Egytől egyig: Granada – Real Madrid (1-4)

A szünet után egy magabiztos teljesítménnyel tért vissza a Real Madrid. Nézzük, hogy hogyan mutatkozik meg mindez a pontszámokban!

Granada – 4,6 (szerkesztői pontszám: 3)

A Granada a kiesés elől menekül, ezt a meccset látva meg is értem, hogy miért. Támadásban Suárezt leszámítva teljesen erőtlenek voltak, védekezésben pedig nem igazán tudták megakadályozni a fővárosi alakulat előretöréseit, és a kapusteljesítmény sem volt kimagasló. Ezek a pontok már önmagukban elég rossz képet festenek az andalúz csapatról, és ha még hozzávesszük, hogy két piros lapot is begyűjtottek a meccs alatt, akkor mindenki elfogadhatja a kevés pontot amit adtam nekik.

Real Madrid

Real Madrid – 8,2 (szerkesztői pontszám: 7,5)

Összességében egy jó meccsen van túl szeretett csapatunk, ám pár porszem így is beakadt a gépezetbe, főként az első játékrészben. Idejét nem tudom, hogy mikor tudott a csapat lehozni kapott gól nélkül egy mérkőzést, ez most sem sikerült egy figyelmetlenségnek és egy szerencsétlenül megpattanó lövésnek köszönhetöen, emiatt volt a meccsen egy olyan szakasz, amikor feleslegesen, de lőtávon belülre került a Granada. Sok pontatlanság akadt a helyzetek gólra váltásában is, szerencsére ez most nem bosszulta meg önmagát. Az elmúlt években mindig nehézkes volt a csapat játéka egy nemzetközi szünet után, ezen a meccsen is meg lehetett figyelni, hogy akik pihentebbek voltak, sokkal pontosabban, jobban teljesítettek a terhelt társaiknál. Tekintve azt, hogy milyen fontos meccsek jönnek ebben a hónapban, Carlónak jobban ki kell használnia a keret adta lehetőséget.  

A mérkőzés legjobbja: Toni Kroos – 8,8 (szerkesztői pontszám: 10)

Lelki szemeim előtt látom a szemrehányó kommenteket, amit kapni fogok: “Hogy lehet tízest adni egy Granada elleni meccsen?”, vagy “Na, a hobbiböfögők egy Granada ellen tízest adnak, akkor egy ugyanilyen teljesítményre a BL-döntőn mit fogtok adni?”, ezekre a kérdésekre roppant egyszerű a válasz: azért, mert szerintem tökéletes meccset játszott a német, és teljesen mindegy, hogy ki ellen teszi ezt, ilyenkor csakis a maximális pontszámot érdemli. Toni az egész meccsen egy radarként funkcionált, mindig tudta, hogy mi, hol történik a pályán, emiatt egyből a jó megoldásokat tudta választani. Két gólpassz is fűződik a nevéhez, kis híján gólt is szerzett. Hihetetlen szerencsések vagyunk, hogy nálunk focizik, a világ egyik legjobb középpályása, remélem még sokáig bírja ezen a színvonalon. 

Kroos

Thibaut Courtois – 8,1 (szerkesztői pontszám: 7)

Túl sokat nem lehet írni a teljesítményéről, az első játékrészben a legnagyobb veszélyt saját csapattársai jelentették a kapujára. Nacho szerencsétlenül megpattanó labdájánál esélye sem volt hárítani, talán ez az egyetlen módja annak, hogy a tizenhatoson kívülről bevegyék a hálóját, Casemiro fejesét pedig viszonylagos egyszeruseggel tudta hatástalanítani. A meccs végén többször is tesztelték, Molina középre tartó fejesét szép reflexmozdulattal védte. Ezen a ponton meg vagyok róla győződve, hogy valamilyen állatot fel kell áldoznia ahhoz, hogy legyen egy clean sheetje. 

Dani Carvajal – 7,3 (szerkesztői pontszám: 8)

A jobbak között volt ma a spanyol jobbhátvéd, aki meglepő módon szerepelt a spanyol válogatottban, noha csak egy meccsen, ennyi idő kellett Luis Enriquének ahhoz, hogy rájöjjön: Dani a Real Madrid játékosa. Lehet, hogy ennek az extra pihenonek volt köszönhető ez a teljesítmény, végig megbízható volt a spanyol, mind védekezésben, mind támadásban. Kisebb szerencsével fel is iratkozhatott volna a gólszerzők listájára, de lövése pár centivel elhúzott a kapufa mellett.  

Nacho – 7,8 (szerkesztői pontszám: 8)

A kezdőben találta magát a csapat svájci bicskája, és ezt jó teljesítménnyel hálálta meg. Védekezésben sok dolga nem volt, de stabilan hozda a feladatát, támadásban pedig szerzett egy igazi lesipuskás, középcsatárokat megszégyenítő gólt. Egy jó Nacho kritikus fontosságú lesz ebben a hónapban, a rotációs rendszerben. 

Casemiro és Nacho

David Alaba – 8 (szerkesztői pontszám: 7)

Védekezésben hasonlókat lehet mondani róla, mint Nachóról, végig stabil volt, talán egy olyan helyzet jut eszembe, ahol lemaradt a csatárról, de emiatt nem érdemes pálcát törni a feje fölött. Határozott volt, igazi vezér alkat. 

Ferland Mendy – 8,1 (szerkesztői pontszám: 7) 

Jól védekezett a francia, bár sokat neki sem kellett. Támadásban rendkívül pontatlan volt, többször adta el a labdát az utolsó harmadban, ezáltal igazán ígéretes lehetöségek mentek kárba. A góljánál szépen futott be a piros lap miatt jelentkező üres területre, és higgadt megoldást választott, emiatt jár az elismerés neki. 

Casemiro – 7 (szerkesztői pontszám: 6)

Egy kifejezetten gyenge első félidőt követően rendbe szedte magát, és a második játékrészben már jó teljesítményt nyújtott a brazil. Egy alkalommal Xabi Alonsónak gondolta magát, és megpróbált a félpályáról gólt szerezni, a társak láthatóan nem értékelték ezt annyira. A félidőben az öltözőben valami történhetett vele, hiszen utána több olyan labdája volt, ami ténylegesen a baszk középpályástól volt megszokott annak idején, az egyik ilyenből aztán gól is lett. Egy szó, mint száz: idén nem az igazi a brazil, jobban feküdt neki a Zidane-féle fegyelmezettebb, csapatszintű védekezés.

Luka Modrić – 8,7 (szerkesztői pontszám: 8,5)

A horvát zseni nevéhez ugyan csak egy gólpassz fűződik, de aktívan részt vett ezen kívül két másik gólban is. Hihetetlen mennyit futott 36 évesen, igazi box-to-box szerepkörben tetszelgett, folyamatosan megjátszható volt, a támadásokba rendkívül jól lépett be. Asensio góljánál az ő megindulása miatt volt terület a spanyol előtt, a második gólnál ő játszott össze Tonival, a harmadik gólnál pedig a saját félpályájának feléről indulva ért oda az ellenfél kapujához, hogy egy rendkívül önzetlen, és okos gólpasszt adjon Vininek.

Modric és Vini

Vini Jr. – 8,7 (szerkesztői pontszám: 7,5)

Brazil honfitársához, Casemiróhoz hasonlóan neki is egy rossz első félidőt követett egy jó második. A bekapott gólnál őt szerelték könnyedén, egy igazán rossz helyen, és többször volt pontatlan támadásban, több helyzetet is elszórakozott. A második játékrészben feljavult a játéka, végig veszélyes volt, és hasznosan játszott, gólt is tudott szerezni, bár az inkább volt Benzema és Modrić érdeme. Többször is bolondot csinált a Granada védőiből, akik meg is elégelték ezt, Monchu egy határozott mozdulattal próbálta legyilkolni a brazilt, majd teljesen jogosan kapott piros lapot a mozdulatáért. Talán egy picivel hamarabb is le lehetett volna cserélni Vinit, egy esetleges sérülés nem hiányozna a csapatnak. 

Benzema – 6,9 (szerkesztői pontszám: 6)

Nem volt rossz meccse a franciának, de jó sem, talán rajta látszott leginkább a nemzetközi szünet okozta fáradtság. Többször választott rossz megoldást támadásban, mely könnyen megbosszulhatta volna magát, azonban sikeresen kárpótolt mindenkit gyönyörű kulcspasszával. Nem bánnám, ha a Sheriff ellen kimenőt kapna. 

Marco Asensio – 8,2 (szerkesztői pontszám: 9)

A támadó trió legjobb tagja volt ma, amire akkor sem fogadtam volna, ha annyi pénzem lenne, mint Jeff Bezosnak. Végig megjátszható volt, rendre jó megoldásokat választott, beindulásai veszélyesek voltak, szerzett egy gólt, egy másik esetben pedig csak a gólvonalról tudták tisztáztni a lövését. Nagy segítség lenne, ha tudná állandósítani ezt a formáját, és ha nem csak kisebb csapatok ellen játszana ilyen jól.

Cserejátékosok:   

Rodrygo – 7,3 (szerkesztői pontszám: 7)

Vinit váltotta Rodrygo, és jól tudott beszállni a meccsbe, volt több veszélyes helyzete, amelyekből gólt tudott volna szerezni. Én kezdőként számolnék vele a Sheriff ellen. 

A végén beálló cseréknek (Jović, Camavinga, Isco, Vallejo) kevés idejük volt ahhoz, hogy értékelni lehessen őket. 

Edzői teljesítmény:

Carlo Ancelotti – 8,3 (szerkesztői pontszám: 8)

Jól rakta össze a kezdőt Carlo, örültem, hogy Militão pihenni tudott, kemény december elé néz a csapat, szükség lesz a kulcsjátékosok rotálására. A csapat jól játszott, sokat támadott, gyorsan váltott át védekezésből támadásba, mindenki jól végrehajtotta az utasításokat. Az egyetlen, amit fel tudok róni az olasznak, azok a késői cserék: tíz perc játékkal sosem fognak a cserejátékosok olyan szinte jutni, hogy segíteni tudjanak akkor is a csapaton, amikor tüzet oltani állítja be őket a mester. Remélhetőleg a hétközi, Sheriff elleni meccsen több, eddig kevesebbet látott ember is kezdhet majd.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK