Vini Jr.: Sokan fizetnének azért, hogy a Real Madridban játszhassanak

A Real Madrid fiatal brazil játékosa egy spanyol rádióműsor vendége volt a napokban. Az interjú során beszélt többek között az Aranylabdáról, Mbappé és Håland esetleges érkezéséről, a saját szerződéséről.

Jelenleg te vagy a LaLiga legjobb játékosa?
Az emberek azok, akik ebben ítéletet mondanak. Én a magam részéről mindig arra koncentrálok, hogy a csapatot segítsem és a legjobbamat adjam.

Kit kedvelsz jobban: Mbappé vagy Håland?
Mbappé egy nagyon jó játékos, de inkább mindkettőjüket mondanám. Kedvelem mindkettőjüket. Egy olyan korszakot határozhatnának meg, mint Messi, Cristiano és még sok más Real Madrid játékos tette.

Ha Mbappé és Håland érkezne, Benzema is ott van, te is… Kit vennél ki a csapatból?
Ezt inkább hagyjuk rá az edzőkre (nevet).

Mit gondolsz az Aranylabdáról?
Remélem, hogy Benzema megnyeri az Aranylabdát. Ő egy kiváló játékos, imádok vele játszani. Mindig segít nekem és szeretném, ha jó idényünk lenne. Jelenleg sokkal többet játszunk együtt, mint korábban, és már előre tudjuk, hogy mit fog lépni a másik. Természetesen minden játékos arról álmodik, hogy egyszer megnyerje az Aranylabdát. Folytatom a munkát, rengeteg időm van még hátra a labdarúgásban, hogy számos dolgot véghez vigyek, és hogy a legjobbamat adjam, ami a legfontosabb.

Vini és Benzema

Hogy élted meg a kritikákat és a vicceket, amikor kihagysz egy nagy helyzetet?
Úgy éltem meg, ahogy teszem jelenleg is. Nyugodtan, mindig koncentrálva. Nem hinném, hogy én vagyok jelenleg a legjobb játékos, ahogy azt sem, hogy anno én lettem volna a legrosszabb. Mindig azon vagyok, hogy fejlesszem magam. Sosem kételkedtem magamban. Mindig hittem abban, hogy nagy dolgokat vihetek véghez itt, ezzel a csapattal, ami oly sokat adott nekem. Az elnök, a játékosok… Mindenki tanított nekem valamit annak érdekében, hogy sokáig itt lehessek.

Mi a helyzet a szerződéshosszabbításoddal?
Minden játékos a Real Madridban akar játszani. Szerencsés vagyok, hogy már 3 éve itt lehetek és még sokkal többet szeretnék itt lenni. Egy olyan kiváló karriert szeretnék a magaménak tudni, mint Cristianóé, Sergióé vagy Marcelóé. Aggódni azon, hogy nekem van az egyik legalacsonyabb fizetésem? Nem. Szerződésem van, amit 16 évesen írtam alá. Folytatnom kell a kemény munkát, hogy itt maradhassak. Sok játékos fizetne azért, hogy a Real Madridban legyen. Nyugodt vagyok, ez a legjobb csapat és sokáig szeretnék itt lenni. Minden játékos szeretne pénzt keresni, ez egyértelmű, de én azzal foglalkozom, amit a pályán teszek. A szüleim azt mondják, hogy a foci a lényeg. Mindig játszani akarok. Fontos az, hogy mennyit keresek, de nem a legfontosabb.

Közel voltál ahhoz, hogy csatlakozz a Barcelonához?
Mindkét csapat érdeklődött irántam, de úgy döntöttem, hogy a Real Madridba megyek, egyrészt a projekt miatt, másrészt azért, amit tettek értem. Mindig is szerettem a Real Madridot, Cristiano Ronaldót és a többieket. Jól választottam. 

Madridstore White Friday
Kattints a kedvezmény igénybevételéhez!

Milyennek értékeled az eddigi idényedet?
Boldog vagyok a jó szezonrajtom miatt: A Granada elleni első félidőben nem voltam jól, de amikor bementem az öltözőbe, a többiek megadták az erőt, amire szükségem volt, hogy úgy menjek ki a második félidőre, ahogy tettem. Így akarom folytatni. Sosem csüggedek. Mindig harcolok és segítem a csapatot. Az öltözőben mindig megadják nekem az erőt, amire szükségem van, de nem csak egy játékos, nem csak egyedül az edző, hanem mindenki. Bátorítanak engem, hogy a legjobbamat nyújtsam.

Ancelotti a fejlődésed kulcsa?
Nem csak Ancelotti, mindenki: Solari, Zidane és most Carlo. Vele magabiztosabb vagyok, több játékpercet kapok, több időt, hogy jól dolgozzak. A három év edzés és a játékpercek is rengeteget segítettek. Jelenleg 21 éves vagyok, korábban fiatalabb voltam (nevet). 18 évesen érkeztem meg Brazíliából, alig játszottam a felnőttek között és már a Real Madridba jöttem, a világ legjobb csapatába, kiváló játékosok közé. Sokat tanultam és ezt fogom tenni minden nap.

Forrás: El Larguero
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK