Butragueño: Az új Santiago Bernabéura minden madridista büszke lehet majd

Emilio Butragueño, Real Madrid korábbi nagyszerű támadója és jelenlegi intézményi kapcsolatokért felelős igazgatója a Telemadridon válaszolt a csapattal kapcsolatos kérdésekre.

Az új Bernabéu hatása

„Az új stadion épülése egy olyan téma, ami minden madridistát lázba hoz. Mindannyian alig várjuk az átadás pillanatát, mivel úgy gondoljuk, hogy ez egy olyan létesítmény lesz, amelyre minden szurkolónk nagyon büszke lehet majd. Pontosan tudjuk, hogy ez egy fordulópont lesz a klub számára és egy új éra kezdetét jelenti majd.”

Vinícius Jr. áttörése

„Nagyon jó képességű játékos, amihez egy nagyszerű karakter is társult, erre pedig szükséged van ahhoz, hogy a Bernabéuban játszhass. A puszta tehetség nem elég. Nagyon fiatalon szerződött hozzánk és kellett kiállnia nyolcvanezer szurkoló elé habfehér mezben, amiről csak kevesen tudják, mekkora felelősség. Nagy bátorságról tett tanúbizonyságot, ami nélkülözhetetlen a Real Madridnál. És akkor még ott vannak a képességei is, mint játékos. Bámulatos a sebessége, amihez világszerte is nehéz hasonlót találni. Csodálatos megoldásokat láthatunk tőle és még mindig csak 21 éves. Nagyon izgatottak vagyunk miatta, és kíváncsian várjuk, hogy a jövőben mire lehet még képes. Kétségtelen, hogy a jelenlegi csapat sztárjaihoz tartozik.”

Emilio-Butragueño-2021

David Alaba beilleszkedése

„Egy cseppet sem lepett meg minket, mivel mind tudtuk mire képes. Egy valódi bajnokról beszélünk, aki mindent megnyert a Bayernnel. Nagyon gyorsan sikerült felvennie a csapat ritmusát, amiben valószínűleg a személyisége és a vezetői készsége is nagy szerepet játszott. Eggyé vált velünk, valódi profi és csapatjátékos. Enyhe kifejezés, hogy örülünk az érkezésének.”

Karim Benzema teljesítménye

„Hihetetlen boldogságot jelent nézni az ő játékát. Az igazán jó játékos arról ismerszik meg, hogy képes minden játékba valami pluszt vinni. Amint Benzemához kerül a labda, új lendületet kap a támadás. Rengeteg szép megoldása van, képes összejátszani a csapattársakkal, a büntetőterületen belüli játékhoz pedig ösztönös tehetsége van. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy már 13 éve nyújt nálunk kifogástalan teljesítményt. Kétségtelen, hogy óriási szerepet és ezzel járó felelősséget vállalt az elmúlt években, de képes volt felnőni a feladathoz. Úgy gondoljuk, hogy már egy valóságos legendává vált itt a csapatnál és reméljük, hogy még sok-sok évig fog minket erősíteni.”

Forrás: managingmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK