Ancelotti: Kroos, Modrić és Casemiro a világ legjobb középpályásai

A Real Madrid 4-1-es győzelemmel tért vissza a bajnokságba a válogatott szünetről. A mérkőzés után Carlo Ancelotti is értékelte a Granada elleni teljesítményt.

A mérkőzés
"A csapat nagyon rendben van fizikálisan. A válogatottól visszatérők közül ma Militãót pihentettem, de láthattuk, hogy Nacho nagyszerűen játszott a helyén. Fel kell készülnünk rá, hogy a következő mérkőzéseken lesznek fáradtabb játékosaink és változtatnom kell majd. Azokban a játékosokban is nagyon megbízom, akik kevesebb lehetőséget kapnak. Elégedett vagyok a mai játékunkkal, próbáltunk a támadórészek közé bemozogva megnyitni az ellenfelet és azt kell mondjam, hogy tetszett, amit láttam. Ami viszont nem tetszett, az az első félidőben volt, amikor a tempóból és az intenzitásból is visszavettünk, emellett nem voltunk eléggé hatékonyak."

Marco Asensio
"Asensio azt teszi, amit kérek tőle. Azt nem tudom megmondani, hogy legközelebb is kezdő lesz-e, mert nagy a harc a kezdőbe kerülésért. De a legfontosabb, hogy amikor játszik, akkor jól teljesít, gólokat szerez. Ma is ezt láthattuk tőle, megmutatta, milyen kvalitásokkal rendelkezik."

Modrić, Kroos, Casemiro
"Mit is mondhatnék? Elképesztően magas szinten űzik ezt a sportágat, számomra még mindig ők a világ legjobb középpályásai.  Még engem is meg tudnak lepni, mert olyan dolgokat tesznek, amit nem is kértem tőlük. Ezek azok a dolgok, amik nekik természetesen jönnek, ez pedig hatalmas előny a klub számára."

"Ők hárman a múlt, a jelen és a jövő. Persze, itt most a közeljövőről beszélünk, mert valószínűleg tíz éves távlatban már nem beszélhetünk. Olyan kvalitásokkal rendelkeznek, melyeket nehéz megmagyarázni. Sokat játszottak már együtt, lenyűgöző, ahogyan cserélik a pozícióikat: néha Modric húzódik vissza és játssza ki a labdát nyomás alatt, máskor Kroos és Casemiro mennek előrébb. A madridistáknak semmi okuk aggódni, én ebbe nem szólok bele (nevet). De mellettük szerencsére jól néz ki a távoli jövőnk is, mert Camavinga, Valverde és Blanco is készen állnak."

A változtatások
"Azért cseréltem, mert pihentetni szerettem volna azokat a játékosokat, akik eddig többet játszottak és olyanoknak is lehetőséget adni, akik eddig viszont kevesebb játékpercet töltöttek a pályán. Iscót később szerettük volna beküldeni, de már amúgy is melegített, ezért álltak be egyszerre a többiekkel. Vinit azért hoztam le, mert nem akartam, hogy véletlenül is sérülést szenvedjen. A meccs egyre hevesebb lett, ezért úgy gondoltam, az lesz a legjobb, ha lecserélem."

Vallejo
"Ahogy a többiek, ő is megérdemli a játékot, mert egy nagyszerű profi. Szeretem őt játszani ott, ahol csak tudom. Nem tudok semmit mondani a piros lapról, de nem gondolom, hogy ez döntötte volna el a találkozót."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…