Ancelotti: A bajnokság az utolsó pillanatig szoros lesz

Az olasz mester a Real Sociedad elleni mérkőzés előtt.

Az ellenfél: „A Real Sociedad nagyon jó futballt játszik. Kiválóan védekeznek, jól szervezettek, nagyon erősek, én pedig már nagyon várom ezt a ránk váró tesztet egy fantasztikus stadionban, ahol mindent beleadva fogunk kimenni a pályára a győzelem megszerzésének érdekében.”

A következő időszak: „A következő meccseink nagyon fontosak. Egy meccsel többet játszottunk, ebből is adódik némi előnyünk. A bajnokság sokáig nyitott lesz. Ha jól teljesítünk ezeken a meccseken, akkor komolyabb előnyre tehetünk szert, amit a jövőben jól be tudunk osztani. De ez nem így működik. A bajnokság az utolsó pillanatig szoros lesz, mondom ezt a saját meccseink és azok alapján is, amelyeket nézek.”

Fáradtság: „Nincs miért aggódni. Minden egyes mérkőzésen nyomon követjük a játékosaink fizikai állapotát. A keret készen áll és felkészült. Bale nem lesz a keretben, de már a csapattal dolgozik. A jövő héten már újra itt lesz. Ceballos megkezdte az edzéseket egyedül. Vannak játékosaink, akik többet játszanak, figyelnünk kell rájuk.”

Ancelotti

Rotáció: „Úgy tűnik, hogy a csapat remek formában van, nem láttam fáradtság jeleit a mai edzésen. Csak két meccset játszottunk le ugyanazzal a kezdővel, a Sahtar és a Barcelona ellen. Voltak változtatások, például Nacho a Granada ellen, Mariano az Elche ellen, Camavinga az Osasuna ellen. Rotáltam Rodrygót és Asensiót, Lucast, Carvajalt és Marcelót is. Vannak változtatások.”

A Real Sociedadra koncentrálva: „Nem gondolunk az Interre vagy az Atléticóra, mivel nem azok most a legfontosabb meccsek számunkra. Most a legfontosabbra figyelünk. A legjobb csapatot fogom pályára küldeni a győzelem érdekében. Ha úgy gondolom, hogy Casemirónak játszania kell, mivel segíteni fog nekünk, akkor nem fog érdekelni, hogy besárgulhat. Ha játszik, sárgát kap és ki kell hagynia az Atlético elleni meccset, nem gond.”

Változtatások a középpályán: „Nem tudom, hogy képesek lesznek-e lejátszani ezt a három meccset. Modrić és Kroos játszhatnak a Sociedad ellen. Ha Modrić rosszul alszik, ezért nem érzi jól magát reggel és fáradt lesz, akkor persze nem fogom játszatni.”

Hazard: „Hazard nem játszott még a tőle elvárt szinten. De képes rá. Jól van, fizikálisan jó formában van, jól dolgozik az edzéseken. A következő néhány meccsen játszhat is akár.”

Játékosokból edzők: „Egy játékos, aki a középpályán játszott, előnyben van, amikor edzővé kell válnia, mivel teljesen normális, ha ő egy fizikálisan erős, minőségi játékos volt, akinek jól kellett olvasnia a játékot és tudnia kellett helyezkedni. Xabi Alonso az egyik legjobb középpályás, akivel valaha dolgoztam. Nagyon intelligens volt, fantasztikus lábakkal rendelkezett és hihetetlenül magas szintű profizmust tanúsított. Ha fogadnom kellett volna egy játékosomra, hogy edző lesz belőle, rá voksoltam volna.”

„Ha választhattam volna, hogy melyik futballista legyek, nem középpályás lettem volna, hanem csatár. Szívesen lettem volna Vinícius, Benzema vagy Haaland. Egy középcsatár, aki sok gólt szerez, mivel a karrierem során nem lőttem sok gólt.”

Courtois: „Nagyon fontos a játék védekező oldala. Courtois megmentett minket és remekül teljesített az elmúlt két meccsen. Ezért is kaptunk mindössze egy gólt. Courtois teljesítménye miatt is voltunk ilyen stabilak a védekezésben.”

Helyettesítés: „Van pótlásunk Vinícius, Benzema és Casemiro helyére is. Mindhárman remekül játszanak, különösen a két támadó. Nehéz egy csatárt kivenni a csapatból úgy, hogy ne zavarjuk meg a dinamikát, miközben lövi a gólokat. Casemiro más, mivel egyensúlyt teremt, a pozíciójában nyújtott egyensúly pedig rendkívül fontos, legalább annyira, mint gólt lőni vagy kivédeni egy lövést.”

„Vannak mögötte kiváló kvalitásokkal bíró játékosok, mint Camavinga vagy Blanco, de nekik még nincs akkora tapasztalatuk, mint Casemirónak. A következő néhány meccsen pihentethetjük őt. A fiatal játékosok sok energiát és lelkesedést hoznak a csapatba, de nem olyan tapasztaltak, mint ő. Ezért van az, hogy ez a három játékos többet játszott.”

Vini: „Az erősebb játékosok mindig nagyobb figyelmet kapnak az ellenfél játékosaitól. Vinícius jól teljesített. Monchu belépője kissé agresszív volt vele szemben, de végül is nem lett komoly baj. Az ellenfél védelme sokkal jobban koncentrál most, hogy Vini így teljesít. De ez nem jelent rá veszélyt.”

Javulás a védelemben: „Az elmúlt néhány meccsen szenvedtünk egy keveset. A helyezkedésünkön javítanunk kell. Nem volt szerencsénk Rafa Mir góljánál, mert Mendy akadályozta Militãót, de ez előfordul. Jól csináljuk, amit csinálunk. Courtois sokat segít a levegőben.”


Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Isco: „Nem ábrándultam ki Iscóból. Nem melegített az elmúlt néhány meccsen, mivel nyerésre álltunk. Védekező középpályásokat kellett pályára küldenem, mint Valverde vagy Camavinga. Ha nem vezetünk, akkor támadót, támadó középpályást vagy támadó szellemű védőt küldök be. Ha vezetünk, akkor védekeznünk kell, és ehhez igazodó karakterrel rendelkező játékost fogok pályára küldeni.”

Mbappé: „A gyerekeknek követniük kell az álmaikat. Én egyszer arról álmodtam, hogy a Serie A-ban fogok játszani, és el is értem ezt.”

Inter Milan: „Nem volt időm megnézni az Inter Roma elleni meccsét. Az Inter remekül teljesít mostanában. A Roma egy kicsit szenved, de épp átalakuláson mennek át, az Inter ebből a szempontból előrébb tart. Mourinho érkezésével nagy lett az izgalom.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK