A Real Madrid megoldása az EU-n kívüli kvóta problematikájára

A Real Madridnál túl sok az EU-n kívüli játékos, így a klubnak iparkodnia kell, ha nem szeretne lemaradni a jövő nagy tehetségeiről. Vinícius Jr. közel áll a spanyol állampolgárság megszerzéséhez; Rodrygo és Militão elindította a folyamatot, hiszen már 2 éve Spanyolországban állomásoznak. Kubo és Reinier a következők a sorban.

Az elmúlt szezonokban a királyi gárda átigazolási politikája problémákat szült az olyan játékosok regisztrálásában, akik nem rendelkeznek EU-s állampolgársággal. Az előző 3 évben az olyan játékosok érkezésével, mint például Vinícius Jr., Rodrygo, Militão, Kubo vagy Reinier, a Madrid túllépte a kvótát, emiatt a nem tudta mindegyikőjüket az első csapathoz regisztrálni. Ez hatással van a jövőbeli átigazolásokra is, ezért a technikai részlegnek rá kellett jönnie, hogy miképpen hozzanak még EU-n kívüli játékosokat a csapatba, mert a szabályok értelmében nincs számukra több hely. Azonban az illetékesek közel járhatnak a megoldáshoz, legalábbis a Bernabéuban ezt remélik. 

Feltételek a spanyol útlevél megszerzéséhez
A spanyol törvények alapján azoknak a személyeknek, akik spanyol útlevelet szeretnének szerezni, legalább 10 évig folyamatosan Spanyolországban kell élniük. Ez nem vonatkozik azokra, akik bármelyik latin-amerikai országban, Andorrában, Egyenlítői-Guineában, a Fülöp-szigeteken vagy Portugáliában születtek és legalább 2 évig éltek és dolgoztak Spanyolországban. 3 Real Madrid játékos már rendelkezik ezzel a kettős állampolgársággal: Casemiro, Marcelo és Fede Valverde (utóbbi 2019-ben jutott hozzá).

Azok közül, akik már a folyamat végén járnak, Vinícius Jr. áll a legközelebb a kettős állampolgárság megszerzéséhez. Az ő esetében az ügy a koronavírus járvány miatt tovább húzódik a vártnál. A brazil már 2020 júliusában elindította a folyamatot, azt remélve, hogy így nagyjából 1 évig fog tartani a papírmunkák elvégzése, de a bürokrácia lelassítja a dolgok folyását. A klub és a játékos is egyaránt türelmes és azt remélik, hogy az ügy minél hamarabb megoldódik, de nem értik, hogy az adminisztratív részek miért tartanak ilyen sokáig, hiszen Vini Jr. minden, az útlevél megszerzéséhez szükséges feltételnek megfelel, ezért bíznak abban, hogy az aktuális idény végére lezárul a folyamat.

Vini Jr.

Rodrygo és Militão bejelentkezik a kettős állampolgárságért
Rodrygo és Militão a következők a sorban. Mindketten 2019 júliusában érkeztek Spanyolországba, tehát a nyáron már elindíthatták a folyamatot. Mindketten beadták az első szükséges dokumentumokat és már csak a hatóságok válaszára várnak. A Diario AS úgy tudja, hogy a következő szezon kezdetére mindketten megkapják a spanyol útlevelüket, ha minden a terv szerint halad. A klub úgy gondolja, hogy 2022 végére akkor is megoldódik a probléma, ha valami rosszul sülne el.

2 másik madridi játékos vár arra, hogy felszabaduljon 2 EU-n kívüli hely a csapatban: Take Kubo és Reinier. A japán tehetség jelenleg a Mallorca csapatában szerepel kölcsönben, míg a brazil ifjú a Borussia Dortmund együttesénél vendégszerepel. Mindketten bíznak abban, hogy júliusban megkapják a lehetőséget a bizonyításra az első csapatnál. Kubo esetében az volt a klub terve, hogy már nyáron elkezdik a procedúrát, de amiatt, hogy Vini Jr. ügye váratlanul elhúzódott, a kis japán várólistára és újra kölcsönbe került. Reinier esete valamivel bonyolultabb, mert ha Rodrygo és Militão ügye is szintén elhúzódik, akkor megvan az esélye annak, hogy nem lesz hely a keretben a fiatal brazil regisztrálására. Ráadásul a dortmundi „kiruccanása” alkalmával sem kapott elég játéklehetőséget ahhoz, hogy jövőre bebiztosítsa a helyét az első csapatban.

Ha néhányan közülük sikeresen megszerzik a kettős állampolgárságot, akkor a dél-amerikai piac kapui újra megnyílhatnak a Real Madrid előtt. A klub az elmúlt pár évben kiváló brazil tehetségeket igazolt. Juni Calafat, az együttes játékosmegfigyelője jelenleg is azon dolgozik, hogy amint megtalálja a következő Vinícius Jr.-t az egyik kiküldetésén, a királyi gárda ne szalassza el a lehetőséget a jövő egyik új csillagának megszerzésére.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK