Benzema egy újabb mérföldkő kapujában

Ugyan az elmúlt napokban nem a pályán nyújtott teljesítménye miatt került reflektorfénybe, Karim Benzema most 577. alkalommal léphet pályára habfehér mezben a Sevilla elleni vasárnapi bajnokin.

Ezzel Benzema ebben a tekintetben beérné José Antonio Camachót, így a Real Madrid történelmének 8. legtöbb alkalommal pályára lépő játékosává válna holtversenyben amellett, hogy jelenleg a góllövők listáján a kiemelkedő 4. pozíciót foglalja el.

Zsigereiben a gólszerzés

A francia támadó már a 294. gólját jegyezte a Real Madridban a hétközi, Sheriff Tiraspol elleni Bajnokok Ligája mérkőzés során.

Benzema pusztán a bajnokságot figyelembe véve már 202 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját, ami nála csak Cristiano Ronaldónak (451), Raúl Gonzáleznek (323) és Alfredo Di Stéfanónak (308) sikerült többször.

Európai szinten is klasszis

Az eddigi 76 Bajnokok Ligájában szerzett góljával Benzema már korábban túlszárnyalta Raúlt (71) ebben a tekintetben. A 135. BL-mérkőzését követően Benzema a sorozat 4. legjobb góllövője Cristiano Roanldo (140), Lionel Messi (123) és Robert Lewandowski (82) mögött.

Benzema-goal-against-Sheriff

A Les Tricolores régi új tagja

A jó pár évnyi mellőzést már maga mögött hagyva Benzema a legutóbbi válogatott szünetben lehagyta a 34 gólos David Trezeguet-t a franciák góllövőlistáján. Így Karim a 36 találatával jelenleg a lista 5. helyét foglalja el Michel Platini, Antoine Griezmann, Olivier Giroud és Thierry Henry mögött.

Villámsebességgel a 300. felé

Benzema gólérzékenysége a 300. madridi góljához közelítve látható fejlődésen esett át. A francia kiválóságnak 5 év és 5 hónap kellett a 100 gólos mérföldkő eléréséhez 2014-ben, ennek megduplázásához további 4 év és 10 hónapra volt szüksége, míg épphogy 3 év elteltével már a 300. kapujában áll. Az elmúlt években látványos volt Benzema gólszerzési képességének javulása, hiszen nagy felelősséget vállalt és sokszor vezette győzelemre a csapatot.

A Real Madrid kiválóságai között

Mire Benzema eléri a 577. tétmérkőzését, talán már a királyi gárda legendáival említhetjük egy lapon.

A 600. mérkőzését teljesítve már olyan ikonikus játékosok táborának közelébe érhet, mint Paco Gento, Fernando Hierro, Santillana, Sergio Ramos, Manolo Sanchís, Iker Casillas, illetve Raúl, akik már mind túl vannak a 640. pályáralépésükön a Real Madrid színeiben. Benzema kétségtelenül jó úton halad afelé, még jó pár évig emlékezzenek rá a Real Madrid szurkolói.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK