Beharangozó: Real Madrid – Sahtar Doneck: Egy győzelemmel karnyújtásnyira kerül a továbbjutás

A Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában a Real Madrid a Sahtar Doneck csapatát fogadja szerdán 18:45-kor. A királyi gárda harmadik győzelmét szeretné megszerezni a csoportban, mellyel közelebb kerülhetnek a továbbjutáshoz is.

Az idegenbeli 5-0-s siker motiváló lehet a játékosok számára most is, akkor Vini Jr. és Benzema vezérletével sikerült két vállra fektetni a mai ellenfelet. A brazil játékos – aki hétvégén az Elche ellen két góllal melegített a mai találkozóra – már duplázott az ukrán csapat ellen, és remélhetőleg ma is hasonló teljesítményt nyújt majd. A mérkőzésen, melyen a Real Madrid 1000. gólját szeretné megszerezni az európai kupaporondon (jelenleg 999-nél tart a csapat), a francia Benoît Bastien fújja majd a sípot.

„Ez egy fontos meccs, ha nyerünk, annak nagy jelentősége lesz”nyilatkozta Carlo Ancelotti a találkozó előtt. Az olasz szakember mellett Dani Carvajal is a mikrofonok elé állt: „Minden meccset kupadöntőként kezelünk, meg akarjuk nyerni a csoportunkat.” A keretbe visszatért Karim Benzema, akinek Vinihez hasonlóan két találat áll a neve mellett az idei BL-szezonban.

Dani Carvajal

Győzelemre áhítozva

A Sahtar már nem hibázhat. De Zerbi legénységének elő kell húznia valamit a kalapból a továbbjutás érdekében. Jelenleg egy ponttal a csoport utolsó helyén állnak, a második körben az Inter ellen sikerült pontot szerezniük. A bajnokságban azonban másodikok a Dinamo Kijiv mögött, a mai mérkőzésre pedig egy Desna elleni 4-1-es diadallal hangoltak.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK