Carvajal: A csapat jól reagált és továbbjutottunk a csoportból

3-0-s győzelmével a Real Madrid biztosította helyét a legjobb 16 között a Bajnokok Ligájában. A Sheriff legyőzését követően a játékosok közül Carvajal, Courtois és a mérkőzés legjobbjának választott Kroos értékelt.

Carvajal

A mérkőzés

„Nagyon hideg van, de az eredmény mindenért kárpótol. Továbbjutottunk, elvégeztük a munkát itt is, azaz megnyertük a mérkőzést. Az elmúlt pár mérkőzést nem tudtuk kapott gól nélkül lehozni, de ma ez is sikerült és remélhetőleg az előttünk álló találkozókon is sikerül ezt fenntartani, mert így sokkal könnyebb lesz pontokat szereznünk.”

„Az edző azt mondta, ne bízzuk el magunkat, mert ez egy nehéz mérkőzés lesz. Tudtuk, hogy komplett teljesítményt kell nyújtanunk minden értelemben, ha nyerni akarunk, a csapat pedig jól reagált. Nem engedhettük meg magunknak, hogy hibázzunk.”

„Most háromnaponta játszanunk kell meglehetősen erős ellenfelek ellen, így pihennünk kell, megnehezíteni az edző dolgát a csapat összeállításakor és annyi pontot gyűjtenünk, amennyit csak lehetséges.”

Casemiro, Kroos és Modrić

„Ahogy nemrég az edzőnk is mondta, ők a legjobbak és ezt bizonyítják is. Nagyon magas szinten játszanak és ezt ma is megmutatták. A mérkőzés az általuk diktált sebesség és minőség szerint zajlott.”

Courtois

A mérkőzés

„Örülünk a győzelemnek, reméljük, folytatni tudjuk ezt a sorozatot. Ma nagyon fontos volt a győzelem és az, hogy kapott gól nélkül zárjuk a találkozót. Nem volt egyszerű dolgunk, jó csapat ellen játszottunk, akik képesek voltak veszélyt okozni. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, három gólt szereztünk és egyet sem kaptunk; összességében így volt komplett a teljesítményünk.”

„Most a Sevilla következik, majd az Athletic Bilbao, a Real Sociedad és az Inter. Mindegyik nagyon fontos mérkőzés lesz. Az Inter ellen is győznünk kell, hogy a csoport élén végezzünk. A keretünk mély és mindenki lehetőséghez juthat, ez fontos. Most pedig a bajnokság élén álló csapatok ellen játszunk majd. Jó formában vagyunk és mi állunk a bajnokság élén.”

Toni Kroos

Kroos

A mérkőzés

„Jól érzem magam, ahogyan a csapat is. Én is csak egy fogaskerék vagyok. Ha a csapat jól működik, az én dolgom is sokkal könnyebb. Próbálom a saját játékom játszani és ez jól megy, de az egyéni elismerések nem igazán érdekelnek, a győzelem és a csapat teljesítménye annál inkább.”

„Az első 15-20 percben szenvedtünk kicsit, de utána jól irányítottuk a játékot, helyzeteket alakítottunk ki és három gólt lőttünk, épp a megfelelő időben. Ez egy megérdemelt győzelem volt, örülünk, hogy sikert arattunk.”

Variációk a támadóharmadban

„Azért edzünk, hogy a mérkőzéseken jó teljesítményt nyújtsunk, és mostanában ez sikerült is. Az edző néha minket, középpályásokat is arra kér, hogy lőjünk, ha a beadások nem működnek, mert más opciókat is figyelembe kell vennünk. A tény, hogy bármelyikünk gólt szerezhet, megnehezíti az ellenfél dolgát. Folytatnunk kell ezt, mert nehéz meccsek állnak előttünk és jó formában vagyunk, de még nem nyertünk semmit.”

Menetrend

„Ha tudod, hogy jó csapatok ellen lépsz pályára, tudod, hogy motiváltnak kell lenned, másképp veszítesz. Fizikálisan jó formában vagyunk. Még csak november van és fittnek kell lennünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK