Beszámoló: Real Madrid – Sevilla (2-1): Megharcolt a három pontért a Real Madrid

A blancók hátrányból fordítva nyertek a Sevilla ellen a Bernabéu Stadionban, Benzema és Vinícius góljainak köszönhetően.

Carlo Ancelotti ezúttal sem rotált, a lehető legerősebb kezdőjét küldte pályára a Sevilla ellen. Marco Asensio foglalta el a mérkőzés előtt gyomorproblémákkal kieső Rodrygo helyét a pályán, David Alaba pedig annak ellenére is kezdett, hogy a Sheriff elleni hétközi BL-meccsen kisebb problémákkal küzdve hagyta el a pályát.

A Real Madrid kissé lomhán kezdte a mérkőzést, a Sevilla így hamar meg tudta szerezni a vezetést. Egy szögletet követően Rafa Mir fejelhetett zavartalanul a kapu irányába, a jól eltalált labdát Courtois nem foghatta. Érdekesség, hogy a spanyol támadónak még csak felugrania sem kellett. 0-1.

Néhány perccel később Courtois-nak kellett résen lennie, Rafa Mir ezúttal a bal szélről próbálkozott lövéssel, borzolva ezzel a Bernabéu közönségének idegeit.

Vinícius próbálkozott a másik oldalon a tizenhatoson kívülről, ám kísérletét Bono hárította, a blancók azonban ezt követően sem voltak túl élesek. Ocampos próbálkozott távoli lövéssel, ám remekül meglőtt labdája a vetődő Courtois felett a kapufát találta el.

Ezt követően aztán a hazaiaknak sikerült kiegyenlíteniük. Militão eresztett meg egy nagy löketet jó húsz méterről, a lövés megtréfálta Bonót, a labda kipattant, Benzema pedig jó érzékkel csapott le a játékszerre, hogy aztán a hálóba juttassa azt. 1-1.

Vinícius

A Real Madrid a második játékrész elején hagyta, hogy a Sevilla járassa a labdát, de nem sokkal később Asensio lövése milliméterekkel kerülte el a kaput, ami már jelezte, hogy a hazaiaknak nem lesz elég a döntetlen ezen az estén. A mérkőzés ezen szakaszában egyébként nem igazán voltak helyzetek egyik oldalon sem.

Ancelotti a vártnál később cserélt, Fede Valverde és Camavinga állt be Asensio és Modrić helyére, a Real Madrid pedig mindent megtett annak érdekében, hogy megpróbálja megszerezni a győzelmet jelentő gólt. A Sevilláról ez nem volt elmondható, ők inkább a játék tördelésére, időhúzásra, az ellenfél játékosainak hergelésére mentek rá, ami később meg is bosszulta magát.

Alaba egy kapáslövéssel került közel a gólszerzéshez, de végül Vinícius tett csodát. A brazil Militão keresztlabdáját szelídítette meg mesterien, vállal tette maga elé a labdát úgy, hogy Ocampos ezt nem tudta lekövetni, majd befelé húzott, és egy kiváló mozdulattal lőtt a jobb felső sarokba. Bono csak beleérni tudott a labdába, de azt nem tudta megakadályozni, hogy a Madrid megszerezze a vezetést. 2-1.

A gólszerző lement, a helyén Nacho folytatta, majd Lucas még beállt az utolsó percre Carvajal helyére, lényegében időhúzásként, de az eredmény innentől kezdve már nem változott, a Madrid tehát a rá váró rendkívül nehéz mérkőzések közül az elsőt megnyerte.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK