Ancelotti: Nagyon kemény mérkőzés áll előttünk, a legjobb formánkat kell nyújtanunk

Vasárnap este kilenc órakor a Real Madrid a Sevilla együttesével csap össze a spanyol bajnokság 15. fordulójában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti többek között Hazard-ról és Bale-ről is szót ejtett szokásos sajtótájékoztatóján.

A mérkőzés

„Igazán megterhelő találkozó áll előttünk. Egy nagyon rendezett csapatot fogadunk, akik komoly minőséget képviselnek. A legjobb arcunkat kell mutatnunk, erre pedig képesek is vagyunk, mert jó formában vagyunk. A Sevillának minőségi játékosai vannak.”

„Valverde a keret tagja lesz, jól teljesített az edzéseken. Alaba is részt vett a tréningeken, de nem érezte túl jól magát, így holnap még vizsgálat vár rá. Ha bármilyen kockázat merül fel vele kapcsolatban, nem lép pályára. Nem komoly a sérülése, a szalagjai nem sérültek. Holnap meglátjuk, mi lesz. Sosem vállalunk felesleges kockázatot a játékosokkal. Hazard ma edzett, de még érzi a hatását a gyomorproblémáinak. Bale egyéni munkát végzett. Ceballos felépülése jól halad, napokon belül visszatérhet a társaihoz.”

A klub jövője

„Beszéltem már ennek az együttesnek a jövőjéről, ami mindig is egyértelmű volt. Új stadionunk van és egy keretünk tele fiatal, minőségi játékosokkal. Ez azt jelenti, hogy a klub jövője fényesnek ígérkezik. Nem említek neveket vagy lehetséges erősítéseket, mert a keretünk így is nagyon erős, minőségi játékosokkal, a tapasztalat és a fiatalság keverékével. Az új stadiont pedig Ancelottival az edzői székben képzelem el. A Real Madrid új otthonában játszhat és remélem, ott lehetek én is.”

Vinícius Jr.

„A Sheriff ellen nem tudta azt a szintet hozni, amit korábban láthattunk tőle. Nem hinném, hogy ennek a fáradtság az oka. Vininek a bal oldalon kell játszania, és ez nem fog változni, nem számít, kik játszanak körülötte.”

A keret

„Minden mérkőzésen igyekszem az egész csapat számára és egyénileg a játékosoknak is feladatokat adni, ismertetni velük a stratégiát, hogy biztosan a legerősebb oldalunkat mutassuk a pályán. Nem akarok változtatni a dolgokon, ha minden jól működik. Nem akarok pihentetni valakit, aki nem fáradt. Akkor pihen egy játékos, ha már elfáradt. Ha nem ez a helyzet, játszatni fogom őket, ha úgy akarom.”

Carlo Ancelotti

„Elégedettnek kell lennünk azzal, amit eddig elértünk. Jól teljesítettünk és fejlődnünk kell még. Itt a lehetőség, hogy jó formában várjuk a karácsonyt. Jobban megismerve a keretet azt mondhatom, hogy imádom ezt a csapatot, rengeteg pozitívumot tudnék kiemelni. A játékosok jól kijönnek egymással, elkötelezettek és jó hangulat uralkodik közöttük. Tetszik az öltözői atmoszféra.”

Játékfilozófia

„A kulcs az, hogy olyan stílusban játsszunk, ami a játékosokhoz és hozzám is passzol. Például ott van a pálya közepének kontroll alatt tartása és a hatékony támadás. Megvan a minőségünk ahhoz, hogy különböző megoldásokkal rukkoljunk elő, legyen szó pozíciós játékról, kontratámadásról vagy pontrúgásokról. Ilyen téren már bizonyított a csapat.”

Bajnokok Ligája

„Néhány csoportban keményen meg kell küzdeni a továbbjutásért. A Villarreal, az Atlético, a Barcelona és a Sevilla is továbbmehet még. Várnunk kell még, meglátjuk, mi lesz. Nem hinném, hogy mi leszünk az egyetlen spanyol csapat a legjobb 16 között. Lesznek ott mások is.”

Hazard

„Nem látok a fejébe, csak arra alapozhatok, amit látok tőle. Egy olyan játékosról beszélünk, akinek nincs szerencséje. Minőségi labdarúgó, a legjobbat akarja a csapatának, mert mindig is az volt az álma, hogy a Real Madrid játékosa legyen. A karriered során jelentkezhetnek nehezebb időszakok. Ki kell tartania, mert a dolgok egy idő után jóra fordulnak majd az ő esetében is, ha ő is ezt akarja. Minden tőle telhetőt megtesz, hogy sikeres legyen a Real Madridnál. Most könnyített edzéseket végzett, mert még érzi a problémái hatását.”

Bale

„Olvastam, mit mondott az ügynöke. Egy olyan ember kommentjei voltak ezek, akit nem ismerek. Én azt tudom, hogy Bale nem osztja ezeket a gondolatokat, mert tiszteli a szurkolóinkat és ez mindig is így volt. A szurkolók gúny tárgyává tehették, de nem ő volt az egyetlen, akivel ez megtörtént.”

Mbappé vagy Håland

„Mindkét játékost kedvelem, mindketten nagyszerű labdarúgók.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…