Ancelotti: Hazard is meg fogja kapni a lehetőséget

A Real Madrid szombaton este 9 órakor a Rayo Vallecano csapatát fogadja a spanyol bajnokságban. A találkozó előtt Carlo Ancelotti Hazard-ról, a Bale-ről és a rotációról is szót ejtett szokásos sajtótájékoztatóján.

A mérkőzés:
„Olyan Real Madridra számítok, melynek komplett teljesítményt kell nyújtania. Egy olyan ellenfél érkezik holnap, akiknek kedvelem a stílusát, nagyon jó csapat, ezt minden képességük bizonyítja. Direkt játékot játszanak és kiválóan védekeznek. A Real Madrid identitását kell a pályára vinnünk, alkalmazkodnunk kell a játék körülményeihez.”

Rotáció:
„Változtatásokra van szükség, hogy pihentethessünk néhány játékost és a többiek is motiváltak maradjanak. Nem gondolom, hogy fáradt a csapat. A legutóbbi találkozón csak két cserét hajtottam végre, mert nem akartam egy olyan mérkőzés dinamikáját megváltoztatni, ahol nyomás alatt voltunk, de irányítottuk a játék menetét. Nem változtattam sokat a középpályán, mert jól teljesítettek a srácok és Valverde sem volt bevethető. A szünet után öt mérkőzésből négyet megnyertünk és elégedett voltam Kroos, Modrić és Casemiro teljesítményével.”

Bale:
„A csapattal edzett ma, de nem lesz a keret tagja, mert még csak most csatlakozott a társakhoz. A nemzeti csapattal elutazik majd, és ők eldöntik, hogy játékra alkalmas-e vagy sem. Azon múlik, hogy ott milyen edzésmunkát végez. Bale jól van és nyilvánvalóan fontos az, hogy két hónap kihagyás után jól érzi-e magát az edzésen és magabiztos-e. Az ilyesmi előfordul, ha sokat hagy ki az ember. Nem ez a legjobb időszaka itt, de a szurkolók sem felejtik el, mit tett a klubért, hinnünk kell benne. Ha jól lesz, amikor visszatér a válogatott szünetről, megérdemli a játéklehetőséget, és meg is kapja majd.”

Ancelotti

„Nem vagyok az apja. Néhány szurkoló talán nem elégedett vele, de ez talán azért van, mert a dolgok nem mentek olyan jól mostanában. Az előző idényt kölcsönben töltötte a Tottenhamnél, de senki ne felejtse el, hogy mit tett itt korábban. Hozzásegített minket a BL és a Király-kupa megnyeréséhez 2014-ben, ahogy a Liverpool elleni BL-győzelemhez is. A Real Madrid szurkolói sosem fogják ezt elfelejteni. Nem a legjobb időszakát éli itt, de hinnünk kell benne. Csúnya sérülése volt, de visszatért. Ott lesz a válogatottban, és ha a visszatérése után jó állapotban lesz és megérdemli a játékot, akkor játszani fog.”

Wales:
„Ha egy játékost behívnak a válogatottba, akkor kötelesek vagyunk őt elengedni és tájékoztatni a csapatát az állapotáról, ami jelen esetben az, hogy két napja a csapattal edz. Jövő szombaton fognak játszani, lesz ideje megfelelő állapotba kerülni. Nem gondolom, hogy Wales vagy a játékos feleslegesen kockáztatna, ha nem érezné jól magát. Megkapta az engedélyt, mivel ha a csapattal dolgozik, az azt jelenti, hogy teljesen jó állapotban van és tud edzeni. Nem mondhatjuk a válogatottnak, hogy nem játszhat. Megvizsgálták, látszott, hogy felépült, a válogatott pedig majd eldönti, hogy játszik-e vagy nem.”

Hazard:
„Nem boldog, mivel minőségi játékos, jól dolgozik az edzéseken, koncentrál és megérdemli a játékperceket, amiket meg is fog kapni. Ahogy korábban elmondtam, sajnálom, mert elég könnyű padra rakni valakit, aki nem profihoz méltón viselkedik az edzésen, de ő igazi profi és fog perceket kapni. Ahogy mondtam, meglesz a lehetősége. Azt még ki kell gondolnom, hogy kezdőként vagy nem. Még van egy napom eldönteni.”

Formáció:
„Hazard játszhat a bal oldalon 4-3-3-ban. Mindig ott játszott. Meg kell próbálnunk, hogy a jobb oldalon is tud-e. Szerintem néha igen. Valverde 21 éves [Valójában 23 – a szerk. kieg.], fantasztikus játékos, ahogy Camavinga is, aki 18. Szerencsések, hogy minden nap a világ legjobbjai között lehetnek. Ők a jelen, és ők lesznek a csapat jövője hosszú évekre.”

Cserék:
„Tegnap beszéltem egy játékossal, akit nem fogok megnevezni, de mondott nekem egy érdekes dolgot. Azt, hogy néha egy játékost lecserélnek, amikor nem játszik jól, a játékos pedig ezt tudja. Megkérdeztem, hogy ha egy játékos tudja, hogy nem játszik jól, miért lesz dühös a cserénél? Ő pedig azt mondta, hogy ha egy játékos nem lesz mérges, amiért lecserélik, akkor ő nem igazi játékos. Ezzel teljesen egyetértek. Az edzőre lehet mérgesnek lenni, de nem az emberre. Én is mérges szoktam lenni, amikor Capellónál nem voltam kezdő, de azt mondta nekem, hogy amikor edző leszek, majd megértem. Most már nagyon jól értem.”

Stratégia:
„Minden mérkőzésnek megvan a maga narratívája, sajátos stratégiája. Például mindkét Sahtar elleni meccsen ugyanazzal a stratégiával álltunk ki, de a meccsek teljesen másképp alakultak. Sok gólt lőttünk az első meccsen, a másodikon nem, de a stratégia ugyanaz volt. A stratégia minden meccsen megváltozik. Holnap más taktikával készülünk, mint a Sahtar ellen. Magasabban kezdhetjük a letámadást, mert a Rayo másképp játszik, mint az ukrán csapat, akik a vonalaid között okozhatnak gondot, ha a saját térfelükön helyezed nyomás alá őket.”

Második időszak a Real Madridnál:
„Nagyon izgatott vagyok és boldog, élvezek minden egyes napot ennél a klubnál és ebben a városban. Nem mondhatom azt, amit a spanyolok szoktak ilyenkor, de nagyon boldog vagyok.”

Védelem:
„A csapat sokat javult védekezésben. Rendezettebbnek kell lennünk. Néha a hátsó négyes nem együtt mozog. A Sahtar góljánál ketten is elöl voltak, ezen javítanunk kell. A legutóbbi öt meccsen mindössze három gólt kaptunk, néha a 90. percben, mint a Barcelona és az Elche ellen, a Sahtar ellen viszont már javultunk, és továbbra is ezt kell tennünk.”

Rögzített helyzetek:
„Igen, sok gólt szerzünk így. Nagyszerű szabadrúgáslövőink vannak, mostanra pedig szervezettebben helyezkedünk az ellenfél térfelén. Ebben is javulnunk kell, remélhetőleg hamarosan megoldódik a dolog. Az előző idényben az Evertonnal is sok gólt szereztünk így, de a helyezkedésen még mindig kell javítanunk.”

Füttyszó:
„Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a szurkolók reakcióit. Voltak pillanatok, amikor nem azt látták a meccsen, amit szerettek volna, mivel a csapat nagyon gyengén védekezett, ezt természetesen észben kell tartanom. Törődünk azzal, amit a szurkolóink gondolnak. Szeretnénk, ha boldogok lennének és élveznék a meccseket, ha pedig fütyülnek, az azért van, mert többet várnak tőled. Dolgozunk ezen.”

Ceballos:
„Nagyon kedvelem Danit, láttam játszani az Arsenalban. Jó néhány alkalommal láttam már. Egy komoly sérülésből lábadozik, néhány napja kezdte meg az egyéni munkát a pályán. Még kell egy kis idő, hogy újra a csapattal dolgozhasson.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…