Beszámoló: Sahtar Doneck – Real Madrid (0-5): Magabiztos győzelem Kijevben

A Real Madrid látványos győzelemmel készült a hétvégi El Clásicóra.

A Real Madrid tovább folytatta megállíthatatlan menetelését a BL-ben, az idegenbeli meccseket tekintve. Carlo Ancelotti fiai félresöpörték a Sahtar Doneck együttesét a kijevi Olimpia Stadionban, ahol annak idején a 13. BL-trófeát is elhódította. Ez a győzelem azt eredményezte, hogy a blancók pontegyenlőséggel állnak a Sheriff Tiraspol együttesével a D csoport második helyén. A találkozót Krystsov öngólja nyitotta meg, a második félidőben aztán Vini Jr. duplázott, de betalált Rodrygo és Benzema is.

A csapatok nagy iramban kezdték meg az első félidőt, de ennek ellenére is kevés volt a szabálytalanság a pályán. A blancóké volt az első helyzet, amikor Benzema ballábas lövése már a harmadik percben éppen csak elkerülte a kaput. Szinte azonnal érkezett Kroos próbálkozása, ám Trubin magabiztosan hárította a távoli lövést. Ahogy haladtunk előre az időben, a Madrid továbbra is veszélyes volt a hazai kapura, az első találatra a 37. percig kellett várni. Lucas Vázquez szerette volna megjátszani a kiugró Benzemát, a menteni igyekvő Krystsov azonban olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy a saját kapujába juttatta azt. 0-1. Ancelotti fiai már a félidő előtt megduplázhatták volna előnyüket, ám a 42. percben megeresztett Benzema-lövést nagy bravúrral védeni tudta a hazai kapus.

Real Madrid

A szünet után hat perccel aztán megérkezett a második gól is megérkezett. Benzema szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd néhány mozdulat után Modrićhoz passzolt, aki állítgatás nélkül játszotta meg a középen berobbanó Viníciust. A brazil remekül szelídítette meg a passzt, majd a kapuba helyezte a labdát. 0-2.

Nem sokkal később, az 57. percben ismét Vinícius volt a főszereplő, nem érte be az első góljával, hanem a tizenhatos vonaláról elindult befelé, kicselezve több védőt is, majd okosan, ballal helyezte a kapus mellett a labdát a hálóba. 0-3.

Vinícius aztán továbbra sem állt le, a 65. percben Rodrygónak osztott ki egy gólpasszt a szélről, amit a középen érkező brazil tehetség kíméletlenül helyezett a kapuba. 0-4.

A 69. percben Ferland Mendy, aki először lépett pályára az idényben ezen az estén, elhagyta a pályát, és az Marcelo váltotta, akinek ez volt a legrangosabb európai kupában való 100. pályára lépése. A Real Madridnak egy perccel később ismét esélye volt a gólszerzésre, ám Benzema nem tudott túljárni Trubin eszén Rodrygo passza után. A francia aztán a hosszabbítás pillanataiban nagyszerű gólt szerzett, ami az idényben a 11., a BL-ben pedig összességében a 73. találata volt.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK