Courtois: Mindent megtettünk a három pont megszerzéséért

A Real Madrid 0-0-s döntetlent játszott az Osasuna együttesével a spanyol bajnokság 11. fordulójában. A találkozót követően Thibaut Courtois, Dani Carvajal és Rodrygo válaszolt az újságírók kérdéseire.

Courtois

„Mindent megtettünk a három pont megszerzéséért, de egy ilyen védekező felfogású csapat ellen nehéz volt bármilyen rést találni. Ha nem szerzed meg az első gólt, ami megkönnyíti a helyzeted, akkor az idő múlásával egyre nehezebb dolgod lesz. Dühösek vagyunk, mert nem szereztük meg a három pontot hazai pályán, már három mérkőzés óta nyeretlenek vagyunk itthon. Szombaton újabb kemény találkozó vár ránk, idegenben kell megszereznünk a győzelmet.”

„A támadást tekintve igyekeznünk kell rést találni a falon, gyorsan kell játszanunk, bejátszani a labdát a tizenhatoson belülre, ahol már könnyebb dolga lehet a srácoknak. Nagyon jól teljesítettek, minden elismerést megérdemelnek. Holnap visszanézzük a mérkőzést és igyekszünk fejlődni az előttünk álló találkozókon. A védekezés szempontjából pedig óvatosnak kell lennünk, egy szögletet követően sikerült helyzetet kialakítania az ellenfélnek, de a szervezettségünknek köszönhetően sikerült kivédekeznünk.”

Karim Benzema

Carvajal

„A csapat mindent megtett a győzelem érdekében, de a támadóharmadban nem voltunk elég pontosak. Megfizettünk ezért és meg kell elégednünk a döntetlennel. Az Osasuna általában magasan kezdi a letámadást, de ma inkább hátul zártak, nagyon jók voltak védekezésben és nem tudtuk feltörni őket.”

„A játékvezető négy percet rendelt el, míg máshol öt, hat, hét vagy akár nyolc perc is lehet a ráadás, ha az egyik csapat állandóan húzza az időt, ez pedig nem tesz jót a játéknak. Ebben a tekintetben a játékvezető ma hibát követett el.”

„Nem akarok kifogásokat keresni, de Sergio Herrera egyedül négy percig húzta az időt. Arraste két cserét is eszközölt az utolsó két percben, a játékosok csak sétáltak lefelé, a játékvezető pedig csak négy perc hosszabbítást rendel el, ez azért kicsit furcsa. Máshol annyit hosszabbítanak, amennyi idő elvész a rendes játékidőben.”

Camavinga

„A mai nap jól alakult számunkra, mert a Barcelona veszített, a Sevilla pedig döntetlent játszott és szerettük volna növelni az előnyünket, vagy legalább megtartani azt. Most az Elchére kell koncentrálnunk. Mindenhol láthatjuk, hogy nehéz pontot szerezni. Ma 94 percünk volt arra, hogy megnyerjük a találkozót, de nem sikerült. Dolgoznunk kell és javítanunk azokon a képességeinken, amik hiányoztak ma.”

„Jól vagyok. Ma a kezdőcsapatba kerültem, szerettem volna jól kezdeni a visszatérésem után. Nagyon jól éreztem magam és igyekeztem mindent megtenni, hogy segítsem a csapatom. Fontos most a folytonosság és az, hogy egyre jobban érezzem magam.”

Rodrygo

„Szomorú ez a végeredmény, mert nagyon jól játszottunk és mindent beleadtunk egészen az utolsó pillanatig, de nem sikerült gólt szereznünk. Most előre kell tekintenünk. Az edző annyit kért tőlem, mint máskor is, verjem meg az emberem, vegyem ki a részem a védekezésből, ezt pedig meg is tettem. Többet érdemeltünk, de most keményen kell dolgoznunk és a következő mérkőzésre kell fordítanunk a figyelmet.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…