Beszámoló: Granada – Real Madrid (1-4): Magabiztos győzelem andalúziában

A Real Madrid nem ingott meg a válogatott szünet utáni első mérkőzésen és alaposan megszórta a Granadát ezen a vasárnap délutánon. A blancók 1-4 arányban múlták felül a hazai együttest a Nuevo de Los Cármenesben. Marco Asensio, Nacho Fernández, Vinícius Júnior és Ferland Mendy is betalált a Granada kapujába, így a Real Madrid szép győzelemnek örülhetett Andalúziában, ahol a hazai együttesnek az utolsó 25 percet emberhátrányban kellett lejátszania, köszönhetően Monchu kiállításának. Az eredmény azt is jelenti, hogy a Real Madrid visszaállt a spanyol bajnoki tabella élére, két ponttal a Sevilla és a Real Sociedad elé.

A kezdőcsapatban Ancelotti Nachónak szavazott bizalmat a védelem közepén David Alaba párjaként, Asensio pedig a támadósorban kapott lehetőséget Benzema és Vinícius mellett. Ancelotti döntése hamar kifizetődött, hiszen Asensio korán megszerezte a vezetést csapatának, miután Vinícius labdaszerzését követően Kroostól kapott tökéletes indítást, hogy aztán Germán Sánchezt maga mögött hagyva a kapuba lőjön. 0-1.

A néhány perccel később érkező második madridi találatban is vastagon benne volt Toni Kroos, aki miután Modriccsal játszott össze, remekül passzolt középre Nachónak, aki egy nagyszerű bokamozdulattal küldte a labdát védhetetlenül a hálóba. 0-2.

A Granada azonban nem adta fel, és nem sokkal ezután szépíteni tudott. Viníciust állították meg egy meglehetősen furcsa szituációban (a bíró szerint nem szabálytalanul), majd azonnal kapura törtek, Suárez lövése pedig megpattanva Nachón és ezzel teljesen tehetetlenné téve Courtoist a kapuban kötött ki. 1-2. [A Vini-esetről csak zárójelben annyit, hogy a Barcelona tegnap este egy ilyen szituációban büntetőt kapott, aminek köszönhetően a mérkőzést meg is nyerte.]

Modric és Vini

A szünet után a Real Madrid továbbra is irányította a meccset, így hamar visszaállt a kétgólos különbség. Egy remek kontratámadás végén Benzema ment el a jobb szélen, bevárta a bal oldalon érkező Modrićot, akit egy remek passzal ugratott ki, a horvát pedig a középen teljesen üresen álló Vini elé tálalt. A brazil nem hibázott, így megszerezte csapata harmadik találatát. 1-3.

Ha a Granadában meg is volt a remény, az nagyon gyorsan elszállt, amikor Monchu teljesen szándékosan, a labdát nem is keresve letarolta Viníciust, aki csak azért úszta meg sérülés nélkül (és mosolyogva) az esetet, mert időben felugrott a levegőbe. A bíró annak ellenére is azonnali pirossal „jutalmazta” a mozdulatot, hogy a Granada játékosának már volt egy sárga lapja. Ezt követően aztán a Granada (érthetetlen módon) reklamáló edzőjét, Robert Morenót is kiállította a bíró.

Ancelotti jól felismerte a helyzetet, hogy Viníciust le kell hoznia a pályáról a sérülés elkerülése érdekében, így pályára lépett Rodrygo. Az emberelőny és a vezetés következtében aztán a Real Madridnak lehetősége volt arra, hogy remek játékkal szórakoztassa szurkolóit, aminek hamar meg is lett az eredménye. Casemiro nagyszerűen vette észre a középen kiugró Mendy-t, és egy tűpontos passzal kihagyhatatlan helyzetbe hozta francia csapattársát, aki nem is hibázott, és meglőtte csapata 4. gólját. 1-4.

Ancelotti aztán Iscót, Luka Jovićot és Camavingát is pályára küldte az utolsó tíz percre, Modrić, Benzema és Kroos helyére, akik így kaptak egy kis pihenőt a találkozó végére. Ezt követően aztán Alaba helyére még beállt Vallejo, a végeredmény már nem változott, így a blancók 3 ponttal a zsebükben térhetnek vissza Madridba.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK