Ancelotti: Az Osasuna veszélyes ellenfél

Carlo Ancelotti megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, ezúttal az Osasuna elleni hazai mérkőzést megelőzőleg.

„A játékosaim rendkívül elkötelezett csapatot alkotnak. A labdarúgásban a helyezkedésnek jelenleg nagyobb szerepe van, mint korábban, azonban a kreativitás az, ami igazán megteremti a különbséget, és az én játékosaim nagyon kreatívak. Épp ezért kell erre fókuszálnom a legkevésbé.”

„Az Osasuna egy erős és jó formában lévő együttes. Mindent beleadnak és jól védekeznek. Veszélyesek a tizenhatoson belül és kívül egyaránt, amit a tabella is jól tükröz. Jól teljesítenek és alaposan fel kell készülnünk, mert különben meggyűlhet velük a bajunk.”

„Több okból is rotál az ember: fáradtság; motiváció azoknak a játékosoknak, akik játszani szeretnének; stratégiai szempontok. Ezek olyan dolgok, amiket az edzést követően vizsgálok meg.”

Ancelotti-Real-Madrid-Osasuna

„A labdarúgásban mindenkinek megvan a saját véleménye. Kétségtelen, hogy nem volt káprázatos a teljesítményünk, de okosan játszottunk, mert jól védekeztünk és mellé gyors támadásokkal operáltunk. Pontosan ezt kértük a játékosoktól.”

„Szeretem Viníciust, amiért próbálkozik, és azért is, mert nagy intenzitással játszik. Ez sokat elmond a képességeiről, de emellett nagyon keményen dolgozik és mindent belead, amikor nála van a labda. Azonban még sok dolgon kell javítania, amikor nincs nála a labda, de azt hiszem ezzel gond nélkül boldogulni fog. Jóindulatú és nincs ellenére a kemény munka sem, és eddig remekül teljesít.”

„A labdarúgás iránti szenvedély azt jelenti, hogy az elejétől a végéig megnézel egy meccset, mintha csak egy film lenne. Rengeteg mérkőzés van már a televíziókban, ami lehetetlenné teszi, hogy mindegyiket végignézhesd. Mint rajongó, szeretek állandóan mérkőzéseket nézni, azonban edzőként, ha egy mérkőzésre kell felkészülnöd, ez már nem túl ideális, mivel minél több mérkőzést nézel meg, annál jobban romlik a figyelmed a végére. Egyetértek azzal, hogy változtatásra lenne szükség a menetrendben, mivel rengeteg mérkőzést kell játszani. Az UEFA-nak és a FIFA-nak kellene kitalálnia valamit, mivel a játékosok már nagyon fáradtak. Az nem baj, ha egy edző kimerült, viszont ha a játékosok fáradtak, akkor nem lesznek mérkőzések.”

„Felbosszantott Koeman esete. (A Barcelona szurkolói megdobálták az edző autóját, amikor távozott a stadionból a hétvégi vereség után – a szerk. kieg.) Ezek a dolgok nem történhetnének meg, nem lehetünk ennyire civilizálatlanok. Ez a társadalom problémája, nem csak a labdarúgásé, mivel ez tiszteletlenség volt nem egy edzővel, hanem egy magánszeméllyel szemben. Amikor ilyen tiszteletlenségek történnek, akkor a társadalomban kell keresni a problémát.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK