Egytől egyig: Real Madrid – Rayo Vallecano (2-1)

A Real Madrid ezúttal az idén igen jó formában játszó Rayo Vallecanót látta vendégül a Santiago Bernabéu stadionban. A Shakhtar ellenő győzelem után a bajnokságban is kötelező volt a győzelem, különösen így a válogatott szünet előtt. Lássuk a szokásos szubjektív értékelést és pontozást!

Csapatok

Real Madrid 6,75 (Szerkesztői pontszám: 7)
Biztatóan induló első félidő, utána majdnem katasztrófába fulladó második játékrész. A kihagyott helyzetek könnyen megbosszulhatták volna magukat, végül a szerencsének és Toninak köszönhetően sikerült kiizzadni a győzelmet. A meccs elején a csapat uralta a meccset, Kroos és Benzema révén sikerült is viszonylag hamar megnyugtató eredményt kialakítani, de a harmadik gól még váratott magára. A szünetről visszaérkezve már egyértelmű volt a helyzet, a Real átadta a kezdeményezést szép fokozatosan a Rayónak és labdaszerzések utáni kontrákra épített. Az utolsó húsz percben ebből könnyen pontvesztés lehetett volna, ugyanis a Real az összes létező helyzetét kihagyta, a Rayo már Courtois-t tette próbára egyre gyakrabban. Az ellenfél csak a második félidőben 15 kapura lövéssel próbálkozott, ami hazai pályán nem éppen hangzatos teljesítmény a Real Madrid szempontjából. Végül sikerült kiizadni a győzelmet, amivel a tabella élére állt a csapat. 

Rayo Vallecano 6,26 (Szerkesztői pontszám: 7,5)
Szimpatikus csapat benyomását keltették, a kétgólos hátrány ellenére folyamatosan mentek előre, ebben viszont bőven meg volt a kockázat, ugyanis hatalmas területeket hagytak üresen maguk mögött. A második félidőben fokozatosan átvették az irányítást, először Bebé révén hozták a szívbajt a madridi publikumra, majd Falcao szerezte meg a szépítést. A Realnak köszönhetően hatalmas területük volt építeni a támadásokat a meccs utolsó húsz percében, majdnem kétszer annyi kapura lövést produkáltak a második játékrészben, mint a hazai csapat. Végül pont nélkül maradtak, viszont biztosra veszem, hogy a tabella felső részében fognak maradni a bajnokságban. 

Játékosok

A meccs embere – Toni Kroos 8,34 (Szerkesztői pontszám: 9)
Az első félidőben egy csodás gól, majd egy életmentő tisztázás a gólvonalról a meccs utolsó perceiben. Egy-két elszórt passztól eltekintve hozta a szokásos formáját a német, egy személyben próbálta forgatni a csapatot hosszú labdákkal, de a Rayo letámadásai során is fontos szerepe volt a labdakihozataloknál. Asensiónak adott labdája is felért egy gólpasszal, viszont a spanyol végül nem tudta kihasználni a helyzetet a kapussal szemben. Két kulcspassz, 93 százalékos pontosság fűződik a nevéhez. 

Thibaut Courtois 7,95 (Szerkesztői pontszám: 8)
A második játékrészben becsülettel próbára tették az ellenfél támadói, alapvetően megbízható teljesítményt nyújtott, fogta amit lehetett – kivéve Falcao fejesét, bár ott is meg lehetett volna a labda ha az nem pattan meg Alaba lábán. Öt védést mutatott be, így hathatósan közreműködött a három pont otthon tartásában. 

Dani Carvajal 6,74 (Szerkesztői pontszám: 7)
Nem érzem még az igazinak, legalábbis vannak olyan pillanatok, amelyekben messze van még a csúcsformától, főleg ami a védekező munkáját illeti, vannak megmagyarázhatatlan megoldásai. Támadásban viszont egyre jobban tud segítségére lenni a csapatnak, az ellenfél térfelén való labdavesztések során pedig szinte egyből visszatámad, szélről beadott labdái pedig ezúttal jobbára embert is találtak. 

David Alaba 7,11 (Szerkesztői pontszám: 7,5)
Jól játszott ezúttal is, ráadásul adott egy parádés gólpasszt Benzemának, így nyugodtan mehetett a szünetre a csapat – bár utólag belegondolva, talán túl nyugodtan is. Mindenesetre jól helytállt a védelem közepén, a Rayo találatánál viszont kicsit nagy helyet hagyott Falcaónak, aki az osztrákon is megpattanó fejesének köszönhetően szépített és hozta vissza a Rayo hitét a pontszerzésben. 

Éder Militão 6,84 (Szerkesztői pontszám: 7,5)
A védelem egyik legjobbja volt, több alkalommal kellett kisegítenie Carvajalt a védelem jobb oldalán, ugyanis a Rayo előszeretettel löbbölte be a labdát a spanyol mögé, így Militãónak kellett kereszteznie Carvajal helyére. 3 labdaszerzésével a csapat legjobbja volt, most már csak a hirtelen támadó helyezkedési hibáit kellene minimalizálnia. 

Ferland Mendy 6,22 (Szerkesztői pontszám: 6,5)
A sérülésből való visszatérése óta őt sem érzem az igazinak, legalábbis ami a védekezést illeti, a támadásokat a szokásos elánnal segíti. Az ellenfél letámadása sokszor zavarba hozta saját kapuja előtt, valamint majdnem sikerült egy gólt ajándékoznia a Rayónak egy rosszul sikerült keresztpassz után. 

Casemiro 6,01 (Szerkesztői pontszám: 5,5)
Nagyon felemás teljesítmény volt az övé, egyrészt továbbra is fontos a jelenléte, az apró szerelések és labdaszerzések, tisztázások kellenek tőle, viszont labdával már sokkal több probléma merül fel. A saját térfélen eladott labdák, bizonytalan labdakihozatali kísérletek és döntések könnyen megbosszulhatják magukat, Courtois-nak adott labdája is ebbe a kategóriába tartozik. 

Eduardo Camavinga 6,71 (Szerkesztői pontszám: 6,5)
A találkozó elejét nem igazán kezdte jól, nehezen jött játékba a francia, a második félidőben viszont már sokkal hasznosabban játszott. A védekező feladatain kívül támadások során is igyekezett a csapat hasznára válni és rendszeresen húzodott ki a jobb oldalra, hogy lehetőséget teremtsen a társaknak. 

Marco Asensio 6,73 (Szerkesztői pontszám: 7)
Egyik legjobb teljesítményét nyújtotta idén Asensio ezen a meccsen. Fontos eleme volt a támadásoknak, leginkább a jobb oldalról mozgott középre. Három lövése mellett még három kulcspassz is fűződik a nevéhez, viszont a kapu előtt ő sem tudott döntő faktor lenni. Sebességben a kontratámadások során fontos eleme a csapatnak, már csak a befejezésekkel kellene jobban megbirkóznia.  

Vinícius JR 7,22 (Szerkesztői pontszám: 8)
Maradjunk annyiban, hogy majdnem meglőtte az év gólját, a Rayo védelme csak kereste a labdát, viszont a befejezésre már nem maradt ereje, így tisztázva lett a gólvonal előtt a labdája. Játéka továbbra is elengedhetetlen, a kontrák során a sebessége megteremti a lehetőséget a gyors támadások vezetésére, de a kulcsszituációkban is egyre jobban dönt, egyre fontosabb passzokat osztogat az ellenfél kapuja előtt – elég csak a Mendy-nek adott sarkazására gondolni. 

Karim Benzema 6,95 (Szerkesztői pontszám: 6)
Habár ezúttal sem maradt adós a góllal, a teljesítménye azért hagyott némi kívánnivalót maga után. Több alkalommal is meglepően rossz ütemben továbbította a labdát, valamint a kapu előtt sem volt annyira határozott, ami a helyzeteket illeti, legalábbis jobb napjain ezekből a lehetőségekből bőven értékesít egyet-kettőt, különösen Mendy labdája után könnyen végleg eldönthette volna a meccset a 61. percben, viszont végül a kapu fölé tekert közelről. 

Cserejátékosok

Lucas Vázquez 4,70 (Szerkesztői pontszám: -)
Néhány elszórt labda, ezúttal nem tudta felvenni a meccs ritmusát, mondjuk ideje sem volt rá a késői beállásának köszönhetően.

Eden Hazard 5,45 (Szerkesztői pontszám: -)
Értem én, hogy nincs abban az állapotban, hogy kezdjen, de azért ennél több lehetőséget is kaphatna csereként, főleg a találkozó vége felé, amikor a labdatartáson lenne a hangsúly a támadások során. 

Nacho (Szerkesztői pontszám: -)
Jóformán csak időhúzú cserének rakta fel a mester a hosszabbítás legvégén, így nem tudott segíteni a társaknak a védelmi munkában.

Edzői teljesítmény: Carlo Ancelotti 6,13 (Szerkesztői pontszám: 6)
Ez a találkozó erősen emlékeztetett a hétközi Shakhtar elleni találkozó alakulására, legalábbis ami a játékot illeti. Nyilván arról nem tehet a mester, hogy legalább 3-4 ordító ziccer maradt ki – elég, ha csak Asensio, Benzema vagy Vinícius helyzetére gondolunk -, de nagyjából egy óra játék után a Rayo erőteljesen átvette az irányítást, Bebével nem tudott mit kezdeni a középpálya, Falcao beállásával pedig meglett a szépítés is az ellenfélnek. A középpálya teljesen elfáradt a meccs végére, Benzemát is könnyen lehetett volna pihentetni ezúttal, végül csak a 83. percben kezdte meg a cseréket, aminek majdnem ponthullajtás lett a vége. Nyilván az ilyen meccsek rengeteget érnek majd a bajnokság vége felé, de alapvetően ez egy nagyon könnyen hozható találkozó volt, már ahogy a helyzetek alakulása mutatta nagyjából a 60. percig. Ennél jobban kell meccselnie Ancelottinak, így elkerülhető lenne a körömrágás a meccsek végén.  

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…