Beharangozó: Sheriff Tiraspol – Real Madrid: Irány a legjobb 16

A Real Madrid azzal a céllal utazik Tiraszpolba, hogy bebiztosítsa továbbjutását a BL-csoportból.

Elérkeztünk a BL-csoportkör hajrájához, ahol a Real Madrid kifejezetten jó helyzetben várhatja a Sheriff Tiraspol elleni mérkőzést, hiszen ha a csapat a csoportkör 5. napján nyerni tud, matematikailag is bebiztosítja továbbjutását a BL legjobb 16 csapata közé.

A csapatok annak tudatában érkeznek a mérkőzésre, hogy a csoport másik mérkőzésének végeredményével már tisztában lesznek, ha pedig az Inter nem tud majd nyerni, úgy a madridisták egy győzelemmel a csoportelsőséget is bebiztosíthatnák. A blancók nem engedhetik meg maguknak, hogy elbízzák magukat, hiszen az ellenfelük képességeit korábban már a saját bőrükön is megtapasztalták, és legalább olyan jó teljesítményre lesz szükségük, mint amit a Granada ellen láthattunk tőlük.

Sheriff

„A győzelem a célunk, tovább akarunk jutni a csoportból” – mondta Ancelotti a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. Az olasz szakember mellett ezúttal Thibaut Courtois nyilatkozott a sajtó munkatársainak. A belga hálóőr elmondta, hogy a csapat megpróbálja kijavítani a korábbi hibákat, jó teljesítményt akar nyújtani és ő is ráerősített arra, hogy az egyértelmű cél a továbbjutás.

A mérkőzés kerete teljesen megegyezik a Granada elleni kerettel, így a válogatottból sérülten visszatérő Bale és Hazard továbbra sem bevethető, azonban a kiváló formát mutató Vini Jr. és Karim Benzema is ott lesz Tiraszpolban.

A Sheriff számára még bárhogy alakulhat a csoport. Yuriy Vernydub csapata jelenleg a harmadik helyen áll 6 pontjának köszönhetően, és a továbbjutásról álmodozik, ráadásul még olyan helyzet is előállhat, hogy csoportelsőként kvalifikálja magát a következő körben. Jelenleg Európa-ligát érő helyen áll a Sheriff, de nem lazulhat a koncentrációjuk, mivel ha több pontot nem sikerül szerezniük, a Sahtar pedig nyer, akár még ki is eshetnek. A csapat két legeredményesebb játékosa a BL idei kiírásában Adama Traoré és Sebastien Thill, ők mindketten 2-2 gólt jegyeznek.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK