Roberto de Zerbi: Én Karimnak adnám az Aranylabdát

Kedd este a Real Madrid a Sahtar vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligájában. A találkozó előtt a hazaiak vezetőedzője, Roberto de Zerbi szót ejtett Ancelottiról és Benzemáról mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

Real Madrid

„Butragueño, Hugo Sánchez, Míchel… Ez volt gyermekkorom Real Madridja. Másoknak a galaktikusok jelentik ezt: Zidane, Ronaldo, Beckham… Ha pedig még fiatalabbak, mint az én fiam, akkor a Cristiano, Bale, Zidane fémjelezte BL-győztes gárda a kedvencük… De ez nem számít. A Real Madrid mindig a Real Madrid marad.”

„Egy csapat nagyszerű edzővel, aki példa lehet az olasz szakemberek számára. Kétfajta játékos szerepel ebben az együttesben. Ott vannak a veteránok, mint Benzema, Modrić, Kroos, Carvajal, Casemiro, Alaba vagy Courtois; mellettük pedig a fiatal, erős sztárpalánták, mint Vinícius, Militão vagy éppen Valverde.”

Benzema és az Aranylabda

„Mindenképp neki adnám. Számomra évek óta ő a világ legerősebb középcsatára. Én inkább felé hajlok, mint Lewandowski felé. Karimot választanám.”

Holnapi taktika

„A célunk az, hogy ne változtassunk az identitásunkon. Ellenünk azonban Benzema, Modrić, Casemiro, Vinícius és Alaba fog rohamozni… Azonban nem szeretnénk felfedni az elképzeléseinket. Ha már úgy megyünk ki a pályára, hogy úgy is vereséget szenvedünk, jobb, ha otthon maradunk. A mérkőzést este 10 órakor játsszák, olyankor pedig már hideg van Kijevben; otthon kellemes, 23 fokos hőmérsékletben pihenhetnénk. Ha már fázni fogunk, legyen értelme a hidegnek.”

Ancelotti

„Ő egy nagyon fontos karakter, nem csak azért, mert született győztes. Mindig egy lépéssel előrébb jár. Ő volt az egyik első olasz edző, aki a lehető legtöbb 10-est gyűjtötte össze a pályán. A Milannál egyszerre dolgozott Kakával, Ronaldinhóval, Seedorffal és egy kilencessel. Már csak ezért hálás lehetek neki, mint honfitársa és kollégája. Mindig tudta, hogyan kell alkalmazkodni a változásokhoz. Igazi referenciaként szolgálhat számunkra.”

Forrás: managingmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK