Első fokon bűnösnek találták Karim Benzemát a Valbuena-ügyben

A mai napon első fokon bűnösnek találták Karim Benzemát a versailles-i bíróságon, a Mathieu Valbuena kapcsán kirobbant szexkazetta-ügyben.

A bírósági ítélet szerint Benzema egy év felfüggesztett börtönbüntetést, továbbá 75.000 eurós pénzbüntetést kap.

A Real Madrid játékosa bízott abban, hogy végre lezárul az ügy, amely 2015 óta kísérti őt, azonban a bíróság úgy ítélte meg, hogy a nyomozók nem használtak törvénytelen eszközöket a bizonyítékok begyűjtésekor, ahogy azt Karim ügyvédei állították.

Mint ismeretes, 2015-ben a játékost kizárták a francia válogatottból, és egészen 2021-ig kellett várnia arra, hogy újra magára húzhassa a válogatott szerelését, ráadásul azóta már elhangzott a francia szövetség elnökétől egy interjúban, hogy akkor sem zárják ki Benzemát újra, ha bűnösnek találják.

A játékos egyébként mindig határozottan tagadta a vádakat és állította, hogy ő azt szerette volna elérni, ha Valbuena szabadul a helyzetből, amelybe a szexvideó miatt került. 

Benzema nem jelent meg a bírósági ítélethirdetésen, mivel jelenleg a Tiraspol elleni mérkőzésre készül, ahogy Valbuena sem, aki Görögországban, az Olympiakos színeiben futballozik.

Benzemát azzal vádolták meg, hogy segített annak a négy embernek, akik megzsarolták Valbuenát egy intim videófelvétellel, amelyet Valbuena telefonjáról szereztek meg. 

Az ügyész a lehető legalacsonyabb elzárást, de a lehető legmagasabb pénzbüntetést kérte a játékosra, és ő volt az egyetlen, akit nem közvetlenül zsarolással vádoltak meg.

A másik négy vádlottat is bűnösnek találták. Axel Angot két év felfüggesztett börtönt, Mustapha Zouaoui két év és hat hónap börtönt, Karim Zenati 15 hónap börtönt és 3000 eurós büntetést, Younes Houass pedig 18 hónap felfüggesztettet kapott. Egyik vádlott sem jelent meg a bíróságon, Zouaoui ellen, aki az egész zsarolás kieszelője volt, elfogatóparancsot adtak ki.

Benzema ügyvédei fellebbeznek az ítélet ellen.

Forrás: MARCA, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK