Karim Benzema élete formájában

A francia támadó mind a Real Madridban, mind pedig a francia válogatottban kiváló teljesítményt nyújt. 22 mérkőzésen 19 gólig és 9 gólpasszig jutott.

Karim Benzema élete formájában van. A francia támadó a válogatott szünetben is folytatta remek sorozatát, három gólt szerzett két mérkőzésen. A kazahok elleni duplázni tudott, a finnek ellen pedig egyszer talált be.

Egyébként amióta a játékos elszívta a békepipát Didier Deschamps-pal és a francia szövetség elnökével, Nöel Le Graet-vel, és visszatért a válogatotthoz, nagyszerűen teljesít, 13 meccsen kilenc gólt szerzett és két gólpasszt osztott ki.

Gólszerzés a Real Madridban és a válogatottban
Benzema három legutóbbi gólja mellett az is látható volt az elmúlt meccseken, hogy remekül megértik egymást Kylian Mbappéval. A 2021/2022-es idényben Karim 19 gólt szerzett és 9 gólpasszt osztott ki mindössze 22 összecsapáson a Real Madrid és a francia válogatott színeiben. Ebben az időszakban 1798 percet töltött a pályán, ami azt jelenti, hogy 95 percenként gólt szerez és 64 percenként kiveszi a részét egy gólból. Ezek olyan számok, amelyekkel Cristiano Ronaldo madridi formájához közelít, aki 450 gólt lőtt 438 meccsen, átlagosan 84 percenként megzörgetve az ellenfelek hálóját.

Benzema

A 2018/2019-es idényben Benzema 143 percenként talált be és 105 percenként volt részese góloknak. A 2019/2020-as idényben ez a mutató 147/105 volt, a 2020/2021-es idényben pedig 128/99, ami komoly javulást jelent. Ebben a három idényben ő volt a csapat támadójátékának vezére, Cristiano távozása után egyre nagyobb felelősséget vállalt. Mindenesetre hátráltatták őt a blancók támadásépítésben jelentkező problémái, Zidane inkább összpontosított a biztos védekezésre, mint a szép támadásokra.

Benzema javuló számai
Ebben az idényben Benzema számai messze felülmúlják a korábbiakat. A 2011/2012-es idényben Karim 35 gólt lőtt és 25 gólpasszt osztott ki 4362 játékperc során a Real Madridban és a válogatottban. A 2015/2016-os idényben 30 gól, 9 gólpassz, 2776 perc alatt. Utóbbi esetben 93 percenként lőtt gólt, ami minimálisan jobb, mint a jelenlegi mutatója, de 71 percenként vállalt szerepet gólban. Abban az idényben kezdődött a Valbuena-ügy, ami végül a válogatottból való, közel hat évig tartó kikerülését eredményezte.

Madridstore.hu
Kattints és tekintsd meg a kínálatot!

De Benzema végül elérte, hogy mind a Real Madridban, mind a válogatottban elismerjék. A Madridnál kezdetben kritizálták az életmódját és azt, hogy a pályán nem mutat túl sok érzelmet. Franciaországban sem kezdett a legjobban, de a Valbuenával való konfliktusa volt a nagy fordulópont. Még mindig nem tudni, hogy mi lesz a per kimenetele, melyben az ítélethirdetés november 24-re várható, bár Le Graet már előrevetítette, hogy bármilyen ítélet is szülessen, a továbbiakban nem zárják ki Benzemát a válogatottból.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK