Kroos: A pályán kívül nem vagyok különleges, csendes, normális életet élünk

Toni Kroos a Realmadrid TV munkatársával ült le beszélgetni egy interjú erejéig. A német középpályás nemrég épült fel sérüléséből, így újra segítheti csapatát, illetve élvezheti a játékot. Erről tanúskodik ez az interjú is.

„Ez a klub mindig a győzelemre hajt, ezt tapasztalom mióta megérkeztem Madridba 7 évvel ezelőtt. Azt szeretném, ha jó idényem lenne, és elkerülnének a sérülések. Ha ez így lesz, akkor nagyon boldog leszek, és elnézve a csapatot nyugodt vagyok, hiszen tudom, hogy a sikerek is jönni fognak. Ha mindannyian jül érezzük magunkat a többiek társaságában, akkor nem kérdéses, hogy nagy dolgokat érhetünk el. A Bajnokok Ligája kimenetelét nagyon nehéz megjósolni, hiszen ebben a sorozatban bármi megtörténhet, de megfelelően felkészültünk. Élvezni akarom a futballt.”

„A szezon kezdeti szakasza most némileg más számunkra. Jó formában vagyunk, győzelmekre vágyunk, ahogy mindig. Van viszont egy új edzőnk, aki új dolgokat követel tőlünk, és teljesen normális, hogy időbe telik, mire hozzászokunk a változásokhoz. A legfontosabb viszont, hogy az eredmények meglehetősen jók, viszont van még hová fejlődnünk. Volt néhány nagyon jó meccsünk, de olyanok is akadtak, ahol szenvedtünk. A legfontosabb, hogy a lehető legjobb Real Madridot láthassuk a szezon folyamán.” 

„Már most is a világ legjobb stadionja a Bernabéu, az újításoknak köszönhetően pedig ez továbbra is így lesz. A képek bemutatják, hogy milyen is lesz, ha végre elkészül, és egyszerűen lenyűgöző. Alig várom, hogy játszhassak benne, remélem, hogy lesz néhány évnyi lehetőségem erre.”

„Jól érzem magam, boldog vagyok, hogy ezt mondhatom. Az idény kezdete nagyon nehéz volt számomra a sérülésem miatt, de most jó formában vagyok, az elmúlt három hét során pedig nagyon sok mérkőzésen játszhattam.”

„Minden egyes játékos másképp használja a válogatott szünetet, számomra most arról szól, hogy teljesen kipihenjem magam. Nem játszottam három hónapig, viszont az előző hat meccs mindegyikén ott voltam a pályán, szinte mindet végig is játszottam. Nagyon fontos, hogy elég pihenőt kapjunk, de nem csak ennyivel telik az időm, hiszen nem szeretném, ha az erőnlétem visszaesne. Külön edzéstervet követek, az edzőteremben és a pályán is dolgozok. A szünet jó lehetőség arra, hogy megfelelően menedzseljük a munkát.”

„Szeretek gólokat szerezni, különösképp a Bernabéuban, de nem én vagyok az a játékos, aki a legtöbbet rúgja. Középpályásként fontos, hogy néha betalálj, de úgy vélem, tudok más, ennél fontosabb dolgokkal is szolgálni a csapat számára, és pontosan ezt próbálom tenni. Ha gólokról van szó, nem én vagyok az, akire a leginkább lehet számítani, hiszen nem sokszor kerül fel a nevem az eredményjelzőre.”

„A mester azt mondta, két gólt is szereztem a héten, köszönhetően annak a mentésnek, amit a Rayo ellen sikerült bemutatnom. Nem szokványos, hogy abban a pozícióban mentek, de ebben a szezonban ezt a területet kell levédekeznem a szögletek során. Először az ellenfél egy játékosát őriztem, de mondtam Davidének, a segédedzőnknek, hogy szerintem nem végzem túl jól ezt a munkát és ez nem jó a csapat számára – úgy véltem, hogy több hasznomat vennék, ha területet védekeznék. Ezért álltam most ott, és pont jól jött ki.”

„A legfontosabb, hogy a játékosoknak kell alkalmazkodniuk a klubhoz, és nem fordítva. A klubnál minden egyes ember, beleértve az elnököt, az edzőket, a csapatot és a szurkolókat is, nagyon megkönnyítették a dolgom, ezért már az első perctől kezdve itthon érzem magam. Ugyanakkor, egy ekkora egyesületnél nem elég szimplán jól érezni magad, itt sikeresnek is kell lenned. Szerencsére sok közös sikert élhettünk át együtt, amihez én is hozzátettem a részem. Ez az egész egy nagyon különleges kapcsolat számomra, az első pillanattól kezdve.”

„Carlo nagyon jól ismer engem, hiszen már az előző irányítása alatt is dolgozhattunk együtt, így én is jól ismerem őt. Tudja, hogy milyen játékos vagyok, mit tudok adni a csapatnak, mire van szükségem ahhoz, hogy jól érezzem magam és mindent bele tudjak adni. Nagyszerű a kapcsolatunk, csak nagyon kevesen ismernek nála jobban engem.”

„Sokkal jobban szeretem, ha mások beszélnek rólam, én inkább arra törekszem, hogy olyan dolgokat adjak számukra, amik miatt pozitívan tudnak nyilatkozni. Mindenki tudja, hogy miről szól az én játékom. Megpróbálok egyensúlyt adni a csapatnak, megteremteni a többiek számára a megfelelő környezetet a pályán, és arra ösztönzöm őket, hogy a kéynes helyzetekben passzoljanak nekem. Ismernek engem, minden meccsen megpróbálok mindent beleadni a csapat érdekében, és azért, hogy jobbá tegyem a körülöttem lévőket. Ez az én ideám a futballról.”

„Az emberek nem tudnak sokat rólam, ez pedig azért van, mert azt szeretném, hogy így legyen. Nagyon csendes körülmények között élünk, úgy, mint egy normális, átlagos család. A pályán kívül nem vagyok különleges. Csendes életet élünk, Madrid külvárosában. Két gyerekem is iskolába jár már, egyikük pedig bölcsödébe. Normális életünk van, mint nagyon sok családnak.”

„Az a legfontosabb, hogy minden egyes nap keményen kell edzenünk és dolgoznunk. Az is létfontosságú, hogy jó döntéseket hozzunk. A profi labdarúgásban előfordul, hogy néha nemet kell mondanod a barátaidnak és többet kell edzened. Ez nem könnyű, én is megtapasztaltam többször is. Ugyanakkor ez az egy lehetőséged van, ha a profi szintet el akarod érni, ezért is akarok segíteni az embereknek.”

„Minden egyetlen dologtól függ, az edzéstől. Csak ezt tudom mondani. A profi labdarúgásban mindenki képes hirtelen irányváltásokra, az a fontos, hogy ha ilyenre vállalkozol, akkor tökéletesen kell kivitelezned, ehhez pedig keményen kell edzeni, hiszen a kivitelezés meccsen történik, nyomás alatt. Nem tudok több tanácsot adni, csak az edzést tudom mondani, hiszen ez egy technikai készség, a technikai dolgokat pedig lehet gyakorolni.”

„Az akadémiám nagyon fontos számomra, hiszen szeretem közvetíteni a tapasztalatomat a gyerekek és a felnőttek felé is, világszerte. Bárki letöltheti ezeket az egész világon. Két részből áll, az első részben a különböző készségek fejlesztését ösztönzöm, hiszen az általam gyerekként elvégzett és később, mai napig folytatott gyakorlatok fejlesztik a passzokat, az irányítást, a mozgásokat, lövéseket, és így tovább. Azért választottam ezt a feladatsort, mert jól tudom, hogy mit jelent ezek végrehajtása és fejlesztése a meccsek során. Elmagyarázom és be is mutatom ezeket a videókban. A második rész azoknak szól, akik nem feltétlen szeretnének sportolni vagy labdarúgóként fejlődni. Ugyanakkor ebben is vannak olyan részek, melyek során különböző szituációkról mesélek, amiket meccseken éltem át. Mesélek arról is, hogy mi történik egy profi játékos, vagy egy madridi labdarúgó mindennapjaiban. Nagyon sok minden történik egy meccs során, és úgy gondolom, ezek érdekesek lehetnek a futball, a Real Madrid, vagy Toni Kroos kedvelői számára. Nagyon sok érdekesség történik a pályán. Néha csak nézitek a meccseket, de én egy olyan képet szeretnék adni erről az egészről, ami teljessé teszi a képet. Sérülések, az edzések befejezése a pályán… ezek nem azt jelentik, hogy a munkának vége.”

„Az a célom, hogy segítsek az emberek fejlődésében, ezért van egy olyan funkció is, amely segítségével rögzítheted az edzéseidet, az elvégzett feladatokat és fel is tudod tölteni mindezt. Ez lehetőséget ad arra, hogy profi visszajelzéseket kapj tőlem vagy a Real Madrid Alapítvány edzőitől. Egy olyan applikációról van szó, amely tényleg elősegíti a fejlődésed.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK