Casemiro: Nagyszerű mérkőzés volt, nem volt egyszerű dolgunk

A Real Madrid 2-1-re legyőzte a Sevilla csapatát a spanyol bajnokság 15. fordulójában, a királyi gárda így biztosította helyét a tabella élén. A találkozó után Casemiro, Courtois és Alaba értékelt.

Casemiro

A mérkőzés

„Két olyan együttes találkozott ma, akik talán idei legjobb játékukat játsszák. Nagyszerű meccset játszottunk egy olyan csapat ellen, melynek stílusa egyértelmű és kiváló edzőjük van, akit nagyon tisztelek. Nehezen megszerzett győzelem volt ez.”

„Az első félidőben összességében szenvedtünk a labdakihozatalokkal. A Sevilla egy nagyon jó csapat, tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, nagyon jó futballt játszanak és minőségi játékosaik vannak. Az a fontos, hogy sikerült begyűjtenünk a három pontot.”

Vini Jr.

„Tudja, hogy az ellenfelek igyekeznek megnehezíteni a dolgát, mert rájöttek, hogy milyen fontos tagja a csapatnak. A nagyszerű játékosok nagyszerű gólokat szereznek, ha alkalmuk nyílik rá. Tudjuk, hogy ő is ilyen, megteremti a különbséget, ha lehetősége van rá.”

Keret

„Fontos, hogy hazai pályán játsszunk, a szurkolóink támogatásával. Az edző egyértelművé tette, milyen fontosak a cserék. Mindenki jól teljesített, aki ma beállt. Mi vagyunk a Real Madrid, erős keretre van szükségünk.”

Lehetséges büntető

„Nagyon közel volt, de ahogy mindig is mondtam, a VAR azért van, hogy segítsen. Ha a VAR nem ítélt büntetőt, akkor egyértelmű, hogy nem ért hozzá.”

Casemiro

Pihenés

„Az edző hozza a döntéseket, tudja, mit csinál. Ha játékra alkalmas állapotban vagyunk, játszani fogunk. Nagyon élvezem, hogy Modrić és Kroos társaságában szerepelhetek. Hosszú ideje együtt játszunk és élvezet velük futballozni, minőségi játékosaink vannak.”

Courtois

A mérkőzés

„Ellenük játszani mindig nehéz, egy nagyon szorgalmas csapatról van szó. A következő meccsünkre biztosan javulni fogunk, ma küzdöttünk és sikerült győznünk. Az edző kijavított néhány dolgot, a második félidőben pedig ha volt csapat, amely győzelmet arathatott, akkor azok mi voltunk.

Vinícius

„Nehezen vette fel a ritmust, de aztán nagyszerű gólt szerzett. Nagyon keményen edz, így a mérkőzéseken a legjobbat tudja nyújtani. Nem ez volt a legjobb időszaka, de bízik a saját képességeiben és abban, hogy képes megteremteni a különbséget, ahogy azt ma is láthattuk.”

Mentések

„Eltalálták a kapufát is, de odaértem, majd Rafa Mir előtt adódott lehetőség. A második félidő nyugodtabb volt, az egyik cserejátékos próbálkozását hárítottam, összességében fontos három pont volt ez nekünk.”

Fordítás

„Amikor 1-1-nél az öltözőbe vonultunk, tudtuk, hogy van esélyünk a győzelemre és ugyan erős ellenféllel álltunk szemben, de a szurkolók segítségével sikerült fordítanunk. A csereként beálló Valverde és Camavinga nagy segítség volt számunkra. A Sevilla a Bajnokok Ligájában játszik, ennek pedig megvan az oka.”

Vini Jr.

Menetrend

„Jól játszunk és meccseket nyerünk. Szerdán hazai pályán játszunk az Athletic Bilbao ellen, majd következik a Real Sociedad, ezután pedig az Inter és az Atlético Madrid. Nincs megállás, de idén a bajnoki cím megszerzése a célunk.”

Alaba

A mérkőzés

„Nagyon örülünk a győzelemnek. Úgy gondolom, jó mentalitással álltunk a mérkőzéshez és jó futballt játszottunk. A célunk az, hogy a tabella élén álljunk, és az idény végén is itt szeretnénk elhelyezkedni. Folytatnunk kell a kemény munkát, mindig csak a következő meccsre koncentrálva.”

Vinícius

„Ő egy nagyszerű játékos, akinek fontos szerepet kell játszania a csapatban. AZ utóbbi hónapokban ez így is volt, és pillanatnyilag még fontosabb szereplővé lépett elő.”

Sérülés

„Fokozatosan egyre erősebbnek érzem magam. Ma reggel is volt egy tesztem és elég magabiztosnak éreztem magam ahhoz, hogy játsszak.”

Büntető

„Nem néztem vissza az esetet, de szerintem teljesen egyértelmű döntés volt. Nem volt elég kontakt ahhoz, hogy erre büntetőt lehessen adni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK