Ancelotti: A támadójátékunkon még dolgoznunk kell

Carlo Ancelotti megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, ezúttal az Elche elleni idegenbeli mérkőzést megelőzőleg.

A mérkőzésről
„Úgy hiszem, az elmúlt mérkőzéseken tanúsított elkötelezettséggel kell folytatnunk. Nincs jobb vagy rosszabb futball, ellenben van olyan, amelyben az edző kihozza a rendelkezésre álló játékosokból a bennük rejlő legjobb teljesítményt. Úgy készülünk a meccsre, hogy tudjuk, nem a fizikai erőnlét lesz a legmeghatározóbb tényező. Arra törekszem, hogy mind technikailag, mind stratégiailag a legjobb megoldást alkalmazzam.”

„Egyértelmű, hogy a támadójátékunkon még dolgoznunk kell. A lehetőségeket megteremtjük, ezt láthattuk a Sheriff és az Osasuna elleni mérkőzések alkalmával is, de a befejezéseken van mit csiszolni. Nem elégséges a beíveléseken javítani, a tizenhatoson belüli helyezkedésünket, a labda nélküli mozgásunkat is fejlesztenünk kell. Ezen a területen kétségtelenül fejlődnünk kell, úgy gondolom, a problémánk orvosolható.”

Ancelotti

Vini Jr.
„Vinícius jól érzi magát. Roppant fiatal, könnyebben és gyorsabban regenerálódik, mint bárki más. Az esetben, ha kényelmetlenséget érez, vagy nem teljesít az elvárt szinten, majd a padon találhatja magát. Azt hiszem, a jelenlegi teljesítményével mindannyian elégedettek lehetünk. Addig lesz a pályán, amíg el nem fárad, vagy le nem csökken a játéka színvonala.”

Rodrygo és Modrić
„Rodrygonak semmi többet nem kell tennie, mint amit az elmúlt mérkőzéseken produkált. Mind támadásban, mind védekezésben remekül teljesített. Maximálisan azt nyújtja, amit elvárunk tőle. Nagyon elégedett vagyok vele, remélem így folytatja. Modrić már jobban van. Tegnap már edzett, ma is edzeni fog, holnap pedig gond nélküli pályára lép majd. A korábbi döntésre csupán elővigyázatosságból volt szükség. Egyszerűen elfáradt.”

4-3-3
„A 4-3-3 nem megmásíthatatlan játékrendszer, bármikor változtathatunk rajta. Pusztán arról van szó, hogy megítélésem szerint ebben a felállásban érzik magukat a legjobban a játékosok. Az elmúlt mérkőzéseken látottak kifejezetten tetszettek, kiváltképp a védekezésünk. Azt hiszem, egyelőre ebben a rendszerben folytatjuk. Az persze előfordulhat, hogy egy-egy mérkőzésen hasznossá válhat még egy csatár Benzema oldalán.

„Általában kell figyelemmel lennünk a játékosok gondolkodásmódjára. Pályafutásom során soha nem kényszerítettem maradásra olyan labdarúgót, aki távozni szeretett volna. Ha valaki menni akar, mennie kell. Ebben a tekintetben nincsenek kétségeim.”

Tisztelet hiánya
„Nem akarok beszélni erről. Sokan dühösek mostanában a bírókra. VAR, büntetők, hosszabbítás… Úgy gondolom, hogy a meccsek vége általában nagyon zavaros. Nem az a gond, hogy a játékvezetők 4, 6 vagy 10 percet adnak, ez egy futballprobléma. Ez egy megoldandó dolog. Korábban azért említettem az idő problémáját, mivel a meccsek végén nincs folyamatosság, rengeteg a játékmegszakítás, ez pedig nem tesz jót a látványnak.”

VAR
„A VAR egy jó találmány. Sok dolgot megoldott, például a les kérdését. Azoknál az eseteknél, amelyek nem objektívak, mint egy kezezés, már bonyolultabb a helyzet. Meggyőződésem, hogy jót tett a játéknak, mivel nagyon sok volt a vitás helyzet a VAR előtt. A VAR sok dologra adott megoldást eddig. Néhány szabály bonyolult. A leshelyzet egy komplex és igazságtalan szabály, hiszen ha egy játékos előrébb tartózkodik mint a védők, akkor lesen van. Ezt már sikerült megoldani. Azonban vannak bonyolultabb kérdések. Az objektív és szubjektív dolgok, amelyek végül a bírón múlnak.”

Madridstore.hu
Kattints és vedd igénybe az exkluzív penamadridista.hu kedvezményt!

Bírók Spanyolországban és Európa más országaiban
„Nem gondolom, hogy kimondható, hogy valamelyik országban jobbak vagy rosszabbak, de biztos, hogy mások. Különböző karakterisztikákat lehet felfedezni. A spanyol futball, összehasonlítva az első időszakommal, sokkal változatosabb, vannak jó csapatok, amelyek kevésbé birtokolják a labdát, direktebb a játék és a védekezés is sokat javult. Vannak remekül védekező együttesek, az Osasuna is ilyen, de vannak még mások is. Korábban sokkal inkább a labdajáratásról szolt, és tetszett, amit Iraola mondott a minap a hosszú passzokról. A Rayo nagyon jól operál ezekkel. Minden edzőnek alkalmazkodnia kell az elképzeléseivel a rendelkezésére álló játékosok karakteréhez.”

Xavi:
„Mindent tudok róla játékosként, edzőként pedig a legjobbakat kívánom neki.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK