Beharangozó: Real Sociedad – Real Madrid: A listavezető San Sebastiánba látogat

Alig telik el négy nap az év utolsó hónapjából, a Real Madrid pedig már második meccsére készül decemberben. A királyi gárda a Real Sociedad csapatával találkozik a spanyol bajnokság 16. fordulójában, szombaton este 9 órakor.

A baszk alakulat ellen sosem könnyű játszani, Carlo Ancelotti legénységének így legjobb formáját kell mutatnia annak érdekében, hogy megerősítsék helyüket a tabella élén egy esetleges győzelemmel, mely zsinórban a nyolcadik lehet.

A hazai csapat két hete még vezette a bajnokságot, otthonukban ráadásul egyelőre még veretlenek, négy győzelem és három döntetlen a mérlegük. A Real Madrid azonban az utóbbi időben remekel a támadóharmadban, köszönhetően a Benzema-Vini Jr. duónak, ketten eddig 21 találatot jegyeznek (12 áll a francia, 9 a brazil támadó neve mellett). A két madridi sztár a Real Sociedad ellen is több gólt szerzett már, így nem ismeretlen a feladat számukra.

Valverde and Benzema

„A bajnokság az utolsó pillanatig szoros lesz”nyilatkozta Ancelotti a mérkőzést megelőzően. Az olasz szakember keretet is hirdetett az utazás előtt, különösebb meglepetések pedig nem érhettek bennünket ennek kapcsán.

A cél a Bajnokok Ligája

Imanol együttese remekül kezdte az idényt, jelenleg is BL-indulást érő helyen állnak a hazai pontvadászatban. A harmadik helyről várják a ma esti összecsapást 29 ponttal, hazai pályán pedig mindössze egyetlen gólt kaptak, így nem meglepő, hogy győzelemre számítanak. A csapat legeredményesebb játékosa Oyarzábal a maga hat találatával.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…