Koeman: Nem voltunk alárendelt szerepben

A katalán csapat edzőjének nyilatkozata a vesztes El Clásico után.

„Jók voltunk az első félidőben, irányítottuk a játékot. Nagy lehetőségünk is volt, hogy előnyhöz jussunk. De a második félidőben aztán az ellenfél remekül védekezett, azt csinálták, amiben nagyon jók, kivártak és védekeztek, mi pedig nem tudtunk veszélyt teremteni a kapujuk előtt. Bár kockázatot kellett vállalnunk, a kontráikkal mindig elővigyázatosnak kell lennünk, hiszen ez az erősségük. A csapat megtett mindent az egyenlítésért, még 1-2-nél is. Ez egy csalódást keltő eredmény, de nem azért, amit csapatként tettünk.”

„Ezek a találkozók mindig kiegyenlítettek, ők is megpróbálják a saját játékukat játszani és mi is. Az apró részletek nagyban befolyásolják az eredményt. Nagy kár érte.”

Koeman
(a kép forrása: SPORT (screenshot))

„Természetesen el kell várnunk a győzelmet az ilyen nagy meccseken. Megértem, hogy az emberek frusztráltak. De ma megmutattuk, hogy nem vagyunk gyengébbek náluk. Ahelyett, hogy 1-0-ra vezettünk volna, 0-1-es hátrányba kerültünk, ez pedig kihatott az egész mérkőzésre. Nem voltunk alárendelt szerepben, és apró lépésekben haladunk előre, folyamatosan javulunk, egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy nagy meccseket is tudjunk nyerni.”

„A játékosok és mindenki, aki kötődik a Barcelonához, csalódott a végeredmény miatt. Ennek így kell lennie. De azt is észre kell vennünk, amit jól csináltunk, és ott volt mögöttünk a közönség. Nem szabad feladnunk.”

„Megértem, hogy egy El Clásico többről szól, mint három pont. De nincs idő a szomorkodásra. Szerdán újabb meccs vár ránk. Nincs más lehetőségünk, mint továbblépni. Ma még lehetünk szomorúak, de holnap már el kell kezdenünk a felkészülést szerdára. Hosszú még az idény, sok minden történhet. Tovább kell mennünk, meccseket kell nyernünk, hogy csökkentsük a hátrányt.”

„Nem tetszik, amikor a szurkolóink a saját játékosunkat fütyülik ki. Ez nem jó dolog, nem segíti a csapatot. Luuk egy olyan játékos, aki olyat ad nekünk, amit más nem. Teljesen normális, hogy amikor 10-15 perc van hátra és vesztésre állsz, akkor olyanhoz nyúlsz, aki jó a levegőben. Segítenünk és támogatnunk kell őt, mert ő is a csapatunk játékosa.”

Forrás: ESPN, Football Espana, Managingmadrid
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK