Ancelotti: Mindkét félidőt jól kezdtük, aztán kicsit kiengedtünk

A Real Madrid 2-1-s sikert aratott a Sahtar Doneck ellen a Bajnokok Ligája csoportkörében, így csoportja élére állt és egy lépéssel közelebb került a továbbjutáshoz. A találkozót követően Carlo Ancelotti értékelte a látottakat.

A mérkőzés

„Pontosan tudom, milyen a hangulat ebben a stadionban, a szurkolók arra buzdítanak bennünket, hogy jobban játsszunk. Jól kezdtünk mindkét félidőben, de utána kicsit kiengedtünk, az ilyesmi megtörténik. Jó, hogy a szurkolók a füttyszóval felébresztettek minket. Ez rendben van, ez is segítségünkre van.”

„A félidőben azt mondtam a srácoknak, hogy az első gól megszerzése után várnunk kellett kicsit, de agresszívabbnak és hatékonyabbnak kell lennünk a labdával. Nálunk volt a labda, de nem jelentettünk veszélyt az ellenfél kapujára.”

Védekezés mélyen a saját térfélen

„Az első félidőben a Sahtar igyekezett a vonalaink mögé bejátszani a labdát, így szerezték a góljukat is. Tíz perccel a vége előtt visszahúzódni azt jelentette, hogy elhárítottuk az ilyen problémákat és orvosolhattuk valamelyest a fásultságot is. Ha nyomást helyezel a Sahtarra, a vonalak között gondokat okozhatsz. Ez volt ma a különleges taktikánk, speciálisan az aktuális ellenfélhez igazítva.”

A csapat

„Itt mindenki keményen dolgozik. Militão és Alaba kiemelkedő munkát végeztek és mindenki pontosan tudja, milyen minőséget képvisel a középpályánk. Vinícius, Benzema és Courtois nagyon jó teljesítményt nyújtottak, de a Real Madrid nem csak miattuk a Real Madrid, még ha ők most jobban is teljesítettek, mint mások.”

Karim Benzema

„Hazard készen áll a játékra. Ma is szerepelhetett volna, de szombaton is lehetőséget kaphat. Játékpercekre van szüksége, hogy a legjobb formába lendüljön, és megkapja a lehetőséget, ha eljön az ideje. Gondoltam rá, hogy pályára küldöm, de a taktikánk ismeretében úgy éreztem, hogy egy Luca Vázquezhez hasonló szélső nagyobb segítséget nyújthat a szélen.”

Cserék

„Nachót azért küldtem be, mert segített kontroll alatt tartani az ellenfél bal oldalát, illetve Carvajal is elfáradt. Benzemát is erőnléti okok miatt cseréltem le. Megértem, ha valaki dühös volt. Átérzem azoknak a játékosoknak a helyzetét, akik 40 percen át melegítenek, de mégsem lépnek pályára. Marcelo, akinek van egy pár BL-győzelem a vitrinjében, 40 percig melegített, és nagyon sajnálom, hogy nem állhatott be, de ma csak ezzel a két cserével operáltam.”

Vinícius Jr.

„Nagyon jó formában van, gólok és gólpasszok tekintetében is. Mindkét gólban nagy szerepe volt: az elsőnél magasan letámadott, a másodiknál pedig remekül játszott össze Casemiróval és Benzemával. Kiváló formában van.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK