.”

A madridi derbi: „Egyértelmű, hogy a mostani meccs az elsődleges. Az Inter ellen fogunk játszani, nem az Atlético ellen. Arra majd vasárnap kerül sor.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK