Ancelotti: A Tizediket mindenki meg akarta nyerni, nem csak a játékosok

A Real Madrid megnyitotta Valdebebasban a Madridi Európai Egyetem hallgatói számára létrehozott előadótermet és a 2021/2022-es tanévet. Az eseményen Emilio Butragueño mellett Carlo Ancelotti is jelen volt.

„Ez a legnívósabb, legnagyobb múltú klub a világon, a legnagyobb szurkolói bázissal; ez hatalmas felelősség. Ez a klub 13 alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligáját, ez pedig senki másnak nem sikerült. Ezt az eredményt az általa képviselt értékek és a kihívások legyőzése miatt érte el, emiatt tart most ott, ahol. Szerencsés voltam, hogy néhány évvel ezelőtt már dolgozhattam itt edzőként, most pedig visszatértem, és megpróbálom kiélvezni ezt az időszakot.”

„A Tizedik egy olyan cím volt, amit mindenki meg akart nyerni, akinek köze van a Real Madridhoz, ez pedig hatalmas motivációt jelentett. Nagyon közel álltunk ahhoz, hogy kikapjunk, de a játékosok az kezdősípszótól az utolsó pillanatig nyerni akartak. Végül ezért nyerte meg a Madrid a Tizediket. A hangulat miatt, ami nem csak a játékosok között uralkodott. Az egész öltöző nagyon akarta, nem csak a játékosok. Az orvosok, a szertárosok, mindenki. Különleges volt a hangulat, mindenki hitt a győzelemben.”

Madridstore.hu
Kattints és tekintsd meg a kínálatot!

„A futball változik. Eddig is változott és a jövőben is változni fog, semmi sem tart örökké. A módszertan, a stratégiák, a fizioterápia, a sebesség… Semmi értelme nem lenne annak, hogy a játékosok ugyanazt csinálnák, amit a 80-as években vagy akár 20 éve csináltak. A játékosok már sokkal profibbak, mint annak idején.”

„A játékosok közötti kapcsolat a csapatmunkáról szól. Az edzőnek adaptálnia kell egy filozófiát. Elég szerencsés voltam ahhoz, hogy olyan dologgal foglalkozhattam az életem során, ami a szenvedélyem, és ezt minden egyes nap megélhettem. A siker kulcsa a szenvedély. Keményen kell dolgoznod és szerencse is kell. És persze soha nem adhatod fel. A vezetői képességeket nem lehet tanítani. Erre születni kell.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK