Ancelotti: A csapat készen áll az El Clásicóra

Az olasz mester a Barcelona elleni bajnoki előtt.

„Tudjuk, hogy ez egy különleges mérkőzés számunkra, a Barcelona számára és a spanyol futball számára is, ebben a szellemben készülünk rá. Megpróbálunk maximálisan arra koncentrálni, ami történhet, jó stratégiát kidolgozni és megfelelő utasításokkal ellátni a játékosokat ahhoz, hogy jó teljesítményt tudjanak nyújtani.”

„Három nagyon fontos pont forog kockán. Soha nem nyertem még a Camp Nouban, úgy gondolom, hogy ez egy megfelelő alkalom lehet erre. Nem lesz könnyű, de sok pontot kell összegyűjtenünk, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot. A tavalyi meccs jó kiindulás számunkra. Azt, ami akkor jól ment és a mostani keretet kell egybegyúrni.”

„Az ilyen meccseken nincsenek favoritok. Nem számít, hogy erre a meccsre melyik csapat milyen formában érkezik. Rengeteg dolog befolyásolhatja, hogy mi történik, nem csak a technikai és fizikális elemek. A motiváció és a csapatszintű elkötelezettség is hihetetlenül fontos. Az ilyen meccseken favoritokról beszélni teljesen felesleges.”

Ancelotti

„Minden tökéletesen összeállt a fejemben. Nem gondolom, hogy helyes lenne arról beszélnem, hogy kik kezdenek holnap, mivel még nem beszéltem a játékosokkal sem a kezdőről. A csapat készen áll, Carvajal és Hazard is visszatért. Nagyszerű keretünk van, mindenki motivált és a meccsre koncentrál, még akkor is, ha épp nem kezd, mivel megértik, hogy mennyire fontos az, hogy ha beállnak, jó munkát végezzenek.”

„Vini és Ansu Fati is nagyon fiatalok még. Meg kell mutatniuk a karrierjük során, hogy mire képesek. Ez mindig abból adódik, hogy a világ két legjobb csapata csap össze ezeken a meccseken. A játékosok változnak, Cristiano és Messi távozik, de jönnek mások. Ami sosem változik, az az, hogy ez a két csapat minden sorozatban versenyben lesz.”

„Ha 4-3-3 a felállás, Valverdének a középpályán kell játszania. Szélsőként? Talán néhány esetben, attól függően, hogy mit várok el aktuálisan a szélsőktől. Ha azt kérném tőle, hogy csinálja azt, amit Rodrygo, hibát követnék el, és ha Rodrygótól kérném, hogy csinálja azt, amit Fede, akkor is. Mindegyikük tud posztot váltani, de ez nem változtatja meg az adottságaikat.”

„Ezek a meccsek mindig ugyanarról szólnak. Óriási a rivalizálás a csapatok, a szurkolók között, mindig nagyon magas minőségről beszélhetünk. Abból a szempontból nem különbözik ettől a Milan – Inter vagy a Chelsea – Tottenham, hogy az érzések ott is hasonlóak. Különleges meccs ez azoknak, akik részt vesznek rajta, nem tudok erről többet mondani. Korábban már Messivel és Ronaldóval is végigcsináltam, ugyanilyen érzés volt, semmi nem változott. Nem szabad az egyénekre koncentrálnunk, a Clásico már Messi, Ronaldo és Ramos előtt is itt volt, és akkor is itt lesz, amikor már azok a srácok sem játszanak rajta, akik most épp igen.”

„A Sahtar ellen egyértelmű volt a terv. Hátrébb húzódva kivárni, hogy kijjebb jöjjenek, és nyomás alá helyezni a játékosaikat. El akartuk kerülni, hogy olyan helyre vigyék a labdát, ahol gondot okozhatnak. Minden meccs más, és anélkül, hogy megváltoztatnánk a saját karakterünket, valamennyire alkalmazkodnunk kell. Lehet, hogy a Sahtar elleni stratégia nem működne a Barcelona ellen, mivel ők máshogy bánnak a labdával. A futball csodás sport, mivel egy olyan meccs után, mint az Espanyol elleni, az önbizalmad elillanhat, de tudod, hogy jönni fog egy másik meccs, ahol visszanyerheted azt. Ez most egy különleges meccs lesz, nagyszerű csapat ellen lépünk pályára, amelynek fantasztikus játékosai vannak, mindenki az ilyen meccsek sztárja akar lenni.”

„Hazard jól van. Edzett a csapattal, minden rendben, ahogy Carvajal esetében is. De tudjuk, hogy nehéz azonnal bedobni egy játékost, aki épp visszatért a sérüléséből. A legfontosabb az, hogy legyen bevethető, így bármelyik pillanatban hasznos lehet.”

„A dolgok fizikális része egyre jobb, mivel fontos játékosok tértek vissza, mint például Kroos, Marcelo és Mendy, akik sokáig voltak partvonalon kívül. Amiben szeretném ha javulnánk, az a magas letámadás, ezen dolgoznunk kell. Tetszik, amit támadásban látok, kreatív játékosaim vannak. Az edzőnek ehhez a részhez kevés köze van, ez inkább a játékosok kvalitásain múlik.”

„A Barcelona kerete? Nem szeretek más csapatok keretével foglalkozni. A sajátomról tudok beszélni, amit nagyon kedvelek. A Barcelonának megvan a szokásos identitása, játékstílusa. A játékosok megváltoztak, elment Messi, de a Barca fiataljai fantasztikusak. Egy Messi nélküli Barca ellen játszunk, és egy olyan Barcelonát szoktunk meg, ahol ő is ott van, de ez nem változtat azon, ahogy a meccs kapcsán érzünk, ez mindig egy nehéz meccs volt és mindig is az lesz.”

„Olyan csapatot akarok, amely sok dologra képes a pályán. Ha van egy egyértelmű identitása, akkor könnyebb az ellenfelek számára megtalálni ellene a megoldásokat. A játék alapelvei nem változnak. Szeretjük tartani a labdát, jó futballt játszani, és ha lehetőségünk van rá, akkor kontrázni is, mivel ez a legegyszerűbb módja a gólszerzésnek. Ez az, amit szeretnék látni a csapatomtól.”

„Hogy hány rágót eszek meg egy meccsen? Nem tudom, nem számolom. Egyedül ilyenkor rágózom, máskor soha. Ezeken a meccseken is mindig ugyanazt érzem, teljesen normális az aggodalom. Ez egy pozitív dolog, mivel ha nem félsz, akkor előfordulhat, hogy úgy állsz ki egy oroszlán ellen, hogy azt képzeled róla, hogy csak egy macska. A félelem pozitív érzés, de az önbizalom is szükséges. Erős csapatom van, tele kiváló kvalitásokkal rendelkező játékosokkal, nem csak fizikális és technikai szempontból, hanem mentálisan is.”

„A félelem megtörténik. Néha a meccs előtt, néha az edzés előtt, néha utána. Teljesen normális, jó dolog. Szerencsére azért nem vagyok megrémülve. Sosem vagyok egy meccs előtt sem, mivel úgy gondolom, hogy az életben vannak rosszabb dolgok is, mint elveszíteni egy meccset.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK