Ancelotti: Túl sok a mérkőzés, ezért sok a sérülés és gyenge a játék minősége

Carlo Ancelotti a Granada elleni bajnoki előtt is válaszolt a sajtó munkatársainak kérdéseire.

„Hozzá vagyunk szokva a válogatott szünetekhez. A játékosok jó állapotban tértek vissza. Azt kell mondanom, hogy a jelenlegi egy nagyon fontos és érdekes periódusa az idénynek. A csapat jó formát mutat, készen állunk, és remélem, hogy folytatni tudjuk a remek sorozatunkat, amit a szünet előtt mutattunk.”

„Bale helyzete teljesen egyértelmű volt korábban. Elengedtük a válogatotthoz, be is hívták, játszott, majd megint megsérült. Lehet, hogy nem volt teljesen jó ötlet most behívni, de számunkra csak az a fontos, hogy visszakapjuk, itt legyen, hiszen hasznos játékosunk lehet a szezon során. Megfelelően kell kezelnünk a dolgot, dolgoznia kell a felépülésén és hamarosan remélhetőleg visszatérhet.”

„Természetes, hogy különleges érzéseket táplál a nemzeti csapata iránt, de a Real Madridban is játszani akar, bármi is történjék. Alig várja, hogy újra a pályán lehessen. Én ezt látom rajta. Jól kell edzenie, aztán játszania kell a Real Madridban is. Megvan a saját személyisége, ezt tiszteletben kell tartani. Ha nem akarja használni a közösségi médiát, akkor ezt is meg kell értenünk. Együtt mindent meg fogunk tenni a közös cél érdekében, és nem igaz, hogy gondjaink lennének egymással. A lehető leghamarabb a csapatban szeretnénk látni őt.”

„Nem ez az első alkalom, hogy rengeteg mérkőzést kell játszanunk. Ami teljesen egyértelmű, hogy ez túl sok, mindenki ugyanezt mondja. A versenynaptár túl sűrű. Ezt hajtják a játékosok, a klubok, az edzők… Ennek változnia kell. A futball jelenlegi helyzete nem jó. Remélem, hogy jó érzékkel változtatnak majd a dolgokon. Túlságosan sok a meccs, ezért sok a sérülés és gyenge a mutatott játék is.”

„Túlterhelten vágunk neki a meccsnek, erre számítani kell. Nagyon örülök, hogy az elmúlt időben nem volt túl sok problémánk. Rodrygo visszatért, Valverde szintén vissza fog térni jövő héten, és remélem, hogy Hazard is hamar megbirkózik a gyomorbántalmaival. A csapat nincs rossz fizikai állapotban, és remélem, hogy karácsonyig jó sorozatot tudunk majd magunkénak, hiszen nagyon sok fontos meccs vár ránk. Olyan csapatok ellen lépün majd pályára, amelyek megkövetelik, hogy mentálisan és erőnlétileg is a csúcson legyünk.”

„Hazard pontosan úgy érzi magát, mint a többiek, akik kevesebbet játszanak. Nem boldog. Meglehetősen idegesítene, ha egy ilyen nehéz periódusban is boldog lenne. Nincs túl sok szerencséje, most gyomorproblémái vannak, ezért otthon kell maradnia a következő két-három napban. Így nem lesz bevethető holnap sem.”

„Minden embernek megvan a saját személyisége. Úgy menedzselheted a csapatod, ahogy szeretnéd. Nem gondolom, hogy én egy keménykezű edző lennék, ez nem az én stílusom. Sosem voltak kemények velem a szüleim vagy a tanáraim. Nem tudom miért, de tisztelem azokat az embereket, akik osztják ezt a megközelítést.”

Madridstore akció
Kattints az exkluzív penamadridista.hu kedvezményért!

„Ha most szombaton játszottunk volna, még ennyi ideje sem lett volna a válogatott játékosoknak a regenerációra. Nekünk jó, hogy holnap van a meccs, a szerdai találkozóra is megfelelően fel tudunk készülni.”

„Az előző válogatott szünet óta fejlődött a csapat, a folytonosságra törekedtünk. Magabiztosak vagyunk, a csapatdinamika rendben van. Így kell folytatnunk, hiszen fontos meccseink lesznek. Jó formában vághatunk neki a szezon ezen szakaszának, hiszek a csapatban, hiszek abban, hogy jó munkát végzünk majd karácsonyig.”

„Nagyon sokat videózunk, hiszen nincs túl sok időnk a pályán végzett intenzív munkára. Militão például csak tegnap tért vissza, így videókon mutattam meg neki, hogy mit csinált jól, illetve mit rosszul. Ezek rövid összeállítások, 10-15 perc hosszúságúak, a segítőim állítják őket össze. Általában minden egyes játékosról készítenek ilyet, nem csak a védőkről. Emellett vannak videók a kollektív munkáról is, a védekezést és a támadásokat is érintve.”

„A Barcelona – Espanyol mérkőzés érdekes lesz, meg fogom nézni. Xavi adni fog valami újat annak a csapatnak, amely ellen az idény végéig küzdenünk kell majd. Ha új elemei lesznek a játékuknak, azokat hamar szeretném felfedezni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…