Courtois: Nincs megállás

A játékosok közül Courtois és Lucas Vázquez állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére az Athletic Bilbao legyőzését követően.

Courtois:
„Az első félidőben nagyon jól játszottunk. Talán nem dolgoztunk ki sok helyzetet, de sokat lőttünk kapura. Jött is a gól. A második játékrészben aztán agresszívabban jöttek ki a pályára, mi pedig nem voltunk kellően pontosak a passzokkal. Az utolsó 15 percben megnehezítettük a saját dolgunkat, mivel nyugodtabbnak kellett volna lennünk és enyhítenünk kellett volna a nyomást. Volt néhány helyzetük, de végül 1-0 maradt az eredmény, mi pedig három nagyon értékes pontot szereztünk.”

„Sok mérkőzést játszunk le gyors egymásutánban, néha meg kell próbálnod visszavenni, hogy spórolj az energiáiddal, de egy ilyen meccsen ezt nem teheted meg. Nagy intenzitással játszottak a cseréik után, mi pedig pont ekkor rontottunk passzokat. Úgy gondolom, hogy ha sikerült volna enyhítenünk ezen a nyomáson, akkor meglőhettük volna a második vagy harmadik gólunkat is. A meccset lezáró sípszóig bármi megtörténhet.”

Courtois

„Nem rossz csapatuk van, amikor pedig meglátták, hogy hogyan játszunk, változtattak és megtalálták a módját, hogy gondot okozzanak nekünk. Megnehezítették a dolgunkat, volt néhány helyzetük, de a gól nagyon jókor jött.”

„Jelenleg jól játszunk, veszítettünk néhány pontot, de összességében jól teljesítünk. Nagy meccset játszunk a Sociedad ellen szombaton, aztán az Inter következik, ahol a tét a csoport első helye lesz a BL-ben, majd jön a madridi derbi. Nincs megállás, mi pedig megpróbáljuk kipihenni magunkat és újabb győzelmeket elérni.”

„Raúl fejese nagyon közelről jött, a földre fejelte a labdát, nem volt könnyű hárítani. A másodiknál próbáltam óriássá válni és a lábam alatti területet is lezárni.”

„Úgy gondolom, hogy Benzema megérdemelte volna az Aranylabdát, de ez egy fura díj. Ha megnézed, hogy kik kapták meg, láthatod, hogy Copa Américát, Eb-t, BL-t nyertek, és mindig ez volt a helyzet. Igazából az egész egy-két kupáról szól, csak ezt nézik, nem az egész évet. Remélhetőleg nyerünk néhány kupát az idényben, így jövőre ő nyerheti.”

Lucas Vázquez:
„Nehéz mérkőzés volt. Tudtuk, hogy jól védekeznek és a végsőkig harcolnak. A csapat összességében jól játszott, voltak szép dolgaink. Megmutattuk, hogy tudunk jól játszani, ha pedig szükség van rá, vissza is tudunk állni. Talán lehettünk volna pontosabbak a kapu előtt, akkor nem szenvedtünk volna ennyit a meccs végén.”

„Ancelotti elkötelezettséget vár, mind támadásban, mind védekezésben. Benzemától Courtois-ig mindenkinek meg kell küzdenie a labda visszaszerzéséért, a szabad labdákért, és gyorsan kell járatnunk a labdát. A csapat remek munkát végzett.”

Lucas

„Egy idény során vannak meccsek, amikor a szokásosnál többet kell visszaállnunk. A csapat megmutatta, hogy ezt is meg tudjuk tenni, összedolgoztunk és védekeztünk. Ez jó dolog.”

„Courtois nagyszerű védéseket mutatott be, ez a munkája, és nagyon jó benne. Az én blokkomnál láttam, hogy Dani García felé megy a labda, és leolvastam, hogy lőni fog. Tudtam, hogy be tudok vetődni a labda elé. Szerencsém volt, hogy eltalált, és szöglet lett belőle.”

„Jó úton haladunk, remek sorozatban vagyunk. Öt nagyon fontos meccs vár ránk, úgy állunk hozzájuk, mintha mindegyik egy döntő lenne. Ha jól sikerülnek ezek a mérkőzések, akkor az megfelelő önbizalmat adhat nekünk az idény hátralévő részére.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK