Carvajal: Minden mérkőzésre döntőként tekintünk, meg akarjuk nyerni a csoportunk

A Real Madrid szerdán 18:45-kor a Sahtar Doneck csapatát fogadja a Bajnokok Ligájában. A mérkőzés előtt Dani Carvajalt faggatták az újságírók, aki az öltözői hangulatról, csapattársairól és Sergio Ramosról is beszélt.

A mérkőzés

„A Real Madrid bárkit képes legyőzni a világon, ha nem minket tekintenek esélyesnek, az pedig csak javít a helyzetünkön, mert lekerül rólunk a nyomás. Minden meccsre úgy tekintünk, mintha egy döntő lenne, csak arra koncentrálunk, hogy a csoport élén végezzünk és a bajnokságban is mindig a három pont megszerzéséért játszunk, meglátjuk, ez mire lesz elég.”

„Meglátjuk, hogyan áll az ellenfelünk a találkozóhoz. A vendégcsapat általában védekezésre áll be, azonban nekik most pontokra lesz szükségük, ezért nem gondolom, hogy annyira óvatosak lesznek. Úgy érzem, ők szeretnék magukhoz ragadni a kezdeményezést. El kell vennünk tőlük a labdát, a saját térfelükön nyomás alá kell helyeznünk őket és meg kell nyernünk a mérkőzést.”

Lehetőség a fejlődésre

„November elején járunk, még messze vagyunk a legjobb formánktól, mert új edzővel és játékosokkal dolgozunk. Fokozatosan egyre jobbak leszünk, javítjuk az apró hibákat és arra törekszünk, hogy a csapat a lehető legerősebb legyen.”

Alaba beilleszkedése

„Érkezése óta David bebizonyította, milyen nagyszerű játékos és ember is ő. Jól kijövünk a pályán és azon kívül is. Igazi vezér, mindenki láthatja, aki követi a meccseinket. Jól alkalmazkodott a spanyol bajnoksághoz és a városhoz, jó teljesítményt nyújt. Általa erősebbek vagyunk védekezésben.”

Saját formája

„Még nem vagyok a legjobb formámban, de keményen dolgozom, hogy jobb legyek. Több találkozón is lehetőséget kaptam, az edző pedig remekül osztja be a játékidőm. Igyekszem mindent beleadni az edzéseken és a mérkőzéseken, gyakorlatilag ebben a szakaszban járok most.”

„Nagyon, nagyon jól érzem magam és igaz az is, hogy az edző könnyített a helyzetemen az előző pár találkozón. 100%-ig készen állok arra, hogy pályára lépjek holnap, szombaton vagy azt követően a nemzeti csapat színeiben, utóbbi igazán büszkévé tenne. Keményen kell dolgoznom, hogy bekerüljek a pénteki keretbe és segíthessem a válogatottat a két kupadöntő során, mely a katari világbajnokságra való kijutásunkat segítheti.”

A sérüléshullám okai

„Igyekszem általánosságban mindent figyelembe venni: a pihenésem, az étkezésem és az edzéseim. Igyekeztem mindent elkerülni, ami sérüléshez vezethet, ezek a tényezők pedig együttesen segíthetnek elkerülni a további problémákat.”

„Az elméd az, ami mindent irányít, ez a legbonyolultabb. Egy ilyen rossz időszak gyökerét megkeresni igazán nagy feladat volt számomra. Most mindent beleadok és alig várom, hogy játsszak, emellett biztos vagyok abban, hogy pozitív mentalitással minden jól alakulhat majd.”

Változás az étrendben

„Igen, történt ilyen. Gluténmentesen étkezem, búza nélkül, burgonyaféléket fogyasztok. Kicsit furcsa és szigorú, de mindent megteszek, ami a jóllétem szolgálja, még ha egész nap brokkolit is kell ennem, minden nap.”

Dani Carvajal

Vini Jr.

„Elképesztően jól teljesít és tekintettel a csapat előtt álló decemberre, ami igazán kemény lesz, sokat segíthet nekünk azzal, ha nem utazik el a válogatottjával.”

Mendy visszatérése

„Fantasztikus játékos és ember. Rengeteget fejlődött és a csapat egyik legfontosabb játékosa. Láttuk az elszántságát, sebességét és erejét. Nagyon sokat tesz a csapatunkhoz.”

Hazard

„Az ő helyzete nem egyszerű. Egy olyan ember, aki keményen dolgozik és azok alapján, amiket mondott nekem, különböző módszerekkel próbál fejlődni. Az edző jól kezeli őt és igyekszik megfelelően használni a képességeit. Amint felveszi a ritmust, láthatjuk majd, milyen remek játékos, kétségkívül a világ 10 legjobbja között lesz a helye.”

Lunin fejlődése

„Az egyik legprofibb csapattársam, akivel valaha egy öltözőn osztoztam. Fantasztikus srác és órákon át nagyon keményen dolgozik. A legnagyobb problémája, hogy a világ legjobb kapusa van előtte, és sosem könnyű lehetőséghez jutni, ha Courtois játszik a posztodon.”

Sergio Ramos

„Átérzem a helyzetet, amin keresztülmegy most. Biztos vagyok benne, hogy már nem győzi várni, mikor térhet vissza a pályára, és biztos vagyok benne, hogy rövidesen teljes erőbedobással dolgozhat majd. A felépülése tovább tart majd, tekintve az eddigi sérüléseit. Nem hinném, hogy bárki megkérdőjelezheti a profizmusát vagy az erőnlétét. Nem tudom elképzelni, hogy egy olyan klub, mint a PSG felbontaná egy olyan játékos szerződését, aki még csak most került hozzájuk. Tárt karokkal várnám vissza, akár itt, akár máshol, mert nagyon jó barátom.”

Öltözői vezérszerep

„Egy Sergióhoz hasonló karakterre bármelyik öltözőben felfigyelsz, egyedül a jelenlétével és a topfuballban eltöltött éveivel vezérré válik. 27 játékos van most itt, beleértve a fiatalokat is, itt mindenki fontos. Ezt az üzenetet adja át az edző is és ezt halljuk mindenkitől. Mindenkinek hozzá kell tennie a magáét, ez az egyetlen titka annak, hogy a szezon végén sikereket érjünk el.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK