2021. November 27., Saturday

Ancelotti: Jól játszottunk, megmutattuk, milyen minőséget képviselünk

  • K. Matyi
  • Nov. 25, 2021, 1:44 a.m.
A Real Madrid 3-0-s győzelmet aratott a Sheriff Tiraspol vendégeként, a királyi gárda így biztosította helyét a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. A találkozó után Carlo Ancelotti értékelte a látottakat.

A mérkőzés

„Jól játszottunk és fegyelmezettek voltunk, jól teljesítettünk és megmutattuk, milyen minőséget képviselünk. Védekezésben erősek voltunk, nem vállaltunk kockázatokat, különösen a találkozó elején. Elégedett vagyok, hisz továbbjutottunk a csoportból. Még van egy mérkőzésünk, a célunk pedig az, hogy a csoport élén végezzünk. Alaba kisebb fájdalmat érzett a térdében, de nincs miért aggódni, mert nincsenek komoly fájdalmai. Úgy tűnik, rendben van és remélhetőleg vasárnap is pályára léphet.”

„Beszéltem Casemiróval, azt mondta, hogy már figyelmeztették és nem akar sárga lapot kapni. Vártam egy kicsit, majd inkább lehoztam a pályáról, mielőtt összeszed egy eltiltást az Inter elleni találkozó előtt.”

Versenyképes csapat

„Már az idény kezdete óta mondom, hogy ez a csapat készen áll arra, hogy címekért küzdjön. Most jó formában vagyunk, megmutatjuk, mire vagyunk képesek a pálya minden szegletében. A csoportmeccsek során jó munkát végeztünk, csak egyetlen mérkőzésen szenvedtünk vereséget. A csapat teljesen más volt az első meccsen látottakhoz képest, fegyelmezettek voltunk, miközben jó futballt játszottunk.”

Változtatások

„Mendy korábban sárga lapot kapott, Carvajal még nincs teljesen játékban, Alabának pedig ott volt a kisebb sérülése, ezért hoztam le őket. Még volt két lehetőségem, így Casemirót a figyelmeztetése miatt cseréltem le, Rodrygo pedig sérülésből tért vissza, így inkább nem kockáztattam az esetében. Mindenki más rendben van és készen áll a vasárnap esti mérkőzésre, rengeteg időnk van a regenerálódásra.”

„Ha Kroos egészséges, az edző nyugodt szívvel hátradőlhet. Ha a pályán van, úgy játszik a labdával, ahogy csak akar, azt pedig korábban is említettem, hogy ez a három játékos (Modrić, Casemiro és Kroos) együttesen egészen elképesztő. A legutóbbi mérkőzéseken gólokat is szerzett, kiemelkedően játszik.”

Real Madrid

Benzema

„Nem beszéltünk, de nyugodt. Ez olyasmi, ami már régebben történt. A játékos teljes mértékben a munkájára koncentrál. Nyugodtnak tűnik és nagyon jól játszott ma.”

Rodrygo

„Remekül játszott, veszélyes volt és megvoltak a lehetőségei. A jobb oldalon veszélyes párost alkottak Modrić-csal. Számomra ő is ugyanolyan fontos, mint a csapat többi tagja. Nagyon fiatal, és a többiekhez hasonlóan magas szintet képvisel.”

Formációk

„Általában hárman játszanak a széleken. Ha Rodrygo kifelé mozog, Modrić bejátszhatja az előtte álló területet, a szélsővédő pedig feljebb léphet. Az ilyen típusú mérkőzéseken a pálya közepét kell irányításunk alatt tartani leginkább, a szélekre csak néha kerül át a hangsúly. Attól is függ mindez, hogy az ellenfél milyen taktikával rukkol elő. A bal oldalon kissé más a helyzet, mert Kroos nem lép fel túlságosan, így Vini gyakrabban marad a vonal mellett, és Mendy előtt nyílik meg a terület.”

Nacho

„Nagyon jól teljesített. Van már néhány meccs a háta mögött. Volt olyan időszak, amikor nem játszott, de mindig bizonyítja, mennyire profi játékos. Megérdemli a lehetőséget, ahogy mindenki más is és tudom, hogy mindig számíthatok rá.”


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): K. Matyi

Hozzászólások

Tabella