Ancelotti: Mbappé és mellette még Håland? Térjünk vissza erre később.

A Real Madrid edzője egy olasz lap munkatársával beszélgetett a blancókkal és futballal kapcsolatos témákról.

A Real Madrid jövőjéről: 
„A Real Madridnál semmi sem változik, csak az edzők. A fizioterapeuták, a raktárosok, az újságírók, az elképzelések is ugyanazok, a nagyság iránti vágy a világjárvány okozta gazdasági károk ellenére is változatlan. 2022 decemberében az új Bernabéu készen áll majd, Florentino Péreznek pedig nagy tervei vannak júliusra. Florentinónak nagyon komolyak a szándékai. Mbappé és mellette még Håland? Erről beszéljünk később.”

A Real Madrid ajánlata a visszatérésekor:
„Az ajánlat egy csodás meglepetés volt, bár a kapcsolatot sosem szakítottam meg a klubbal. Ha rajtam múlna, örökre itt maradnék, nincs ennél jobb hely a futballban és élni sem.”

Madridstore White Friday
Kattints a kedvezmény igénybevételéhez!

A futballnaptárban szükséges változtatások:
„Kevesebb meccs kellene, ahogy mindig mondom, és két válogatott szünet. Beszélgettem erről Wengerrel. Biztos vagyok abban, hogy a játékosok csökkentenének a fizetésükön, ha nem lenne ilyen sűrű a naptár, és az edzőkkel sincs ez másképp. A Szuperliga ötlete is a változásra való igény miatt született meg. A labdarúgásnak gyorsan kell fejlődnie. Az első lépés a meccsek számának csökkentése. Túl sok mérkőzés van, túl rossz minőségben. Sokat esett a színvonal. A játékosok már nem bírnak többet, vannak, akik inkább nem mennek a válogatotthoz. Fáradtság, sérülések, 10-0-s meccsek… Ami sok, az sok.”

Leonardo nyilatkozatai a tisztelet hiányáról:
„Korábban talán máshogyan reagáltam volna erre, de most már arra törekszem, hogy békében éljek. 1977 óta vagyok a futball világában. Majdnem 46 éve, ebből 30-at edzőként töltöttem el. Több mint 1200 meccs van mögöttem, már nem is számolom. Nincs időm és kedvem harcolni. Amikor Florentino ki akar majd rúgni, nem leszek mérges.”

Saját filozófiájáról, illetve arról, hogy ez miben különbözik a többi edzőjétől:
„Az az okos edző, aki a csapata játékát a játékosaihoz alakítja. Hülye lenne egy olyan támadóval, mint Vinícius, akinek gyorsasági motor van a lábaiban, nem a kontrákra építeni. Egy másik példát is mondok. Ha itt lenne Cristiano, akkor próbálnám gyakran megjátszani őt, nem kérném, hogy zárjon vissza. Ugyanez a helyzet Ibrával. Két típusú játékos van: akik megteremtik a különbséget, illetve akiknek futniuk kell. Nem hiszek az olyan ideológiákban, mint a Guardiolizmus vagy a Sarrizmus… Én a csapat identitásában hiszek.”

Forrás: managingmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK